Supă cremă de sfeclă roșie – un deliciu sănătos, rapid de preparat

0

Motive pentru care să consumi supă cremă de sfecla roșie în mod regulat:
•Stimulează digestia și te ajută sa slăbești;
•Oferă organismului o porție mare de nutrienți esențiali, proteine, vitamine, minerale și antioxidanți;
•Contribuie la reglarea tensiunii arteriale;
•Îmbunătățește performantele atletice;
•Combate procesele inflamatoare din organism;
•Îmbunătățește sănătatea digestivă;
•Susține activitatea cerebrală;
•Este sățioasă și gustoasă;
•Este ușor de preparat.
Supă cremă de sfecla roșie
Ingrediente :
– 4 sfecle medii (500 g)
– 1 cartof mediu
– 1 morcov mare
-1 ceapă mare
– 800-900 ml supă de legume/ supa pui
– 1 lingură ketchup de casa/ suc gros de roșii
– 1/2 linguriță rasă de hrean proaspăt ras
– sare
– piper
– 1 frunză de dafin
– 2 linguri de ulei
Mod de preparare:
Rețeta aceasta se face foarte rapid. Curățăm sfecla roșie, morcovul și cartoful și le tocam în cuburi, nu foarte mari.

Apoi, călim ceapa tocată fin, împreună cu restul legumelor, tocate cuburi, timp de 3 minute, amestecând continuu.
Adaugăm apa/ supa de pui, ketchup sau bulion, puțin piper, sare și o frunza de dafin. Când legumele sunt fierte punem și hreanul ras și mai fierbem 1-2 minute.
Luăm de pe foc, scoatem frunza de dafin și pasăm legumele cu jumătate din lichidul în care au fiert. Adaugăm treptat apoi lichid, în funcție de consistența pe care o dorim.
Servim supa simplă, cu puțin hrean, proaspăt ras, pătrunjel verde proaspăt tocat, sau cu smântână.
Ingrediente:
-1 sfeclă roșie
-1 morcov
-1 păstârnac
-1 ceapă
-1 cub de unt
Mod de preparare:
Legumele taie cubulețe potrivite si se pun la fiert în apă cat sa le acopere, cu putina sare.
Se pun in blender dupa care se adaugă 1 cub de unt, sare și piper, se completează cu apa în care au fiert legumele, până capătă o consistenta cremoasă.
Se servește cu iaurt și pătrunjel dupa gust.
Alte moduri în care poți consuma sfecla roșie: sub forma de salata, alături de spanac, varza Kale, salata verde sau lăptuci, dar si sub forma de sos, preparat prin amestecarea sfeclei mărunțite la blender cu iaurt grecesc. Indiferent de modul în care alegi să consumi sfecla roșie, în mod cert vei beneficia de beneficiile acesteia.

Niciun comentariu

Nu ratați!