Organismul uman contine circa 70% apa, ce se regaseste in sange, tesut muscular, organe si in sistemul osos. Desi este necesar sa ne mentinem zilnic hidratati, trebuie sa stim ca atat consumul de apa in exces, cat si retentia de apa sunt fie semnele unei afectiuni serioase ce necesita consultul de specialitate, fie rezultatul unui stil de viata nesanatos si a unui regim alimentar dezechilibrat, ce se manifesta prin disconfortul la nivelul membrelor inferioare si ingreunarea procesului de scadere in greutate.
Posibile cauze ale retentiei de apa:·
· Dieta alimentara
· Stilul de viata
· Hormonii
· Medicamente
· Sanatatea cardiaca
· Insuficienta venoasa
Remedii naturiste pentru eliminarea excesului de apa din organism
Ceai de coada-calului
Coada calului are efecte diuretice si de eliminare a cristalelor de acid uric, antiseptice si remineralizante. Se foloseste ca infuzie, doua-trei cani pe zi.
Ceai de coada soricelului
Florile de coada-soricelului au o actiune puternic antiseptica, antiinflamatoare, calmanta la nivelul zonei urinare si genitale. Se beau doua-trei cani de infuzie pe zi sau tinctura, 30-40 de picaturi, de doua-trei ori pe zi, diluate in apa sau ceai.
Ceai de mesteacan
Frunzele de mesteacan au actiune diuretica, ajuta la eliminarea acidului uric, favorizeaza eliminarea si dizolvarea calculilor urinari. Au si efecte depurative si antiinflamatoare. Se beau trei-patru cani de infuzie pe zi.
Ceai de sulfina galbena
Sulfina galbena are proprietati antiinflamatoare si diuretice. Contine si un anticoagulant natural, ce fluidifica sangele. Se utilizeaza ca infuzie, doua cani pe zi, sau tinctura, 10 picaturi, de trei ori pe zi, diluate in apa sau ceai.
Ceai din cozi de cirese
Cozile de cirese (la fel ca si matasea de porumb) are efect diuretic, antiseptic si antiinflamator. Sunt foarte utile in afectiunile renale. Se beau doua-trei cani de ceai (infuzie) pe zi.
Ceai de urzica
Urzica elimina lichidele in exces si toxinele acumulate in tesuturi. Totodata, are efecte vitaminizante, combate anemia si astenia si imbunatateste imunitatea. Ajuta si in lupta cu kilogramele in plus: se consuma ceaiul din frunze tinere, doua-trei cani pe zi.
Ceai de anghinare si papadie
Pe langa efectul diuretic, ajuta la normalizarea colesterolului sangvin, imbunatatesc digestia, au actiune detoxifianta si antitoxica hepatica. Se beau doua cani de infuzie pe zi sau se administreaza sub forma de tinctura, 30-40 de picaturi de doua-trei ori pe zi, diluate in apa sau ceai.
Ceai de soc
Socul are efecte diuretice si sudorifice, avand drept rezultat eliminarea apei in exces si a toxinelor din organism, ca si diminuarea aspectului pielii de „coaja de portocala”. Regleaza tranzitul intestinal, prin efectul laxativ. Pe termen lung, socul inhiba apetitul si ajuta la scaderea in greutate, sub forma de ceai (infuzie), trei cani pe zi, sau elixir din flori de soc, una-trei lingurite pe zi.
Printre alimentele cu efect diuretic se numara si sparanghelul, sfecla rosie, varza, telina, afinele, castravetii, usturoiul si patrunjelul.
Retentia de apa in organism – cauze si remedii eficiente
[…] ajută la protejarea celulelor hepatice împotriva toxinelor. 👉 Articole recomandate: 📌 8 ceaiuri cu efecte diuretice care combat retentia de apa din organism 📌 8 remedii care te vor ajuta să scapi de balonare 📌 Flatulenta si balonare – remedii […]