6 cele mai puternice condimente pentru pierderea greutății – mod de consum și rețete

0

Dietele sunt greu de susținut dacă mâncarea este fadă. Din fericire, ierburile și condimentele pot adăuga aromă și pot ajuta la reducerea poftelor nesănătoase. Plantele medicinale au proprietăți antioxidante, antiinflamatorii, de scădere a colesterolului, antidiabetice și de echilibrare hormonală și pot ajuta direct la pierderea în greutate. Iată 6 ierburi pentru stimularea pierderii în greutate în mod natural:
1. Scorțișoară pentru pierderea în greutate
S-a dovedit că scorțișoara ajută la reducerea greutății și la combaterea obezității. Ajută la stimularea metabolismului, reglează zahărul din sânge și joacă un rol vital în scăderea colesterolului LDL și a trigliceridelor. Cu beneficiile sale, devine un condiment ideal pentru cei cu diabet.
❓ Cum să consumi scorțișoară pentru pierderea în greutate
Puteți lua 1-2 lingurițe de scorțișoară pudră sau 1 baton de scorțișoară înmuiat în apă peste noapte. Bea apa infuzată cu scorțișoară la prima oră dimineața în fiecare zi timp de patru săptămâni pentru a obține rezultatele dorite.
👉 Rețetă de ceai de scorțișoară
✔️ Ingrediente
– 1 linguriță de scorțișoară pudră
– 1 cană apă
✔️ Mod de preparare
– Aduceți o cană de apă la fiert.
– Adaugă scorțișoara pudră si lasă apa sa fiarbă încă 2-3 minute.
– Strecoară ceaiul de scorțișoară înainte de a bea.
👉 Beneficii
Scorțișoara ajută la suprimarea poftei de mâncare, scade colesterolul rău și accelerează rata metabolică. Apa caldă ajută la eliminarea tuturor toxinelor și susține o mai bună mișcare a intestinului. De asemenea, previne balonarea.
2. Schinduf pentru pierderea în greutate
S-a dovedit că semințele de schinduf tratează disfuncțiile metabolice. Suplimentarea cu extract de semințe de schinduf ajută la reducerea consumului de grăsimi alimentare. De asemenea, semințele ajută la reducerea colesterolului, îmbunătățesc digestia grăsimilor și sporesc sensibilitatea la insulină.
❓Cum să consumi schinduf pentru pierderea în greutate
Luați 2 lingurițe de semințe de schinduf pe zi cu 1 cană de apă. Puteți, de asemenea, să măcinați semințele de schinduf, să le păstrați într-un borcan curat și să le folosiți în curry, supă sau smoothie-uri.
👉 Rețeta de slăbit cu schinduf
✔️ Ingrediente:
2 lingurițe de semințe de schinduf
1 cană apă
✔️ Mod de preparare:
– Înmuiați 2 lingurițe de semințe de schinduf într-o cană cu apă peste noapte.
– Strecoară și bea apă la prima oră dimineața.
👉 Beneficii
Stimulează metabolismul, previne obezitatea declanșată de stres și inflamație, elimină toxinele din colon și reduce riscul de rezistență la insulină.

