Începeți cât mai curând posibil
Chiar dacă nu v-ați îngrijit niciodată de piele, nu este prea târziu pentru a începe. Pielea ta începe să îmbătrânească când ai doar 20 de ani, deși este posibil să nu o vezi. Este posibil ca produsele dvs. preferate să nu mai funcționeze la fel de bine. Genele tale, obiceiurile zilnice și soarele provoacă aceste schimbări. Așa că nu mai așteptați! Poate doriți să întrebați un dermatolog acum cum puteți obține o piele mai fină și mai moale, indiferent de vârsta dvs.
Folosiți un produs de curățare delicat
Alegeți una cremoasă pentru tenul uscat sau una spumantă fără ulei pentru tenul gras. Dacă aveți pielea sensibilă, discutați cu dermatologul despre cum să evitați iritarea. Se spală cu apă caldă sau rece. Apa fierbinte poate elimina umezeala naturală a pielii. Spălați-vă fața – nu frecați.
Crema hidratantă pentru fața ta
Îți protejează și îmbunătățește pielea. Chiar dacă aveți pielea grasă sau erupții, puteți utiliza în fiecare zi o cremă hidratantă ușoară, fără ulei. Dacă aveți pielea uscată, poate fi necesar să o îmbrăcați mai mult decât o dată pe zi. Bătați-l în timp ce fața dvs. este încă umedă pentru a se închide în umiditate.
Purtați protecție solară în fiecare zi
Aveți nevoie de protecție solară în timpul zilei, chiar dacă este acoperit sau dacă rămâneți în interior. Razele soarelui pot trece prin nori și ferestre, așa că sunteți întotdeauna expus. Multe creme hidratante au protecție solară. Dacă al tău nu, caută un ecran cu spectru larg, ceea ce înseamnă că protejează atât împotriva razelor UVA, cât și a razelor UVB. Nu uitați să vă acoperiți și buzele! Și dacă transpirați sau sunteți afară pentru o lungă perioadă de timp, aplicați din nou protecție solară pentru a rămâne protejat.
Îmi pot pune in straturi produsele pentru piele?
Da. Începeți cu pielea curată și puneți-vă mai întâi orice creme sau geluri pe bază de rețetă.
Dimineața: Cremă hidratantă, protecție solară (dacă nu este în crema hidratantă), machiaj dacă e cazul.
Noapte: Produs anti-îmbătrânire (dacă utilizați unul), cremă hidratantă fără protecție solară.
Curățați pielea moartă
Exfoliați-vă pentru a vă ajuta pielea să strălucească.
Puteți îndepărta ușor celulele moarte ale pielii cu o cârpă moale, o perie rotativă sau scrubs. Dacă pielea ta este uscată, exfoliază-te o dată pe săptămână. Dacă aveți pielea grasă, faceți-o o dată sau de două ori pe săptămână. Dacă aveți acnee sau piele sensibilă, discutați cu medicul dumneavoastră. Exfolierea vă poate irita pielea.
Dezvăluie un strat proaspăt
Unele produse de îngrijire a pielii au ingrediente care scapă de celulele moarte pentru a descoperi pielea mai strălucitoare și mai proaspătă dedesubt. Medicamentele pentru acnee și produsele anti-îmbătrânire pot avea, de exemplu, acid salicilic sau retinoizi. De asemenea, puteți obține microdermabraziune sau o coajă chimică pentru a îndepărta celulele moarte. Ambele sunt disponibile de la medici și în formule la domiciliu. Cu toate acestea, este posibil să nu vedeți o diferență mare față de o formulă la domiciliu.
Ce este în meniu?
Pielea ta poftește de o nutriție bună la fel ca și restul corpului tău. Unele studii sugerează că nutrienții vă pot îmbunătăți și proteja pielea. Cremele și serurile care includ vitaminele C sau E pot proteja împotriva daunelor provocate de soare. Cei care au vitaminele A sau B3 pot fi capabili să corecteze daunele provocate de soare deja. Desigur, trebuie totuși să obțineți vitamine din alimente.
Organicul nu este întotdeauna mai bun
Nu există dovezi științifice că produsele cosmetice organice sau naturale și produsele de îngrijire a pielii sunt mai sigure pentru pielea ta. În unele cazuri, acestea îl pot irita, mai ales dacă al tău este sensibil. La fel ca multe produse de îngrijire a pielii, ingredientele „naturale”, cum ar fi extractele de plante, pot provoca erupții sau reacții alergice la unii oameni. Testează-le mai întâi pe o zonă mai puțin vizibilă a corpului tău.
Tratamente faciale: ceva distractiv sau cu adevărat important?
Nu aveți nevoie de un salon facial pentru o bună îngrijire a pielii, dar vă poate face pielea să pară mai fină pentru o vreme. De asemenea, pot fi un tratament relaxant. O vizita la salon ar putea include curățare și exfoliere. Facialele pot provoca reacții alergice sau iritații la unele persoane, deci ar trebui să le evitați dacă aveți tendința de a avea roșeață sau erupții cutanate după aceea.
Sunt prea matur(ă) pentru coșuri, nu?
Ești mare, așa că de ce nu ți-au dispărut coșurile și punctele negre? Hormonii, produsele pentru păr și stresul pot fi de vină, printre alte motive. Dermatologul dvs. sau un medic estetician vă pot ajuta să vă dați seama de ce are nevoie pielea dumneavoastră. Unele produse au și ingrediente care vizează acneea și semnele îmbătrânirii.
Păstrează strălucirea
Nu fuma. Îmbătrânește pielea și încurajează ridurile.
Mănâncă multe fructe, legume, proteine slabe și cereale integrale.
Exerseaza in fiecare zi. Vă ajută pielea prin creșterea fluxului de sânge. Și transpirația curăță murdăria.
Găsiți modalități de a elimina stresul. Stresul vă poate face pielea mai sensibilă și poate agrava erupțiile.
Stai departe de soare. Obțineți un bronz fals dacă doriți mai multă culoare.
[…] să împărtășiți experiențele dvs. cu noi în căsuța de mai jos! 👉 Articole recomandate: 📌 Ghid pentru o piele mereu tânără – ce produse sa folosești, in ce fel, ce alimente sa mă… 📌 Cum să vă detoxifiați pielea acasă 📌 Cum se face o baie de ovăz pentru o piele mai […]