Ulei esențial de menta – contraindicații, cine trebuie să îl evite total

1

Uleiul aromat de mentă simbolizează ospitalitatea în multe culturi. Dar, v-ați gândit vreodată că poate provoca și efecte secundare?
Uleiul de mentă este admirat pentru beneficiile calmante pe care le oferă. Un minunat agent de detensionare și de ameliorare a oboselii, este utilizat ca remediu natural pentru diferite afecțiuni de sănătate, inclusiv dureri de cap și sindromul intestinului iritabil. La fel ca în cazul altor remedii naturale pe bază de plante, aceasta vine și cu un set de posibile efecte secundare:
⚠️ Nociv pentru sistemul digestiv
Chiar dacă uleiul de mentă este folosit pentru a calma un sistem digestiv perturbat, natura relaxantă ar putea declanșa indigestie și arsuri la stomac. Studiile sugerează că relaxarea mușchilor sfincterului ar putea avea ca rezultat ca acizii gastrici să curgă înapoi în esofag. Prin urmare, persoanele care suferă de boală de reflux gastroesofagian și hernie hiatală ar trebui să fie atenți în timp ce utilizează ulei de mentă.
Studiile indică, de asemenea, că persoanele cu boli de reflux gastroesofagian prezintă un risc mai mare de a dezvolta greață și arsuri dacă utilizează capsule antiacide acoperite cu ulei de mentă.
⚠️ Erupții cutanate
Med Line Plus, un portal de sănătate condus de Biblioteca Națională de Medicină din SUA și Institutul Național de Sănătate, subliniază faptul că persoanele care au folosit ulei de mentă au avut erupții pe piele. Prin urmare, este recomandat să utilizați maximum 0,4 mililitri de mentă pe zi, doza împărțită în trei părți egale, pentru a evita aceste probleme ale pielii.
⚠️ Dureri de cap intense și amețeli
Acesta este unul dintre cele mai discutate efecte secundare ale uleiului de mentă. Diverse studii efectuate cu privire la potențialele pericole ale uleiului de mentă raportează ca unele persoanele suferă de dureri de cap și amețeli după utilizarea acestui ulei esențial. Acest lucru ar putea apărea probabil din cauza utilizării excesive a acestuia.
⚠️ Dozele mari duc la slăbiciune musculară și alte complicații
Studiile indică faptul că utilizarea acestui ulei esențial în doze extrem de mari este cunoscută ca având efecte negative grave asupra utilizatorului, inclusiv slăbiciune musculară, leziuni ale creierului și chiar convulsii. Dacă aveți greață, dificultăți de respirație, bătăi ale inimii încetinite, amețeli și / sau convulsii, atunci ar putea fi din cauza utilizării uleiului de mentă. Solicitați asistență medicală cel mai devreme pentru a evita complicațiile.

⚠️ Probleme de respirație la copii și sugari
Copiii mici și sugarii trebuie să fie strict ținuți departe de nuanțele acestui ulei. Studiile au demonstrat că ar putea fi expuse riscului unor condiții care le împiedică capacitatea de respirație.
⚠️ Interacțiuni cu medicamentele eliberate pe bază de prescripție medicală
Se știe că acest ulei interacționează cu anumite medicamente eliberate pe bază de rețetă, declanșând complicații nedorite. Medicamentele, cum ar fi ciclosporina și antiacidele, vin destul de des cu un strat de ulei de mentă. În aceste cazuri, acoperirea se descompune mai repede, declanșând arsuri sau BRGE la un nivel periculos. În plus, medicamentele fără prescripție medicală pentru reflux acid interacționează, de asemenea, cu acest ulei.
⚠️ Încetinește ritmul bătăilor inimii
Studiile sugerează că uleiul de mentă ar putea încetini ritmul bătăilor inimii. Deci, dacă suferiți de afecțiuni cardiovasculare, vă rugăm să stați departe de acest ulei.
⚠️ Nesigur pentru femeile însărcinate și care alăptează
Cercetătorii trebuie să demonstreze că siguranța acestui ulei poate fi folosită de o femeie atunci când este însărcinată sau alăptează. Studiile sugerează că utilizarea acestui ulei, în anumite cazuri, în etapele inițiale ale sarcinii, ar putea duce la relaxare uterină. Acest lucru, la rândul său, ar putea duce la avort spontan. Deci, dacă aveți antecedente de avorturi spontane, vă rugăm să rămâneți în siguranță.
Deși s-a observat că efectele secundare ale uleiului de mentă apar în principal din cauza utilizării necorespunzătoare.
Studiile au recomandat strict ca următoarele categorii de persoane sa nu utilizeze ulei de menta pentru a evita orice fel de complicații:
•  Sugari și copii.
•  Femeile însărcinate și care alăptează.
•  Persoanele cu antecedente de boli de inimă.
•  Oamenii care suferă de calculi biliari.
Dacă luați medicamente pe bază de plante și dacă medicul vă prescrie acest ulei, vă rugăm să îl informați dacă aveți oricare dintre condițiile menționate anterior. Utilizați uleiul de mentă cu prudență și rămâneți în siguranță!
Ai folosit vreodată ulei de mentă? Ai avut vreodată efecte secundare? Sau știi vreun incident în care uleiul de mentă a afectat pe cineva într-un mod negativ? Împărtășiți-ne opiniile și experiențele.
Articole recomandate:
📌 Uleiul esential de menta nu ar trebui sa lipseasca din nici o casa deoarece ofera numeroase beneficii pentru diverse afectiuni
📌 Ceai de mentă pentru slăbit – 9 rețete, indicații și beneficii

1 comment

Scrie un comentariu nou

Nu ratați!