Ceai de roiniță – foarte bun pentru stări tensionate, anxietate, detoxifiere, sistemul imunitar și multe altele

0

Unele dintre multiplele beneficii ale ceaiului de roiniță includ liniștirea tractului digestiv, tratarea tulburărilor somnului, ameliorează tulburările cognitive și sistemul imunitar, detoxifică organismul, elimină anxietatea și simptomele menstruale. În ceea ce privește efectele secundare, consumul ceaiului de roiniță a fost rar raportat ca având efecte negative, deși pot apărea stări de greață, vărsături, dureri de stomac și amețeli.
Una dintre cele mai populare și comune utilizări ale ceaiului de roiniță este pentru persoanele care suferă de anxietate. Excesul de hormoni de stres în organism poate duce la o serie de probleme, inclusiv niveluri mai ridicate de stres oxidativ, tulburarea metabolismului și sănătatea inimii. Proprietățile calmante ale antioxidanților și compușilor volatili din acest ceai pot reduce simptomele de anxietate, stres și depresie.
Condițiile inflamatorii apar în multe varietăți, de la artrită și tulburări articulare până la indigestie, reacții alergice și dureri de cap. Ceaiul de roiniță are un număr de compuși antiinflamatori care s-a dovedit că elimină rapid aceste condiții, atunci când este băut cu regularitate.
O altă utilizare populară este calmarea problemelor de stomac, deci dacă suferiți în mod obișnuit de indigestie, exces de flatulență, constipație, reflux acid, crampe sau balonare, o cană din acest ceai în fiecare zi, vă poate optimiza digestia.
Există proprietăți antibacteriene și antiseptice care îl fac o armă eficientă împotriva unei varietăți de răceli sau infecții. În afară de efectele antioxidante, acest ceai poate promova producerea de celule albe în sânge și elimină mucusul.
Ceaiul de roiniță este unul dintre cele mai vechi și sigure remedii pentru crampele menstruale dureroase. Sedativ și analgezic, combinate cu unele efecte anti-spasmodice, calmează disconfortul menstruațiilor dureroase și majoritatea stărilor ce însoțesc adesea menstruația.
Pentru persoanele care suferă de boala Alzheimer, ceaiul de roiniță poate ajuta la îmbunătățirea funcției cognitive și la ameliorarea memoriei.

Numeroase studii au legat flavonoidele și compușii fenolici din ceaiul de roiniță de tratarea herpesului. Acest ceai poate fi aplicat local.
Insomniile sau tulburările de somn apărute pe fondul surmenajului psihic pot fi tratate cu succes cu o cura de ceai de roiniță. În combinație cu valeriană, mușețel sau hamei, ceaiul de roiniță se dovedește a fi un somnifer natural excepțional, ajutând la un somn odihnitor și liniștit în timpul nopții.
Ceaiul de roiniță este util și în combaterea sau inhibarea mai rapidă a acțiunii virusului herpetic în organism. Consumat intern, ajută la diminuarea efectelor virusului, iar aplicat extern, pe leziuni, grăbește vindecarea.
Natura sedativă a acestui ceai ajută la suprimarea tensiunii arteriale, făcându-l o băutură ideală pentru relaxarea persoanelor care suferă de hipertensiune arterială. Acest lucru poate ajuta la scăderea șanselor de a dezvolta ateroscleroză, precum și atacuri de inimă și accidente vasculare cerebrale. Dacă luați deja medicamente pentru tensiunea arterială, vorbiți cu medicul înainte de a-l adăuga în dieta dumneavoastră!
Substanțele active din roiniță acționează ca un calmant asupra sistemului nervos central. Consumul moderat de ceai de roiniță este considerat un remediu de excepție împotriva simptomelor pe care depresia și stresul le provoacă în organism: oboseală, stare anxioasă, agitație, dureri de cap, etc.
Atenție! Efectele secundare ale acestui ceai sunt foarte rare, însă, dacă sunteți alergici la plantele din familia Lamiaceae, nu consumați acest ceai.
Unii oameni au raportat amețeli sau somnolență excesivă atunci când consumă ceai de roiniță. Întrerupeți imediat utilizarea ceaiului dacă prezentați aceste reacții adverse.
Datorită naturii sedative, nu trebuie băut înainte de intervenții chirurgicale, deoarece poate interacționa negativ cu anestezia
.

Niciun comentariu

Nu ratați!