Ghimbirul – aur pentru sanatate – beneficii, retete, consum si contraindicatii

0

Este uimitor modul in care natura ne pune la indemana remedii pentru sanatatea noastra. Ghimbirul este un ingredient folosit foarte des in tratarea diferitelor afectiuni.
Ghimbirul si sistemul imunitar
• Puternic antioxidant
Proprietati antimicrobiene – ucide bacteriile – inclusiv salmonella – intern si topic
Ghimbirul are proprietati antibiotice naturale
Contine agenti antiinflamatori
Ajuta la eliminarea congestiei
Contine zingibain care omoara parazitii si ouale lor
Ceaiul din radacina de ghimbir usureaza durerile in gat
Ucide virusul racelii
Inhiba productia de citokine care provoaca durere si inflamatie
Combate frisoanele si febra
Ghimbirul inhiba enzimele 5-LO, care provoaca celule canceroase de prostata
Benefic pentru prevenirea cancerului colorectal
Agent antitumoral eficient in celulele leucemiei
Provoaca moartea celulelor canceroase pulmonare
Ghimbirul si circulatia
Stimuleaza circulatia
Previne atacurile de cord
Proprietati naturale de subtiere a sangelui
Scade nivelul colesterolului din sange
Curata sangele
Previne cheagurile de sange
Proprietati terapeutice pentru hipertensiune

Ghimbirul si digestia
Curata colonul
Reduce spasmele si crampele
Ajuta la eliminarea gazelor
Amelioreaza indigestia
Excelent pentru greata, varsaturi etc.
Stimuleaza producerea de sucuri digestive
Ajuta in tratarea tulburarilor intestinale
Ghimbirul si alte sisteme corporale
Plamani – ajuta la tratarea problemelor respiratorii, usureaza simptomele de astm
Ajuta la eliminarea bufeurilor
Amelioreaza durerile de cap
Promoveaza regularitatea menstruala
Ajuta la reducerea inflamatiei artritei
Sprijina sanatatea rinichilor
Reduce severitatea gretei dupa chimioterapie
Ghimbirul si substantele sale nutritive
Bogat in potasiu
Bogat in mangan – creaza rezistenta impotriva bolilor, protejeaza inima, vasele de sange si cailor urinare
Siliciu – promoveaza sanatatea pielii, parului, dintilor, unghiilor
Ajuta la asimilarea calciului
Contine si vitaminele din complexul B, A, C, E, magneziu, fosfor, sodiu, fier, zinc, calciu, beta-caroten
Retete:
Ceai de ghimbir
Se spala o radacina (aproximativ 5cm) sub jetul de apa rece si se da prin razatoare. Se pune la fiert 1l de apa si cand incepe sa fiarba se adauga ghimbirul razuit. Se lasa la fier 1 minut, apoi se stinge focul si se lasa acoperit 30 de minute, dupa care se strecoara si se adauga (dupa ce a ajuns la temperatura camerei) zeama de lamaie si miere dupa gust.
Ghimbir cu miere
Ingrediente:
500 grame de radacina de ghimbir
550 grame de miere poliflora organica
Mod de preparare:
Curata de coaja radacina de ghimbir si da-o pe razatoarea mica, pe sensul fibrelor din interior.
Pune ghimbirul ras in borcan, adauga mierea si amesteca bine cu o lingura de lemn.
Inchide ermetic borcanul si lasa-l in frigider, la macerat, o saptamana.
Peste amestec, la macerat, poti adauga 3-4 catei de usturoi, o lamaie stoarsa si rasa, scortisoara, morcov ras, 2-3 cuisoare etc.
Amestecul se ia dupa ce a stat la macerat o saptamana, in fiecare dimineata, cate o lingura. Incearca sa nu bei nimic dupa aceea timp de 20 minute.
Ingrediente:
1 lingura de ghimbir proaspat ras
1 lingura de miere
1 cana de apa fierbinte
Mod de preparare:
Pune ghimbirul ras intr-o ceasca si toarna deasupra lui apa fierbinte.
Lasa-l sa se infuzeze timp de 5-10 minute si apoi strecoara-l.
Dupa ce s-a mai racit, adauga miere. Poti bea pana la 2-3 cani de ceai pe zi.
Ceai de ghimbir cu turmeric
Ingrediente:
 1 felie de ghimbir proaspat
 1/2 lingurita turmeric pudra
 1 cana de apa
 Miere sau sirop de agave (dupa preferinte)
 1 felie de lamaie
Mod de preparare:
Pune ghimbirul si turmericul in apa care clocoteste si lasa pe foc mic inca cateva minute;
strecoara-l intr-un pahar;
dupa ce se mai raceste se adauga siropul de agave si lamaia.
Atentie! Folosit in cantitati mari, ceaiul de turmeric si ghimbir poate produce iritatie gastrica. Persoanele care urmeaza un tratament cu anticoagulante trebuie sa foloseasca cu precautie (si sub indicatia medicului) astfel de reparate fitoterapeutice cu turmeric.
Consumul ceaiului de ghimbir este contraindicat bolnavilor cu afectiuni renale deoarece poate agrava problemele existente.
Daca urmati un tratament medicamentos cu analgezice, precum aspirina, ibuprofenul sau antihipertensive, evitati ceaiul de ghimbir deoarece scade tensiunea arteriala si poate cauza palpitatii, dar si sangerari neobisnuite.
Femeile insarcinate care se confrunta cu greturi matinale sunt sfatuite sa consulte un medic inainte de a consuma ceai de ghimbir.
Ceaiul de ghimbir nu trebuie consumat in exces deoarece poate afecta si poate da nastere unor simptome neplacute precum sindromul de gura uscata, diaree, greata sau arsuri in capul pieptului.
Mare atentie in cazul diabeticilor deoarece ghimbirul consumat in exces poate reduce drastic nivelul de zahar din sange cauzand hipoglicemie.
Articole recomandate:
11 beneficii terapeutice ale uleiului esential de ghimbir
Ceai de ghimbir cu lamaie – beneficii, mod de preparare si contraindicatii
Ceai de ghimbir cu turmeric – beneficii, contraindicatii si mod de preparare
Mierea cu ghimbir – un amestec miraculos
Shake de mere cu ghimbir – delicios pentru imunitate si nu numai
Nici un medicament nu poate fi mai eficient si mai natural in combaterea racelii si gripei decat ceaiul de ghimbir
Ghimbirul este unul dintre cele mai vechi remedii cunoscute in tratamentele traditionale pe baza de plante, in special in China, India si Orientul Mijlociu
Miere cu ghimbir – un leac puternic pentru sanatate
Nota: Acest continut ofera numai informatii generale. Nu este in nici un caz un substitut pentru o opinie medicala calificata. Consultati intotdeauna un specialist sau medicul pentru mai multe informatii.
Sursa: www.boost-immune-system-naturally.com

Niciun comentariu

Nu ratați!