Top 10 alimente biblice care vindecă + dieta biblică

0

În toată Biblia, se fac trimiteri la proprietățile medicinale ale alimentelor și ierburilor. Reprezentând sănătatea și longevitatea de la Dumnezeu Atotputernic, importanța dietei și a pregătirii și consumului de alimente a fost adesea văzută ca un act spiritual. Dacă doriți să consumați unele dintre cele mai comune alimente menționate pentru proprietățile lor de sănătate din Biblie, atunci veți dori să încercați aceste 10 alimente biblice vindecătoare de top.
👉 Top 10 alimente biblice cu proprietăți de vindecare:
✔️ Măsline și ulei de măsline
În timpul antichității, această marfă prețioasă a fost folosită pentru capacitățile sale de vindecare, pentru gătit, pentru a aprinde lămpile, pentru săpunuri, pentru produse cosmetice și chiar pentru monedă. Uleiul de măsline era considerat atât de sacru pentru cultura antică încât era folosit chiar și pentru a unge regii și preoții. Prin urmare, ebraicul pentru Mesia, Moshiach, înseamnă „uns”.
Au fost efectuate cercetări care demonstrează că consumul regulat de măsline și ulei de măsline contribuie la sănătatea inimii, creierului, pielii și articulațiilor. Acestea au fost chiar legate de prevenirea cancerului și a diabetului. Inutil să spun că acest produs sacru alimentar s-a ridicat la înălțimea reputației sale antice!
✔️ Rodie
“Căci Domnul, Dumnezeul tău, te aduce într-o țară bună, o țară cu pâraie de apă, de fântâni și izvoare, care curge în văi și dealuri; un pământ de grâu și orz, de viță de vie și smochini și rodii , un pământ de ulei de măsline și miere.” (Deuteronom 8: 7-8)
Mai multe studii de cercetare au arătat că rodiile conțin proprietăți puternice antiinflamatoare, anti-oxidante, anti-obezitate și anti-tumorale. Potrivit cercetătorilor, „Multe efecte benefice sunt legate de prezența acidului elagic, flavonoide, antocianine și flavone, care par a fi componentele sale cele mai benefice terapeutic.” Ulterior, rodiile sunt considerate opțiuni de tratament pentru boli cronice precum cancerul, rezistența la insulină, inflamația intestinală și obezitatea.
✔️ Struguri fermentați
Nu pot face o listă cu mâncărurile biblice de top fără a include struguri. Mai multe studii epidemiologice au arătat că aportul moderat de alcool, în special consumul de vin roșu, poate reduce riscul de mortalitate cardiacă din cauza aterosclerozei. Recomandarea generală este de cel mult 150 ml de vin roșu pe zi, cu excepția bărbaților cu vârsta sub 65 de ani, care ar putea fi capabili să bea aceiași cantitate de doua ori pe zi.
Când sucul de struguri este fermentat, proprietățile naturale anti-oxidante și flavonoide sunt exemplificate printr-o substanță numită resveratrol. În consecință, cercetătorii și-au concentrat o mare parte din atenția asupra evaluării beneficiilor resveratrolului pentru sănătate în ultimii ani, care au fost legate de prevenirea și tratamentul bolilor cronice, inclusiv diabetul și obezitatea.
✔️ In
Inul a fost folosit pentru fabricarea textilelor pe tot parcursul istoriei. Deși a fost înlocuit pe scară largă de bumbac în ultimii ani, inul rămâne una dintre cele mai importante plante pentru fabricarea hainelor din lume și unul dintre alimentele biblice de top.
Având o bogată istorie de utilizare a medicamentelor care datează din Babilon în 3000 î.Hr., semințele de in au fost îmbrățișate din toată inima de sănătatea naturală și de cercurile medicale, deoarece oferă o sursă naturală, vegană, de acizi grași esențiali omega-3 , lignani și fibre. Ulterior, cercetările arată că semințele de in pot ajuta la combaterea cancerului, a bolilor pulmonare și a bolilor de inimă.
