Ingrediente:
1 sfeclă
2 pere
4-5 morcovi
½ lămâie (doar sucul)
Curățăm sfecla perele și morcovii și le tăiem în bucăți. Punem perele, morcovii și sfecla în storcător și îl pornim. Adăugăm sucul de la o jumătate de lămâie, amestecăm și îl savurăm.
Ingrediente:
1 sfeclă medie
1 ceașcă de ananas proaspăt
1 măr
Curățați sfecla și mărul (dacă este cerat). Adăugați toate ingredientele în storcător și consumați-l proaspăt.
Ingrediente:
1 sfeclă mare
2 portocale medii
2 morcovi medii
Curățați ingredientele. Adăugați-le în storcător și consumați-l proaspăt.
Beneficiile sucului de sfeclă
Sfecla este unul dintre cele mai sănătoase alimente din care putem face suc. Dacă nu ați încercat niciodată sucul de sfeclă, acum este momentul să începeți.
Sfecla a fost considerată de multe culturi antice medicament și folosită cu precădere în acest scop. La început, sfecla era apreciată pentru frunzele sale, care sunt încărcate cu o mare valoare nutritivă și terapeutică.
Sucul de sfeclă este o sursă bună de folat, mangan, tiamină, riboflavină, vitamina B6, acid pantotenic, colină, betanină, magneziu, fosfor, potasiu, zinc, cupru și seleniu.
Acest suc ajută la scaderea tensiunii arteriale. De fapt, atunci când este consumat, veți observa o scădere a tensiunii arteriale aproape instantaneu și va rămâne scăzută timp de până la 24 de ore. Într-un studiu, cercetătorii au descoperit că un singur pahar de suc de sfeclă reduce presiunea sistolică cu 4 până la 5 puncte.
Într-un alt studiu, participanții care au consumat suc de sfeclă timp de o lună au constatat o scădere a tensiunii arteriale, îmbunătățirea funcției endoteliale și ameliorarea rigidității arteriale.
Sucul de sfeclă este o băutură detoxifiantă super eficientă care vă poate ajuta la eliminarea toxinelor dăunătoare și la stimularea celulelor hepatice.
Deși există multe produse pe piață care promit că vă protejează pielea de daunele pe care le provoacă radicalii liberi, sucul de sfeclă roșie face o treabă uimitoare. Antioxidanții protejează pielea iar licopenul din suc ajută la menținerea elasticității pielii în timp ce o protejează de soare.
În anii 1950, un medic maghiar, pe nume Alexander Ferenczi, a folosit sucul de sfeclă pentru a ajuta la remedierea cancerului. Pacienții cu care a lucrat, trecuseră deja prin chimioterapie și au fost considerați a fi în stadiile finale ale bolii. Această terapie a fost atât de puternică încât nutrienții din sfeclă au supraîncărcat ficatul pacienților. Ulterior, cercetarea a găsit rezultate pozitive. Cercetările au concluzionat că sfecla poate ajuta în lupta împotriva tumorilor canceroase și a leucemiei.
Într-un alt studiu clinic mai recent, 22 de pacienți cu cancere inoperabile au ținut cura cu sfeclă pentru 3 – 4 luni și au prezentat îmbunătățiri semnificative.
Acest suc îmbunătățește digestia. Beți o jumătate de ceașcă de suc de sfeclă înainte de mese sau oricând aveți stomacul deranjat.
Mai este benefic pentru reducerea durerii articulare, ajută funcția cognitivă și promovează sănătatea ochilor.
Betanină din sfeclă este un nutrient puternic ce protejează celulele, proteinele si enzimele de stresul de mediu. De asemenea, are o mare putere de protecție pentru organele interne, reduce factorii de risc pentru bolile cardiovasculare.
Sucul de sfeclă este un bun energizant. Acesta poate scădea cantitatea de glucoză din sânge, datorită fibrelor solubile conținute.
Niciun comentariu