Remediu naturist foarte eficient pentru scăderea colesterolului – rețetă și mod de administrare + sfaturile unui medic

0

Consumul unui ceai ajută la scăderea nivelului ridicat de colesterol. În compoziția sa intră plante cu un efect remarcabil în acest sens. Chiar dacă folosiți fiecare dintre ele separat pentru a prepara ceaiul, rezultatul va fi pozitiv. Dar cea mai eficientă este varianta în care acestea sunt combinate.
Ceaiul perfect pentru scăderea colesterolului
În compoziția sa intră următoarele plante medicinale – pulbere de ciuperci chaga, frunze de stevia, astragalus, frunze de ginkgo biloba.
Frunzele de ginkgo biloba contribuie la normalizarea circulației sanguine cerebrale, a conductivității sistemului nervos periferic și central, normalizează tensiunea arterială.
Chaga are un efect antiinflamator, întărește reacțiile de apărare ale organismului. Astragalus are un efect hipotensiv și tonic, întărește sistemul imunitar. În general, componentele acestui ceai ajută la creșterea capacității de apărare a organismului.
Se amestecă 1 lingură din toate ierburile. Ceaiul de plante trebuie preparat cu apă clocotită (200 ml de apă pentru trei-patru linguri de masă de plante). Se toarnă apa peste ierburi, se lasă băutura timp de 10-15 minute. Timp de două sau trei săptămâni, se ia 1/2-1/3 cană, de două sau trei ori pe zi, înainte de mese. După prima cură, vă puteți testa nivelul colesterolului pentru a evalua rezultatul obținut.
Ce este colesterolul?
Colesterolul este o substanță ceroasă care se găsește în sânge. Corpul dumneavoastră are nevoie de colesterol pentru a construi celule sănătoase, dar un nivel ridicat de colesterol poate crește riscul de boli de inimă.
În cazul unui nivel ridicat de colesterol, puteți dezvolta depozite de grăsime în vasele de sânge. În cele din urmă, aceste depozite cresc, îngreunând circulația sângelui prin arterele dumneavoastră. Uneori, aceste depozite se pot sparge brusc și pot forma un cheag care provoacă un atac de cord sau un accident vascular cerebral.
Colesterolul ridicat poate fi moștenit, dar este adesea rezultatul unor alegeri nesănătoase în ceea ce privește stilul de viață, ceea ce face ca acesta să poată fi prevenit și tratat.

Pentru a reduce nivelul colesterolului din sânge, trebuie să vă revizuiți dieta.
„Asta este singura modalitate sigură de a realiza ceea ce îți dorești. Medicamentele sunt o ultimă soluție. Dar este mai bine să corectezi starea de sănătate cu ajutorul unei alimentații echilibrate, reducând porțiile, adăugând mai multe legume și fructe în meniul tău. În felul acesta, îți vei întări sistemul imunitar”, notează medicul rus Yuriy Piksha.
Ce ar trebui să mănânci pentru a menține nivelul de colesterol scăzut?
Potrivit medicului, există trei produse cele mai ieftine și mai utile, datorită cărora plăcile de colesterol vor înceta să se formeze în vase. Aceasta înseamnă că riscurile de a dezvolta un atac de cord sau un accident vascular cerebral vor scădea.
Ovazul este un produs care nu contine gluten, ci foarte multe fibre, magneziu, potasiu, sodiu, calciu, fosfor, fier si vitaminele B1, B2, PP.
Fulgii de ovăz sunt cel mai bun tip de mic dejun pentru cei care nu vor să aibă probleme cu inima și silueta. Nautul, ca toate leguminoasele, este o sursa ideala de proteine ​​vegetale.
În plus, conține multe vitamine B, magneziu, potasiu și calciu, care întăresc semnificativ nu numai sistemul osos, ci și sistemul cardiovascular. Cei care consumă în mod regulat mâncăruri din năut (chiar și conserve) practic nu au colesterolul mare, notează medicul.
Avocado poate fi consumat în fiecare zi. Consumul acestuia va face vasele mai elastice și mai curate. Sodiul, magneziul și alte oligoelemente conținute în acesta vor contribui, de asemenea, la acest lucru. Doar un avocado pe zi vă va îmbunătăți vederea și digestia.

Niciun comentariu

Nu ratați!