Produsele dermato-cosmetice pe care le găsim în supermarketuri și farmacii nu răspund întotdeauna nevoilor corpului nostru. Și să recunoaștem! Nu puțini sunt cei care cumpără astfel de produse având un singur criteriu după care le aleg: mirosul.
Şampon mănăstiresc din ingrediente naturale, reţeta veche. Sigur că acest aspect nu este în niciun caz de neglijat, căci cui nu-i place să simtă în jurul lui un miros plăcut? Dar, în același timp, ar fi bine să ne gândim și la sănătatea pielii sau a părului nostru.
Produsele de igienă 100% naturale nu au întotdeauna un miros plăcut, în cel mai bun caz, sunt inodore. Dar sunt mult mai sănătoase și fac mult mai mult bine corpului nostru decât cele din comerț. Ca să nu mai aducem în discuție și prețul.
În rândurile următoare, îți prezentăm rețeta de şampon a călugărului Daniel, care ajută la eliminarea eficientă a mătreții, la combaterea dermatitei, fiind, totodată, benefic părului gras. Șamponul este preparat din ingrediente naturale 100%, iar pariul lui este recâștigarea părului sănătos și frumos.
Şampon mănăstiresc pentru păr gras, mătreață și dermatită.
Șamponul preparat de monah îmbină beneficiile apei de orez cu cele ale semințelor de in, cunoscute pentru proprietățile lor hrănitoare și reparatorii.
Apa de orez este folosită de secole de femeile asiatice pentru a obține un păr sănătos și strălucitor. La rândul lor, semințele de in contribuie la reducerea mătreții și la calmarea scalpului iritat.
Ingrediente:
– 100 g orez
– 500 ml apă
– 250 ml apă de orez
– 3 linguri semințe de in
– 25 g săpun
Mod de preparare
Pentru apa de orez, se lasă orezul la macerat de seara, în apă, iar noi folosim doar apa, care se îmbogățește cu aceste minerale și vitamine. Punem apa de orez pe foc, adăugăm semințele de in, care conțin Omega-3, Omega-6 și uleiuri esențiale.
Lăsăm la fiert până dă în clocot, iar când apa a dat în clocot, o mai lăsăm 10 minute, astfel încât să aibă o consistență mai cleioasă. Fiertura se lasă, apoi, la răcit.
După ce a fiert, începem să îl strecurăm. Ca șamponul să facă și puțină spumă, adăugăm și săpun natural răzuit. Cleiul îl diluăm cu puțină apă.
Cum se folosește șamponul mănăstiresc pentru rezultate optime
Pentru a-i oferi șamponului parfum, putem adăuga și câteva picături de ulei esențial.
„Pentru păr, e sănătate curată, îl puteți folosi și ca gel de duș pentru corp. Deci după ce puneți pe păr șamponul obișnuit, se aplică o mână de balsam de in pe cap și lăsați să acționeze 10 minute, masând ușor scalpul. Apoi clătiți și nu vă mai spălați o dată.
Compoziția poate sta la frigider și o săptămână sau două. Este recomandat de folosit de două ori pe săptămână, pentru a scăpa de dermatită, mătreață, păr gras, hrănește părul, îl întărește. Este un tratament naturist complex pentru păr”, spune călugărul Daniel.
Niciun comentariu