Cele mai bune alimente pentru accelerarea metabolismului și arderea grăsimilor – recomandări făcute de un medic nutriționist

0

Alimente pentru accelerarea metabolismului. Doar așa vei arde mai ușor grăsimea
Experții spun: dacă vrei să slăbești, trebuie să găsești un echilibru între consumul de calorii și aportul de alimente. Este adevărat că nu vei slăbi dacă mănânci prea mult, dar nici foamea nu te va ajuta să slăbești pentru că metabolismul tău încetinește. Iar atunci când metabolismul tău încetinește, poate fi dificil, dacă nu imposibil, să revii la ritmul inițial de ardere a caloriilor.
Șase alimente care accelerează metabolismul
Deși nu există niciun truc magic care să vă ajute să vă creșteți rata metabolică bazală sau rata cu care ardeți caloriile (prin creșterea masei musculare a corpului), anumite alimente pot ajuta la accelerarea procesului de ardere a grăsimilor. De data aceasta, experții au introdus șase astfel de alimente.
1. Fructele de pădure activează genele de slăbire
O porție de de fructe de pădure (proaspete sau congelate) în fiecare zi are potențialul de a topi până la patru kilograme și trei centimetri – din talie, susțin cercetătorii de la Cleveland Clinic. Ei spun că unii compușii din fructele de pădure (carotenoizi) activează genele care ajută la descompunerea rapidă a grăsimii abdominale stocate și la transformarea acesteia în energie.
2. Avocado
Avocado este bogat în grăsimi sănătoase polinesaturate și mononesaturate, care favorizează sațietatea. Cercetătorii au constatat că jumătate din acest fruct pus în salata de la prânz poate ajuta persoanele supraponderale să se simtă sătule și să le reducă dorința de a ronțăi între mese.
Deoarece avocado este un aliment antiinflamator, poate avea un efect secundar. „Inflamația poate interfera cu o mulțime de lucruri diferite din corpul tău, dintre care unul ar putea fi metabolismul”, spune Lisa Moskovitz, medic nutriționist.
3. Ridichile topesc grăsimea viscerală
Consumul a trei ridichi poate ajuta la arderea grăsimilor și cu 25 la sută. O dietă zilnică din care nu lipsesc ridichile ajută la eliminarea grăsimii viscerale (țesutul adipos care produce inflamații, aflat în jurul organelor abdominale). Cercetătorii de la Universitatea Stanford spun că anumiți compuși din ridiche (izotiocianați) semnalează țesutului adipos să incinereze depozitele de grăsime în exces.

4. Andivele încetinesc absorbția zahărului
Nutrienții de andive (flavonoide) încetinesc absorbția zahărului în intestine timp de până la trei ore. Cercetătorii australieni spun că o farfurie de andive în fiecare zi ne poate ajuta să pierdem până la cinci kilograme de grăsime abdominală.
5. Grapefruitul oferă senzția de sațietate pentru mai multa vreme
Poate ajuta persoanele care doresc să slăbească, deoarece are putine calorii și oferă senzția de sațietate pentru mai multa vreme. Acest lucru se datorează fibrelor pe care le conține grapefruitul. Beți o jumătate de pahar de suc de grapefruit înaintea mesei și veți consuma o cantitate mai mică de calorii.
6. Ouăle taie pofta de mâncare
Consumul a două ouă pe zi poate tăia pofta de mâncare și poate accelera slăbirea, ajutându-te să slăbești fără efort 17 kilograme pe an, sugerează cercetări britanice. Nutrienții din ou (vitamina B-12 și colina) opresc producția grelinei, un hormon produs în principal la nivelul stomacului care stimulează pofta de mâncare.
„Vitamina B ajută la transformarea alimentelor pe care le consumați în energie, așa că ajută la procesarea mai bine a acestor calorii și la utilizarea lor pentru energie”, spune Moskovitz.

Niciun comentariu

Nu ratați!