Boabele de piper: pot ajuta la prevenirea cancerului și a diabetului? Dozare + rețetă de ceai

0

Deși sarea este condimentul cel mai utilizat, piperul este cel mai comercializat condiment din lume. Și deși este cunoscut drept regele condimentelor, este de fapt un fruct. Da, un fruct. Din familia Piperaceae , vița de ardei negru produce boabe de piper, care sunt fructele plantei de piper care au fost uscate pentru utilizare.
👉 Există trei tipuri de boabe de piper:
– Boabele de piper verde sunt versiunea necoaptă a fructelor uscate.
– Boabe de piper alb sunt derivate din fructe de boabe de piper aproape coapte, cu coaja îndepărtată.
– Boabele de piper negru, care au fost gătite și apoi uscate, sunt cele mai comune.
Ce face boabele de piper atât de populare? Ei bine, cu siguranță se potrivesc bine cu o gamă largă de opțiuni alimentare și, de asemenea, prezintă o serie de beneficii pentru sănătate despre care poate nu știai. De exemplu, știați că boabele de piper le pot aduce beneficii celor cu diabet și chiar prezintă activitate anticanceroasă, la fel ca uleiul esențial de piper negru? Este adevărat, dar asta nu este tot.
👉 Beneficii pentru sănătate
1. Poate ajuta la prevenirea cancerului
Turmericul a devenit foarte popular datorită proprietăților sale vindecătoare uimitoare, dar cercetătorii arată că este cel mai eficient dacă este combinat cu piper negru. De ce? Pentru că piperina din piperul negru ajută organismul să absoarbă beneficiile uimitoare ale turmericului.
Studii recente împărtășesc informații cu privire la efectele pozitive ale diferitelor condimente, cum ar fi piperul negru și turmericul, și modul în care acestea pot ajuta la reducerea riscului de cancer. Piperul negru conține un compus bioactiv similar cu capsaicina numit piperina. Acest compus ajută la inducerea apoptozei, care poate ține tumorile departe. Acest lucru combinat cu efectele anticanceroase ale turmericului fac din aceasta o combinație grozavă.
Boabele de piper sunt alimente care luptă împotriva cancerului, spune o cercetare efectuată la Universitatea Dalhousie din Halifax, Nova Scoția. S-a descoperit că piperina „inhibă creșterea celulelor canceroase, deși mecanismul de acțiune nu este bine înțeles”. Piperina a inhibat atât creșterea celulelor canceroase de colon și chiar a indus apoptoza în unele celule, oferind „prima dovadă că piperina poate fi utilă în tratamentul cancerului de colon”.
2. Ajutor la digestie
Piperul negru trimite stomacului un mesaj pentru a elibera acid clorhidric. Acest acid este cel care ajută la îmbunătățirea digestiei. Prin acest proces, poate ajuta la eliminarea arsurilor la stomac, indigestiei și chiar gazelor.
Acidul gastric este componenta acidului clorhidric din sucurile gastrice care se formează în stomac pentru a pregăti alimentele pentru digestie și absorbție de către intestin.
Se crede că piperina găsită în boabele de piper poate ajuta la producerea acidului gastric atât de necesar, astfel încât să avem o digestie sănătoasă.

