De obicei, ai nevoie de mai multă energie când te trezești pentru a fi mai eficient în desfășurarea activitățile tale zilnice. Aceasta se obține prin alimentație și suficiente ore de odihnă.
În general, oamenii aleg să bea cafea pentru a avea o stare mai bună deoarece aceasta conține cofeină. Însă, această substanță vegetală poate provoca efecte adverse persoanelor mai sensibile. De aceea poate fi mai benefic să optezi pentru alte variante.
Băuturi care pot oferi energie dimineața
Dimineața îți poți prepara singur mai multe băuturi care te pot ajuta să obții energia de care ai nevoie pe parcursul zilei. Acestea pot fi ușor incluse într-o alimentație echilibrată deoarece pot fi pregătite într-un timp scurt, cu puține ingrediente.
Marea majoritate a acestor băuturi rareori provoacă efecte adverse. Însă, este indicat să eviți consumul în exces al acestor lichide și să bei o cantitate mică la început dacă știi că suferi de alergii. Dacă obișnuiești să ai probleme de alimentație, se recomandă să ceri sfatul medicului sau nutriționistului.
Apă caldă cu lămâie și miere
Amestecul de apă caldă cu suc de lămâie și miere poate crește nivelurile de energie, poate avea efecte de detoxifiere și poate sprijini digestia. În plus, poate combate afecțiunile cronice și poate ajuta la atingerea unui nivel optim de hidratare a organismului, potrivit USA Today.
Oțet de mere cu apă
Oțetul de mere cu apă are proprietăți antibacteriene care pot întări sistemul imunitar, pot susține digestia și pot sprijini sănătatea intestinului. Acesta poate acționa ca un antiinflamator natural deoarece poate descompune amidonul, ceea ce poate ameliora balonarea. Oțetul de mere diluat cu apă se regăsește printre aceste băuturi care pot oferi energie dimineața.
Ceai din rădăcină de păpădie
Ceaiul din rădăcină de păpădie poate fi o alternativă eficientă pentru a înlocui cafeaua, cu excepția faptului că nu poate avea efecte la fel de puternice asupra sistemului nervos. Are calități detoxifiante, poate calma afecțiunile digestive și conține compuși antibacterieni naturali. De asemenea, poți înlocui cafeaua obișnuită cu cafeaua de păpădie. Aceasta nu prezintă cofeină în compoziție.
Kombucha
Kombucha este o băutură fermentată pe bază de ceai. Aceasta prezintă un conținut bogat în probiotice care pot aduce numeroase beneficii sănătăți intestinale. Astfel, kombucha îți poate îmbunătăți funcționarea sistemului digestiv și poate asigura niveluri ridicate de energie.
Suc de roșii
Sucul de roșii te poate ajuta să menții un nivel optim de hidratare în organism, fiind printre aceste băuturi care pot oferi energie dimineața. Sucul de roșii poate îmbunătăți sănătatea inimii, poate preveni simptomele constipației, poate diminua riscul de a dezvolta diabet de tip 2 și te poate proteja împotriva sindromului metabolic.
Suc de legume
Sucul de legume îți poate oferi o varietate de substanțe nutritive esențiale, conform NDTV. Poate fi foarte util să amesteci mai multe legume când îl prepari, în funcție de ce gust dorești să obții. Totodată, acest tip de preparat te poate ajuta să eviți deficitul de nutrienți.
Niciun comentariu