Ulei esential de ienupar – beneficii, proprietati si contraindicatii

0

Beneficiile pentru sanatate ale uleiului esential de ienupar pot fi atribuite proprietatilor sale antiseptice, sudorifice, antireumatice, depurative, antispastice, stimulative, astrigente, carminative si diuretice.
Uleiul de ienupar este obtinut prin distilarea cu aburi a acelor, crengilor si a fructelor de ienupar. Componentele sale principale sunt alfa-pinenul, camfenul, beta-pinenul, sabinenul, alfa-phellandrenul, alfa-terpinenul, gamma terpinenul, cineolul, beta-phellandrenul, para-cimena, terpineolul, bornicul acetat si cariofilina.
Lupta impotriva artritei
Uleiul esential de ienupar promoveaza si imbunatateste circulatia sanguina. De asemenea, ajuta la eliminarea toxinelor din organism. Ambele proprietati ajuta la combaterea bolilor precum reumatismul sau artrita, boli legate de circulatia necorespunzatoare si acumularea de toxine in organism. Acest ulei amelioreaza si inflamatia.
Amelioreaza crampele
Uleiul de ienupar este eficient in combaterea crampelor, indiferent daca sunt musculare, intestinale, respiratorii sau de alta natura. Fiind un antispasmodic, ajuta la vindecarea multor alte probleme legate de crampe sau spasme.
Actioneaza ca un astringent
Cel mai important beneficiu al acestei proprietati este faptul ca uleiul esential de ienupar poate cauza contractarea vaselor de sange si, prin urmare, reduce riscul de hemoragie.
Purifica sangele
Uleiul esential de ienupar curata sangele de toxine. Aceasta proprietate este cunoscuta ca fiind depurativa. Ajuta la eliminarea toxinelor, cum ar fi acidul uric, metalele grele, poluantii etc.

Promoveaza urinarea
Uleiul esential de ienupar are proprietati diuretice, ceea ce inseamna ca promoveaza urinarea. Aceasta creste atat frecventa cat si volumul urinarii. Prin urmare, este foarte benefic persoanelor care sufera de o acumulare de apa in organism sau umflari datorita insuficientei renale.
De asemenea, ajuta persoanele care doresc sa piarda in greutate, deaorece de fiecare data cand urinezi, unele grasimi sunt eliminate.
Stimuleaza transpiratia
Transpiratia ajuta la eliminarea toxinelor, a excesului de sare si a apei. Acest lucru curata porii pielii si previne acneea si alte boli de piele.
Tonic
Uleiul de ienupar tonifica muschii, tesuturile, pielea si diverse alte sisteme din interiorul corpului. Acestea includ sistemul respirator, circulator, nervos, digestiv si excretor. Acest efect tonic ajuta la mentinerea tineretii si sanatatii.
Accelereaza procesul de vindecare
Uleiul esential de ienupar ajuta la vindecarea mai rapida a ranilor si protejeaza pielea de infectii. Este foarte benefic vindecarii ranilor si ulcerelor interne.
Atentie! Uleiul esential de ienupar trebuie evitat in timpul sarcinii si de persoanele care sufera de afectiuni renale si trebuie intotdeauna utilizat in concentratii scazute. Il puteti dilua in cu ulei de masline, de avocado sau il puteti amesteca cu crema dumneavoastra preferata.
Nota: Acest continut ofera numai informatii generale. Nu este in nici un caz un substitut pentru o opinie medicala calificata. Consultati intotdeauna un specialist sau medicul pentru mai multe informatii.
Sursa: https://www.organicfacts.net/health-benefits/essential-oils/health-benefits-of-juniper-essential-oil.html

Niciun comentariu

Nu ratați!