Cât de sănătoase sunt măslinele și ce beneficii au

0

Măslinele au capacitatea de a preveni pierderea masei osoase, previn diferite tipuri de cancer, reduc inflamația, ameliorează digestia și reacțiile alergice, stimulează funcția cognitivă, luptă împotriva infecțiilor și scad tensiunea arterială.
Măslinele au fost folosite pentru valoarea lor culinară și beneficiile medicale de mii de ani. Beneficiile lor provin în principal din nutrienții, vitaminele, mineralele și compușii organici, inclusiv fier, fibre, cupru, vitamina E, compuși fenolici, acid oleic și o varietate de antioxidanți.
Boala cardiacă este una dintre cele mai mortale și mai răspândite condiții de sănătate din întreaga lume. Măslinele oferă o modalitate de îmbunătățire a sănătății inimii și de apărare împotriva tuturor factorilor care pot contribui la ateroscleroză, atacuri de inimă, acumularea plăcii, boli cardiovasculare și accidente vasculare cerebrale.
Măslinele conțin acid oleic, care a fost legat de prevenirea bolilor de inimă. Acesta reduce șansele de complicații cardiovasculare și de stres general al sistemului.
Măslinele sunt bogate în compuși fenolici, care luptă împotriva cancerului și servesc un scop major în protejarea inimii. Acești compuși acționează ca un anti-coagulant subțiază sângele, reducând șansele de formare a cheagurilor de sânge și blocarea periculoasă a fluxului sanguin. Acest lucru asigură funcționarea și oxigenarea adecvată a diferitelor organe.
Cei care consumă în mod constant măsline s-a dovedit a prezenta cazuri mai puține de pierdere osoasă și osteoporoză. Adăugați măslinele sau uleiul de măsline în dieta dumneavoastră dacă sunteți în pericol pentru degenerarea osoasă sau dacă aveți o istorie familială a acesteia.
Compușii găsiți în măsline au fost legați pozitiv în studiile de cercetare a depunerii de calciu și creștere osoasă, conducând la ameliorarea sau prevenirea osteoporozei.
Măslinele conțin antociani, care sunt conectați la prevenirea cancerului ca antioxidanți și antiinflamatori. Antioxidanții apară organismul împotriva radicalilor liberi, care îmbolnăvesc celulele sănătoase, făcându-le canceroase. În al doilea rând, acidul oleic inhibă anumiți receptori care declanșează dezvoltarea cancerului. În cele din urmă, hidroxitirozolul intră în joc prevenind mutația ADN-ului și creșterea anormală a celulelor.

Diverși compuși din măsline funcționează nu numai ca antioxidanți, ci și ca antiinflamatori. Aceștia reduc inflamația din organism și durerea articulațiilor, mușchilor, leziunilor, tendoanelor și extremităților. În ceea ce privește artrita, guta, și alte afecțiuni reumatice, măslinele pot fi de mare ajutor, ameliorând durerea asociată.
Măslinele sunt o sursă sănătoasă de fibre, furnizând aproape 20% din necesarul zilnic într-o singură ceașcă. Conținutul ridicat de fibre asigură funcționarea corectă a sistemului digestiv. Fibrele stimulează, de asemenea, sănătatea inimii, lucrând pentru a elimina excesul de colesterol din sânge.
În ceea ce privește activitățile lor antiinflamatorii, măslinele pot ajuta la reducerea intensității sau frecvenței reacțiilor alergice. Anumite componente ale măslinelor funcționează ca antihistaminice prin blocarea receptorilor, care determină reacții alergice. Prin adăugarea măslinelor în dieta dumneavoastră puteți reduce semnele de alergii sezoniere, precum și reacțiile alergice specifice. Acesta este un aspect benefic și puternic al măslinelor, adesea trecut cu vederea.
Măslinele sunt o sursă bogata de fier și cupru, două componente esențiale pentru crearea celulelor roșii din sânge. Fără aceste doua minerale, numărul de celule roșii se diminuează, ducând la anemie. Anemia este caracterizată prin oboseală, stomac deranjat, dureri de cap, disfuncții cognitive și un declin general al sănătății și funcționalității organelor.
Oleuropeina, o componentă valoroasa a măslinelor, funcționează ca agent antimicrobian și antibacterian pentru organism. Apară împotriva infecțiilor bacteriene atât pe plan intern cât și extern.

Niciun comentariu

Nu ratați!