Cum sa faci economie la caldura cu o metoda la indemana oricui si extrem de ieftina. Foloseste folia de aluminiu si factura o sa scada pe loc, in sezonul rece. Metode alternative.
Cum sa faci economie la caldura cu ajutorul foliei de aluminiu
Cum sa faci economie la caldura folosind folia de aluminiu. Confortul unei case este intotdeauna dat si de cat de calduroasa este pe timp de iarna si cat de racoroasa este in sezonul cald.
Cand vine vorba despre confortul oferit pe timpul iernii, acest lucru ar putea presupune facturi uriase la gaze. Centrala termica va merge continuu si astfel bugetul tau va fi diminuat considerabil.
Acest lucru se poate indrepta usor cu ajutorul unei metode pe care oricine o poate pune in aplicare. Este foarte ieftina si nu presupune investitie. Cu cativa lei, vei putea avea si mai multa caldura in casa fara sa umfli factura la gaze. Metoda deja testata de multi se refera la folosirea foliei de aluminiu. Da, acea folie de aluminiu alimentara pe care orice gospodina o are in casa.
S-a dovedit ca are proprietati excelente din acest punct de vedere si te va ajuta sa ai si mai multa caldura in casa, cat si sa faci economie la factura. Pentru a spori confortul in casa si sa faci si economie la buget, tot ce ai de facut este sa pui folie de aluminiu in spatele caloriferelor de pe pereti.
Practic, metoda te va ajuta sa elimini pierderile de caldura de prin peretii casei. Folia va izola perfect si chiar va trimite caldura inapoi in spatiul din casa si nu va fi absorbita prin beton.
Dupa cum am precizat deja, poti folosi folie de aluminiu de bucatarie sau poti lua una de calitate superioara, la pret accesibil. Pentru a te bucura de rezultatul scontat, inveleste un carton cu folie de aluminiu si pune-l intre calorifer si perete.
Obtii astfel un panou reflectorizant foarte ieftin si eficient in ceea ce priveste reducerea pierderilor de caldura. 30 cm de folie asezata pe centru, in spatele caloriferului dintr-un spatiu pe care il dorim mai eficient din punct de vedere termic, pot face minuni.
Poti folosi astfel de panouri de carton cu folie si la geamuri, in special pe timpul noptii. Creezi astfel o bariera termica ce va contribui la confortul din casa.
Cei care deja au folosit metoda sustin ca la fel de eficiente sunt si parasolarele pe care le folosim pe timp de vara la automobile.
Cum poti pastra caldura in casa
Acum daca tot ai invatat cum sa faci economie la caldura folosind folia de aluminiu, avem si cateva metode alternative pentru a mentine caldura in casa.
Daca vrei sa ai o locuinta calduroasa pe timpul iernii, pe langa utilizarea foliei de aluminiu, trebuie sa ai grija sa izolezi bine si podeaua. Chiar daca nu mai sunt la moda, covoarele vor contribui la confortul din casa pentru ca vor izola podeaua. Pentru eficienta maxima este indicat sa pui mocheta pe toata suprafata incaperii. Pierderea caldurii se va diminua simtitor.
Grija mare si la ferestre. Si pe aici se poate pierde caldura. Daca inlocuirea lor cu unele de calitate este exclusa, poti apela la o solutie de compromis, extrem de eficienta.
Poti folosi folia cu bule mari de aer (pentru a permite si luminii sa patrunda in incapere). Vei observa ca pierderile se vor diminua extrem de mult. Daca vorbim de ferestre cu un singur geam, pierderile de caldura vor fi reduse la jumatate, in timp ce in cazul celor duble, pierderile se vor reduce cu 20%.
Metoda este simpla. Se taie cu o foarfeca folia exact cat este dimensiunea sticlei geamului, se lipeste pe suprafata lui si creezi astfel o bariera termica.
Scade factura la jumatate
Pe langa modalitatea de a invata cum sa faci economie la caldura, ar fi bine sa stii si despre metodele alternative de a reduce factura la caldura. Daca vrei ca pe timpul iernii sa platesti mai putin la factura pentru incalzirea locuintei, alege panourile radiante! Acestea aduc multe beneficii daca alegi sa le montezi in casa. Faci nu doar economie in buget, ci ai si aer curat pentru ca nu produc niciun fel de gaze toxice, iar oxigenul ramane in camera.
O alta modalitate de a face economie in buget pe timpul iernii ar putea fi si alegerea panourilor solare. Daca te gandesti la varianta asta, trebuie sa stii ca le poti achizitiona cu ajutorul subventiilor oferite de stat. Este vorba despre o investitie initiala destul de importanta, insa, le vei putea amortiza relativ repede si apoi sa te bucuri de facturi mici pe timpul sezonului rece.
Ca sa nu te confrunti cu pierderi de caldura, fa efort si izoleaza peretii locuinte si pe exterior, cat si pe interior. Cea mai buna varianta este cea cu polistiren.
Alti mesteri folosesc pentru a izola peretii locuintei si vata minerala. Este dovedit faptul ca vata minerala va reduce semnificativ costurile de incalzire, va crea un microclimat confortabil in camera cu un nivel optim de umiditate si temperatura.
Niciun comentariu