3. Poate ajuta diabeticii
Piperul negru, inclusiv sub formă de ulei esențial, s-a dovedit a avea efecte antioxidante și antibacteriene impresionante – încă un mod în care acest minunat condiment promovează sănătatea tractului digestiv. Acești antioxidanți benefici pot ajuta la stabilizarea zahărului din sânge. Reglarea hiperglicemiei este o activitate oferită de boabele de piper și extractele lor, contribuind în cele din urmă la reducerea daunelor radicalilor liberi.
Cercetări recente publicate în Proceedings of the National Academy of Sciences din Statele Unite ale Americii  au studiat efectul piperinei asupra obezității și diabetului. Ceea ce au descoperit cercetătorii a fost că piperina ajută la reglarea în creștere a ratei metabolice a mușchilor în repaus, care, la rândul său, poate atenua obezitatea și diabetul, făcându-l eficient în combaterea obezității și excelent pentru orice plan de dietă pentru diabetici.
4. Ajută la reducerea greutății
Mulți cercetători cred că boabele de piper sunt capabile să ajute la arderea grăsimilor datorită piperinei pe care o conțin. De exemplu, un studiu publicat în  Jurnalul Indian de Farmacologie  a fost efectuat pe șobolani, hrănindu-i cu diete bogate în grăsimi pentru a dezvolta dislipidemie indusă de obezitate. Șobolanilor li s-au administrat piperina și sibutramina timp de trei saptamani.
Ceea ce au descoperit cercetătorii a fost că „suplimentarea piperinei cu HFD a redus semnificativ nu numai greutatea corporală, trigliceridele, colesterolul total, LDL, VLDL și masa de grăsimi, dar a crescut și nivelul HDL, fără nicio modificare a aportului alimentar”. Acest lucru i-a determinat să concluzioneze că piperina poate ajuta la reducerea grăsimilor și a lipidelor, ceea ce vă poate ajuta să pierdeți în greutate.
Cu toate acestea, sunt necesare mai multe studii pentru a susține această afirmație. Totuși, asta nu elimină capacitatea piperului de a te ajuta să slăbești. De ce? Ei bine, piperul este un condiment care poate înlocui sosurile bogate în calorii la gătit. Mai simplu spus, piperul are foarte puține calorii în comparație cu sosurile grele, așa că alegerea râșniței de piper poate fi o modalitate excelentă de a te ajuta să scapi de câteva kilograme.
5. Reduce hipertensiunea arterială
Deoarece piperul negru este aproape lipsit de sare, folosirea lui în loc de sare vă poate ajuta să reduceți aportul general de sare, reducând în cele din urmă tensiunea arterială ridicată. Mai puțină sare poate ajuta la reducerea retenției de lichide și a balonării inconfortabile. Adăugarea de mirodenii, cum ar fi piper negru și chiar ghimbir, usturoi, coriandru și frunze de dafin, la mâncare în loc de sare poate ajuta la menținerea tensiunii arteriale sub control, fără a simți că îți lipsește ceva.
Un studiu efectuat la Universitatea Comenus din Slovacia pe șobolani a constatat că administrarea orală a piperinei, prezentă în boabele de piper, a putut preveni creșterea tensiunii arteriale cel puțin parțial, în timp ce un alt studiu publicat în  Journal of Cardiovascular Pharmacology  a confirmat efectele de scădere a tensiunii arteriale pe șobolani.
6. Combate bacteriile
Piperina prezentă în piperul negru este un fitochimic sau fitonutrient, care conține numeroase efecte antiinflamatorii și are beneficii terapeutice asupra dezvoltării bacteriene la șoareci. Cercetătorii au investigat efectele piperinei asupra piroptozei în celulele sanguine fagocitare de rozătoare și au aflat că piperina poate suprima dezvoltarea bacteriilor care cauzează boli.
Informații nutriționale
👉 O lingură (6 grame) de piper negru măcinat/boabe conține aproximativ:
– 16 calorii
– 4,1 grame carbohidrați
– 0,7 grame de proteine
– 0,2 grame de grăsime
– 1,7 grame de fibre
– 0,4 miligrame de mangan (18% DZR)
– 10,2 micrograme de vitamina K (13% DZR)
– 1,8 miligrame de fier (10% DZR)
– 0,1 miligrame de cupru (4% DZR)
– 27,3 miligrame de calciu (3% DZR)
– 12,1 miligrame de magneziu (3% DZR)
👉 Cum se utilizează
Când cumpărați boabe de piper, încercați să căutați o sursă care să ofere boabe de piper proaspete, comparativ cu cele care ar fi putut să stea de ceva vreme. Având un miros pământesc, proaspăt măcinat este calea de urmat și puteți găsi o râșniță de piper care oferă diferite dimensiuni de la fin la grosier.
Dacă doriți să folosiți piper măcinat foarte gros, cel mai bine funcționează un mojar și un pistil. În ceea ce privește toate condimentele, păstrați-le într-un loc întunecat, ferit de lumină. În ceea ce privește gustul, unele sunt calde și complexe ca aromă, în timp ce altele sunt blânde. Încercați diferite soiuri și cantități până o găsiți pe cea care se potrivește cel mai bine cu rețetele dvs.
👉 Ceai de piper și turmeric
✔️ INGREDIENTE:
– 1 cană apă
– 1 cană lapte de migdale sau caju
– 2 picături de ulei esențial de portocale sălbatice (sau o bucată de coajă de portocală)
– 2 cuișoare întregi
– 1 picătură de ulei esențial de scorțișoară (sau un baton de scorțișoară)
– 3 boabe întregi de piper negru
– ½ linguriță de turmeric proaspăt măcinat
– ½ linguriță de ghimbir proaspăt măcinat
– ½ linguriță miere
– 2 lingurițe frunze de ceai negru
– 1 praf de nucsoara măcinată
✔️ MOD DE PREPARARE:
– Se încălzește laptele și apa într-un ibric.
– Puneți în ibric uleiul esențial de portocale, cuișoarele, uleiul esențial de scorțișoară, boabele de piper negru, nucșoară, ghimbir, turmeric și frunze de ceai.
– Aduceți amestecul la fierbere, apoi reduceți focul la minim și fierbeți 2 minute.
– Se strecoară, apoi se toarnă în căni.
– Adăugați miere după gust.

Niciun comentariu

Nu ratați!