Remedii naturiste pentru prevenirea și tratarea acneei + cauzele apariției acesteia

0

Pielea este o reflectare a sanatatii noastre generale, motiv pentru care pielea stralucitoare, frumoasa rezulta adesea din ingrjirea, hidratarea si consumul unei diete sanatoase. Pe de alta parte, acneea si punctele negre pot indica daune oxidative, nutritie proasta si dezechilibre hormonale.
Potrivit Academiei Americane de Dermatologie, acneea este cea mai frecventa afectiune a pielii.
Principalele cauze ale acneei:
-pori infundati
-bacterii
-dezechilibre hormonale
-dieta necorespunzatoare (cereale rafinate, zahar, grasimi nesanatoase)
-stres si probleme similare (anxietate si depresie)
-utilizarea anumitor medicamente (corticosteroizi, pilule contraceptive)
-privarea de somn
-iritarea pielii
-predispozitie genetica
-fumat
Odata crezut ca aceasta afectiune afecteaza adesea in decursul adolescentei, acneea poate aparea si la maturitate, chiar daca persoanele nu au avut niciodata o problema cu acneea in trecut. Acneea in randul femeilor adulte este, de obicei, legata de schimbari hormonale si dezechilibre care apar in timpul ciclului menstrual sau cand se trece la menopauza, insa, este important sa se ia in considerare si cauzele prezentate mai sus.
1 → Restabiliti echilibrul pH-ului pielii
Puteti utiliza otet pur de mere ca toner de seara si de dimineata. Otetul de cidru de mere este impachetat cu potasiu, magneziu, acid acetic si diferite enzime care ucid bacteriile de pe piele. Acneea cronica poate fi rezultatul bacteriilor si ciupercilor care continua sa se raspandeasca si sa creasca pe suprafata pielii. Inmuiati un tampon de bumbac si curatati zona infectata.
2 → Folositi masti faciale naturale
Pentru a hidrata si vindeca pielea, incercati sa aplicati masti de cateva ori pe saptamana. Iaurt, miere, scortisoara, uleiuri esentiale si alte ingrediente pot fi folosite pentru a crea masti care pot lupta impotriva cauzelor acneei.
–Iaurt si miere: se amesteca o lingura de miere cu o lingura de iaurt. Aplicati pe fata, lasati-o sa actioneze timp de 10 minute si stergeti usor cu o carpa umeda.

–Miere si scortisoara: se amesteca doua linguri de miere, o lingura de ulei de nuca de cocos si o jumatate de lingurita de scortisoara. Aplicati-o pe fata, evitand zona ochilor. Lasati-o sa actioneze 10 minute si indepartati usor cu o carpa umeda. Mierea si scortisoara utilizate impreuna ajuta la lupta impotriva acneei datorita proprietatilor antiinflamatorii, antioxidante si antibacteriene.
Puteti adauga cateva picaturi de ulei de arbore de ceai la oricare dintre mastile de mai sus. Acest ulei este considerat unul dintre cele mai bune remedii pentru acnee.
3 → Exfoliati regulat (usor)
Porii infundati si pielea moarta contribuie la acnee. Este important sa se exfolieze in mod corespunzator pentru a elimina acumularea sebumului. In primul rand aveti nevoie de ceva solid (sare de mare, zahar brun, fulgi de ovaz) si de o parte lichida (ulei de cocos, kefir, miere). Aceste baze ajuta la combaterea bacteriilor, a ciupercilor si a candidei de piele, in timp ce ingredientele texturate ajuta la eliminarea porilor infundati si la indepartarea pielii moarte.
Pentru a-ti prepara propriul exfoliant amestecati doua linguri de ingredient uscat cu 1-2 linguri de baza.
4 → Utilizati ulei de arbore de ceai
Acneea raspunde bine la tratamentul cu ulei de arbore de ceai. Este folosit ca antiseptic si pentru tratarea ranilor. Ca si uleiul de nuca de cocos, mierea si produsele lactate, se lupta cu bacteriile si ciupercile.
Pentru a face un remediu simplu pentru acnee folosind arbore de ceai, amestecati 4-8 picaturi de ulei de arbore de ceai si o lingurita de ulei de nuca de cocos sau ulei de jojoba. Dati usor pe zonele problematice. Intepaturile usoare sunt normale, dar daca aplicatia provoaca arsuri, intrerupeti imediat utilizarea. Folositi intodeauna un ulei de transport, deoarece uleiul de arbore de ceai poate fi prea aspru daca este aplicat direct pe piele.

Niciun comentariu

Nu ratați!