Pudra de ceapă este incredibil de utilă atunci când rămâneți fără ceapă cruda, dar are și proprietăți unice.
Pudra de ceapă conține multe din aceleași note, deși cu mai multă intensitate, și acționează mai mult ca un condiment decât ca un aromat în sensul tradițional. În rețete, praful de ceapă poate înlocui ceapa proaspătă (aproximativ 1 lingură de pudră la fiecare ceapă medie).
Vestea grozavă este că praful de ceapă este incredibil de ușor de făcut acasă.
Tot ce ai nevoie este timp, răbdare și alte câteva lucruri pe care aproape sigur le-ai stocat deja în bucătărie.
👉 Vei avea nevoie de:
– Ceapa – cu cât mai multe, cu atât mai bine.
– Deshidrator de alimente sau cuptor – un deshidrator este mai bun, dar nu este nevoie să vă supărați dacă nu aveți unul. Un cuptor standard va funcționa bine, deși cu puțină atenție suplimentară.
– Robot de bucatarie sau blender – puteți folosi si o rasnita buna de cafea.
– Recipiente etanșe – pentru depozitare, desigur.
👉 Ce fel de ceapă ar trebui să folosesc?
Puteți folosi orice tip de ceapă. Ceapa roșie, galbena, alba. Toate sunt bune și fiecare va aduce proprietățile sale unice, aroma (și culoarea) pudrei tale. De exemplu, praful de ceapă roșie va fi mai dulce. Dacă vă place un raft de condimente bine aprovizionat, de ce să nu faceți câteva diferite? Puteți folosi chiar și praz.
Puteți folosi și frunzele cepei verzi în pudră, deși este indicat să folosiți o cantitate mai mică de frunze decât bulbii de ceapă propriu-zis.
👉 Mod de preparare:
Prepararea pudrei de ceapă este ușoară, dar necesită răbdare. Veți dori să rezervați 12 ore pentru aceasta, deși cea mai mare parte a timpului va fi pur și simplu să așteptați ca ceapa să se usuce, verificând ocazional deshidratorul sau cuptorul.
Să începem…
1. Curățați și spălați-vă ceapa
Înainte de toate urățați și spălați bine ceapa.
2. Tăiați ceapa
Folosiți cel mai ascuțit cuțit pe care îl aveți la dispoziție pentru a tăia ceapa în rondele. Cu cât sunt mai subțiri, cu atât se vor usca mai repede. Cu toate acestea, acest lucru nu este neapărat de preferat dacă utilizați un cuptor în loc de un deshidratator, deoarece se vor arde mai repede (și, evident, nu doriți să se întâmple asta).
3. Uscați ceapa
Indiferent dacă utilizați un deshidratator sau un cuptor, setați aparatul la aproximativ aproximativ 40 ° C. Puteți seta puțin mai mult dacă vă grăbiți, dar căldura mare va începe să distrugă proprietățile nutriționale și antioxidanții din ceapă.
De asemenea, răsfirați ceapa și evitați cât mai mult posibil să se suprapună. Lăsarea spațiului între ceapă va ajuta particulele de apă să se evapore.
Orice umiditate rămasă în ceapă o va face mai greu de măcinat într-o pulbere și va scurta timpul de păstrare a pudrei. Veți ști că ceapa dvs. este suficient de uscată atunci când o puteți rupe în jumătate fără ca acestea să se îndoaie.
Ar trebui să fie crocante, dar, dacă folosiți un cuptor, va trebui să fiți cu ochii pe ele pe măsură ce devin crocante pentru a vă asigura că nu se ard. Puteți ajuta procesul răsturnând și amestecând inelele de ceapă la fiecare jumătate de oră. Dacă unele devin crocante mai repede decât altele, pur și simplu scoateți-le din tavă și lăsați-le pe cele mai moi la cuptor pentru mai mult timp. (Principalul beneficiu al folosirii unui deshidratator este siguranța de a ști că ceapa nu se va arde. Pur și simplu lăsați-le să stea până când sunt toate suficient de uscate.)
4. Măcinați ceapa uscată
Transferați inelele de ceapă crocante într-un robot de bucătărie și amestecați-le într-o pudră fină. Apoi transferați praful de ceapă în recipiente ermetice și păstrați până la un an.
Niciun comentariu