Ceai cu unt – foarte bun pentru organism – află ce beneficii are și cum se prepară

0

Ceaiul cu unt are denumirea Po cha, un ceai traditional tibetan. Este o bautura populara in aceasta tara de peste 1500 de ani, iar multi tibetani il beau zilnic.
Consumul de ceai cu unt este deosebit de util persoanelor care se confrunta cu indigestie, nivel scazut de energie, oboseala, slabiciune musculara, febra, dificultati cognitive, boli cronice, osteoporoza si diabet.
Sporeste energia
Datorita continutului de cafeina, aceasta bautura poate fi o modalitate excelenta de stimulare a energiei. In mod traditional, este folosit pentru a imbunatati capacitatea tibetanilor de a lucra mult timp in conditii grele. Impreuna cu energia derivata din grasimile untului, acest ceai va poate ajuta sa va energizati in timpul zilei.
Imbunatateste functia creierului
Acest ceai vechi a fost mult timp cunoscut pentru proprietatile sale antioxidante si capacitatea de a contracara efectele periculoase ale radicalilor liberi in organism. Acest lucru se aplica si in cazul creierului, unde depunerea placilor si a beta-amiloidului poate incepe sa compromita memoria si concentrarea. Pe masura ce imbatranim, consumul ceaiului cu unt poate ajuta la prevenirea dementei si chiar a bolii Alzheimer.
Ajuta digestia
Acest ceai este cunoscut pentru a reduce nivelurile de acid in stomac, care poate duce la reflux acid si alte conditii neplacute, stimuland in acelasi timp metabolismul pentru a digera alimentele mai rapid si cu mai multa eficienta.
Hidratant
In Tiget, acest ceai este laudat pentru capacitatea de a mentinele buzele si tenul hidratat in conditiile dure de vant in regiunea muntoasa. Pentru ali oameni, aceasta capacitate de hidratare poate ajuta la mentinerea pielii neteda, in timp ce continutul de sare poate ajuta organismul sa retina apa, daca va simtiti deshidratat.
Imbunatateste sanatatea inimii
Ceaiul cu unt contine cantitati semnificative de acizi grasi linoleici, sanatosi pentru sanatatea inimii si esentiali pentru scaderea nivelului de colesterol “rau”. Consumat in mod responsabil, poate da sistemului cardiovascular un impuls foarte necesar.

Creste imunitatea
Antioxidantii gasiti in acest ceai poate ajuta la imbunatatirea sistemului imunitar, eliminand in acelasi timp radicalii liberi care pot provoca mutatii celulare, inflamatia tesuturilor, stres oxidativ si alte boli cronice.
Controleaza diabetul zaharat
Exista anumite proprietati ale acizilor linoleici, care pot ajuta la atenuarea fluctuatiilor pacientilor cu diabet zaharat si pot reduce riscul pentru persoanele care prezinta riscul de a dezvolta aceasta afectiune.
Cum se prepara ceaiul cu unt?
Ingrediente:
* 4 cesti de apa
* 2 linguri de ceai negru
* 2 linguri de unt sarat (unt de iac, daca este posibil)
* ½ lingurita de sare
* ½ ceasca de lapte
Mod de preparare:
* Fierbeti apa intr-o oala din otel inoxidabil.
* Adaugati ceaiul in apa si lasati-l la foc mic 2 -3 minute.
* Adaugati sarea.
* Luati oala de pe foc, strecurati ceaiul si adaugati laptele.
* Adaugati untul si amestecati 1 – 2 minute pana cand are o textura consistenta.
* Serviti imediat ceaiul, deoarece are un gust mai bun cand este fierbinte.
Atentie! Consumat in exces poate provoca tulburari de somn, crestere in greutate, hipertensiune, retentie de apa, iritabilitate si dureri de cap.

Niciun comentariu

Nu ratați!