3. Usturoi pentru pierderea în greutate
Ingredientul activ din usturoi, alicina, ajută la tratarea afecțiunilor cardiovasculare, a tulburărilor metabolice și a glicemiei crescute. De asemenea, are proprietăți antitumorale și întărește imunitatea. Un studiu științific confirmă că usturoiul stimulează metabolismul, reduce depunerea de grăsime și reduce greutatea corporală.
❓ Cum să consumi usturoi pentru pierderea în greutate
Puteți consuma un cățel de usturoi în fiecare zi pentru cele mai bune rezultate. De asemenea, puteți include usturoiul în rețetele zilnice pentru a adăuga gust și aromă.
👉 Rețetă de slăbit cu usturoi
✔️ Ingrediente:
– 1 cățel de usturoi
– 1 cană apă
– Suc de la ½ lămâie
✔️ Mod de preparare:
– Utilizați un mojar și un pistil pentru a zdrobi cățelul de usturoi.
– Adăugați-l într-o cană de apă.
– Adăugați suc de lămâie, amestecați bine și beți.
👉 Beneficii
Sucul de lămâie ajută la reducerea mirosului și gustului înțepător al usturoiului. Acestea sunt bogate în vitamina C. Vitamina C poate promova pierderea în greutate, deși sunt necesare mai multe cercetări în acest sens. Usturoiul ajută la scăderea colesterolului, îmbunătățește sănătatea inimii, are proprietăți anticancerigene și ajută la pierderea în greutate, ținând la distanță foamea.
4. Ceai verde pentru pierderea în greutate
Ceaiul verde este bogat în antioxidanți numiți catechine. Una dintre catechine, galatul de epigalocatechină, este un stimulent al metabolismului. De asemenea, ceaiul verde conține cofeină care ajută la stimularea arderii grăsimilor și la o performanță musculară mai bună. Ceaiul verde este dovedit științific că suprimă apetitul și stimulează hormonii care ajută la arderea grăsimilor.
❓Cum să consumați ceai verde pentru pierderea în greutate
Cel mai bine este să folosiți frunzele de ceai verde pentru prepararea ceaiului și puteți adăuga un sfert de linguriță de scorțișoară pentru beneficii suplimentare. Puteți bea până la 3 căni de ceai verde pe zi. Puteți bea ceai verde cu 20-30 de minute înainte de masă.
👉 Beneficii
Ceaiul verde și scorțișoara sunt agenți puternici de pierdere în greutate. Ceaiul verde stimulează metabolismul și topește grăsimile. Scorțișoara ajută la pierderea în greutate prin reglarea nivelului de zahăr din sânge și a nivelului de insulină, scăderea colesterolului și suprimarea apetitului.
5. Piper negru pentru pierderea în greutate
Piperul negru este bogat in piperina. Piperina este cea care dă piperului negru aroma sa caracteristică și ajută la inhibarea formării celulelor adipoase (adipogeneza). Drept urmare, consumul de piper negru ajută la reducerea greutății. Piperul are proprietăți antioxidante, antiinflamatorii, antimicrobiene, de îmbunătățire a funcției intestinale și antidepresive.
❓Cum să consumi piper negru pentru pierderea în greutate
Puteți fie mesteca 5 boabe de piper negru pe zi, fie adăugați-le în sucul sau rețetele alimentare.
👉 Rețetă de slăbit cu piper negru
✔️ Ingrediente:
– ¼ de linguriță piper negru proaspăt măcinat
– ½ linguriță miere
– 1 cană apă caldă
✔️ Mod de preparare:
– Adăugați 1 linguriță de miere și ¼ de linguriță de piper negru la o cană de apă caldă.
– Se amestecă bine înainte de a bea.
👉 Beneficii
Piperul negru ajută la pierderea în greutate prin prevenirea sintezei celulelor adipoase, iar mierea ajută la creșterea imunității și la menținerea unui intestin sănătos. Această băutură cu piper negru și miere ajută la eliminarea toxinelor din organism.
6. Ghimbir pentru pierderea în greutate
Ghimbirul ajută la stimularea metabolismului, crește descompunerea celulelor adipoase și inhibă absorbția grăsimilor și foamea excesivă. Apa cu ghimbir ajută, de asemenea, la reducerea greutății corporale, a raportului talie-șold, a glucozei și a indicelui de rezistență la insulină.
❓ Cum să consumi ghimbir pentru pierderea în greutate
Puteți mesteca 2 cm de rădăcină de ghimbir sau o puteți adăuga la suc, smoothie-uri sau rețete alimentare. De asemenea, puteți face apă de ghimbir prin fierbere.
👉 Rețetă de slăbit cu ceai de ghimbir
✔️ Ingrediente:
– 2 cm ghimbir
– 1 linguriță miere
-1 cană apă
✔️ Mod de preparare:
– Aduceți o cană de apă la fiert.
– Utilizați un mojar și un pistil pentru a zdrobi rădăcina de ghimbir.
– Adăugați rădăcina de ghimbir zdrobită în apa clocotită.
– Se mai lasă să fiarbă încă 2 minute.
– Se stinge focul și se adaugă miere.
– Se strecoară și se amestecă bine înainte de a bea.
👉 Beneficii
Ghimbirul ajută la îmbunătățirea sănătății gastrointestinale și a ficatului, elimină toxinele, previne infecțiile la nivelul gâtului și ajută la topirea grăsimilor. Mierea echilibrează aroma puternică a ghimbirului, adaugă dulceață băuturii și întărește sistemul imunitar.

Niciun comentariu

Nu ratați!