Ceaiul de crizanteme provine din China inca de pe vremea dinastiei Song. Anticii chinezi credeau ca nobila floare, capabila sa indure vremea rece, a atras binecuvantari divine, capatand astfel proprietati vindecatoare magice.
Infuzia florilor de crizantema elibereaza o mare varietate de antioxidanti, compusi organici, vitamine, minerale, aminoacizi si substante chimice linistitoare, fiind o bautura delicioasa si extrem de hranitoare.
Relaxant
Ceaiul de crizantema este recomandat dupa o zi lunga si obositoare, fiind foarte benefic in astfel de situatii. Antioxidantii puternici si mineralele prezente in acest ceai va pot ajuta organismul sa se relaxeze si sa elimine hormonii de stres.
Imbunatateste sanatatea inimii
Cercetatorii au demonstrat capacitatea ceaiului de crizanteme de a scadea tensiunea arteriala. Prin scaderea tensiunii arteriale si a nivelului de colesterol, acest ceai poate previni pe termen lung diferite probleme cardiovasculare, cum ar fi infarct miocardic si atacuri cerebrale, precum si ateroscleroza. Scaderea tensiunii arteriale se datoreaza in mare parte continutului de potasiu.
Ingrijirea pielii
Exista o cantitate semnificativa de beta-caroten care se transforma in vitamina A in organism. Vitamina A se comporta ca un antioxidant si, prin urmare, elimina stresul oxidativ si celulele deteriorate.
Ceaiul de crizantema a fost folosit de mult timp din acest motiv, deoarece poate elimina iritatia pielii, roseara si afectiunile cronice, cum ar fi eczema si psoriazisul. De asemeea, ajuta la reducerea semnelor de imbatranire, precum si a ridurilor si petelor, datorita continutului antioxidant.
Antiinflamator
Ca agent antiinflamator, ceaiul de crizanteme este excelent pentru reducerea congestiei, afectiunilor respiratorii si durerii in gat.
Stimuleaza sistemul imunitar
Vitamina C si A se gasesc in concentratii ridicate in ceaiul de crizanteme, substante esentiale pentru sanatatea sistemului imunitar. Vitamina C stimuleaza producerea de celule albe din sange si functioneaza ca un antioxidant pentru a proteja corpul importiva radicalilor liberi.
Contine si minerale ca magneziu, calciu si potasiu, toate fiind necesare pentru un sistem imunitar sanatos.
Imbunatateste vederea
Continutul ridicat de beta-caroten, transformat in vitamina A de catre organism, este strans legat de sanatatea ochilor si poate proteja impotriva neuropatiei retinale, a cataractei si a degenerarii maculare.
Previne boala cronica
Exista numeroase boli care sunt cauzate de stresul oxidativ. Antioxidantii din ceaiul de crizanteme pot ajuta la mentinerea radicalilor liberi sub control si previne mutatiile celulare.
Creste metabolismul
Exista multe tipuri de vitamina B in acest ceai, inclusiv acid folic, niacina, colina si riboflavina. Aecste vitamine sunt necesare pentru functionarea normala a organismului, de la progresul dezvoltarii pana la nivelurile hormonale, circulatie si activitatea neurotransmitatorilor.
Atentie! Ceaiul de crizanteme este contraindicat persoanelor care au boli autoimune, tuberculoza, scleroza, persoanelor care se afla sub tratament impotriva cancerului, anxietatii sau medicamente care prezinta toxicitate hepatica.
Nota: Acest continut ofera numai informatii generale. Nu este in nici un caz un substitut pentru o opinie medicala calificata. Consultati intotdeauna un specialist sau medicul pentru mai multe informatii.
Sursa: https://www.organicfacts.net/health-benefits/beverage/benefits-chrysanthemum-tea.html
Niciun comentariu