✔️ Pâine de cereale încolțite
Luați grâu și orz, fasole și linte, mei și spelta; puneți-le într-un borcan de depozitare și folosiți-le pentru a vă face pâine . (Ezechiel 4: 9).
În Cartea lui Ezechiel, Dumnezeu i-a dat profetului Ezechiel o rețetă pentru ceea ce sa dovedit a fi pâinea perfectă, deoarece știința ne-a arătat recent că creează „proteina completă”, care conține toți aminoacizii esențiali. Principalul motiv pentru care pâinea lui Ezechiel este mai sănătoasă decât alte pâini se datorează faptului că boabele și leguminoasele sunt înmuiate și încolțite, ceea ce le face mai ușor de digerat – și, ca rezultat, este singura pâine care conține alimentele biblice de top.
✔️ Lapte crud de capră
Mieii sunt pentru îmbrăcăminte şi ţapii, pentru plata ogorului; laptele caprelor ţi-ajunge pentru hrana ta, a casei tale şi pentru întreţinerea slujnicelor tale. (Proverbe 27: 26-27)
Laptele crud este umplut cu vitaminele și mineralele care contribuie la un flux sănătos de lichid dentar și ajută la menținerea dinților puternici. Încărcați cu calciu, vitamina K2, magneziu, fosfor și vitamine liposolubile, cercetătorii au efectuat un studiu comparativ cu privire la proprietățile laptelui de vacă comparativ cu cele ale laptelui de capră și au descoperit că laptele de capră poate fi mai benefic.
Spre deosebire de laptele de vacă, oamenii de știință de la Universitatea din Granada au dezvăluit că datele referitoare la laptele de capră sugerează că acesta ar putea preveni boli precum anemia și demineralizarea osoasă. În plus, laptele de capră are proprietăți care ajută la utilizarea digestivă și metabolică a mineralelor precum fierul, calciul, fosforul și magneziul.
✔️ Miel
Când îl veţi mânca (mielul), să aveţi mijlocul încins, încălţămintea în picioare şi toiagul în mână şi să-l mâncaţi în grabă, căci sunt Paştele* Domnului. (Exod 12:11)
Datorită semnificației Mielului de Paște și echivalării acestui rol cu Hristos, mieii sunt cel mai venerat animal din istorie și cea mai onorată mâncare din Biblie (și singura carne care câștigă un loc în primele 10 alimente biblice). Mielul este carnea oilor tinere care au în general un an sau mai puțin. Datorită sacrificării animalului la o vârstă atât de fragedă, conținutul de grăsime este considerabil mai mic, ceea ce contribuie la sănătatea inimii și ajută la prevenirea obezității. Bogat în proteine, vitamina B12, vitamina B6, niacină, zinc și alți nutrienți vitali, este, fără îndoială, cea mai sănătoasă carne roșie de pe planetă.
✔️ Ierburi amare (coriandru și pătrunjel)
Ei vor mânca carnea în aceeași noapte, prăjită la foc și o vor mânca cu azimă și ierburi amare. (Exodul 12: 8)
Savanții nu sunt în deplin acord cu plantele la care se refereau autorii Bibliei atunci când scriau despre „ierburi amare”, dar coriandrul și pătrunjelul fac, în general, parte din listă.
Medicina tradițională a folosit și a etichetat mult timp coriandrul ca plantă antidiabetică, iar cercetările științifice confirmă efectele sale utile asupra zahărului din sânge. Coriandrul pare, de asemenea, de ajutor pentru hipertensiunea arterială și detoxifierea metalelor grele, printre alte efecte pozitive asupra sănătății.
Pătrunjelul  este o altă plantă care promovează sănătatea și o sursă bogată de mai multe vitamine cruciale, inclusiv vitamina A, vitamina C și potasiu.

✔️ Legume
Vă rog să vă testați servitorii timp de zece zile și să ni se dea niște legume de mâncat și apă de băut. (Daniel 1:12)
În loc să mănânce gusturile delicioase ale babilonienilor, Daniel și prietenii săi au cerut să trăiască cu o dietă vegetariană. Când a venit timpul ca aceștia să fie prezentați regelui, Nebucadnețar și toți conducătorii au fost uimiți să vadă că cei patru tineri prieteni evrei erau mai în formă și arătau mai bine decât ceilalți tineri care mâncau meniul babilonian. Adesea denumit dieta Daniel sau postul Daniel , istoria și textul biblic susțin de fapt că Daniel și-a continuat stilul de viață vegetarian pe parcursul întregii sale vieți.
Dintre toate grupurile de alimente, legumele sunt, fără îndoială, cele mai dense în nutrienți și mai sigure de consumat. Nu există relativ nici un risc în a consuma prea multe dintre ele; întrucât, dacă mâncați fructe toată ziua, riscați să vă creșteți aportul de zahăr din sânge sau să dezvoltați carii dentare din cauza excesului de zahăr.
Legumele sunt atât de eficiente la vindecare încât, potrivit Institutului Național al Cancerului , legumele crucifere (broccoli, varză, varză, ridiche etc.) pot ajuta la prevenirea cancerului, deoarece sunt bogate în glucozinolați – un grup mare de glucozide care conțin sulf. Cunoscute că se descompun în timpul mestecării și digestiei, aceste substanțe chimice puternice pot încetini și chiar inversa creșterea celulelor canceroase. În plus, s-a raportat că glucozinolații pot trata următoarele probleme de sănătate:
•Inflamaţie
•Infecții bacteriene și virale
•Toxicitate cancerigenă
•Angiogeneza tumorală (formarea vaselor de sânge)
•Metastaze tumorale (migrarea tumorii)
✔️ Miere crudă
Ai găsit miere ? Mănâncă doar cât ai nevoie pentru a nu-l avea în exces și vomită. (Proverbe 25:16)
Nu este de mirare că mierea crudă este denumită „aur lichid”. Aplicațiile medicinale pe piele și intern par nelimitate. În primul rând, mierea crudă este încărcată cu substanțe nutritive cheie. Cercetările au arătat, de asemenea, că mierea conține flavonoizi antioxidanți care luptă împotriva bolilor.
Pe lângă faptul că este un înlocuitor fantastic al băuturilor energizante pentru sportivi și persoanele care au nevoie de un pic de miere, mierea crudă susține și creșterea probioticelor în tractul gastro-intestinal, inclusiv (Bifidobacteria). O altă calitate fascinantă a mierii este capacitatea sa de a îmbunătăți simptomele alergice. Cu toate acestea, asigurați-vă că achiziționați soiul local.
👉 Recomandări și beneficii ale unei diete biblice
Este posibil să slăbești urmând învățăturile Bibliei despre mâncare și mâncare? Fondatorul Dietei Biblice, autorul The Maker’s Diet și vorbitorul motivațional Jordan S. Rubin crede că da! Potrivit acestuia, dieta biblică este puternic influențată pe baza învățăturilor din cărțile Levitic și Deuteronom, iar singura mâncare considerată acceptabilă sau curată este singura care ar trebui mâncată.
👉 Recomandări din The Makers Diet
Cele patru clasificări ale alimentelor (copaci care produc semințe, plante care produc semințe, plante de câmp, carne curată) este fundamentul unei diete biblice. Există, de asemenea, alte lucruri importante pe care ar trebui să le luați în considerare atunci când începeți sau urmați o dietă biblică:
•Apă, soare și exerciții fizice . Aceste trei sunt cheia pentru o sănătate bună. Ar trebui să vă amintiți întotdeauna să beți multă apă, să faceți mult exercițiu și să ieșiți afară. Aceștia recomandă câte un litru de apă pe zi pentru fiecare 50 de kilograme de greutate. De asemenea, este important să beți apă de înaltă calitate.
•Mănâncă carne sigură și curată . Aceasta înseamnă să vă abțineți de la anumite tipuri de carne și fructe de mare, cum ar fi porc, homar, scoici și midii, creveți și somn.
•Mănâncă alimente care sunt în sezon . Biblia afirmă că totul are un anotimp. Aceasta ar trebui să fie și atitudinea noastră atunci când vine vorba de a alege lucrurile pe care le mâncăm. Înclină-te spre consumul de fructe, legume și ierburi care sunt în sezon, deoarece sunt mai proaspete și mai bune pentru sănătatea ta.
• Mănâncă crud . Consumul de alimente crude nefierte  este foarte încurajat. Este posibil ca unele legume să fie gătite, dar majoritatea pot fi savurate crude.
•Alimente integrale neprelucrate . Ceea ce mâncați ar trebui să fie consumat în mod ideal așa cum a fost găsit în natură. Aceasta înseamnă că ar trebui să ne ferim de conservanți, de alimentele procesate sau de cele produse care au luat contact cu hormoni, îngrășăminte și pesticide.
👉 Avantajele urmării unei diete biblice
Toate aceste restricții alimentare pot părea o mulțime de sacrificii, dar recompensele sunt le măsură. Potrivit lui Rubin, cei care merg pe dietele biblice și mănâncă alimente biblice pot aștepta cu nerăbdare următoarele beneficii:
🧬 Pierdere în greutate
O dietă bogată în alimente, fructe și legume neprelucrate este ideală pentru pierderea în greutate. Fructele și legumele naturale și crude au mai puține calorii și sunt mai ușor de digerat decât alte alimente procesate.
🧬 O durată de viață mai lungă
Rubin susține că unii dintre strămoșii noștri care au urmat dieta biblică au continuat să trăiască peste 120 de ani. Deși este posibil să nu atingem această vârstă, studiile arată că o dietă bogată în fructe și legume duce spre o durată de viață mai lungă.
🧬 Energie și dispoziție îmbunătățită
Când corpurile noastre se află într-o stare de dezechilibru din cauza obiceiurilor alimentare slabe, o simțim imediat. Ne putem simți bolnavi, leneși și deprimați. A mânca corect poate crește energia, echilibra hormonii și îmbunătăți starea noastră de spirit.

Niciun comentariu

Nu ratați!