Cum să nu mai scrâșnești din dinți în somn

0
scrâșnit din dinti

Te trezești adesea cu o maxilarul dureros sau cu durere de cap? S-ar putea să fie pentru că vă scrâșniți dinții în somn. Această afecțiune este denumită și bruxism și poate apărea din cauza stresului la locul de muncă sau a consumului excesiv de alcool. Uneori poate fi văzut și la copiii în creștere. Dacă sunteți interesat să aflați mai multe despre scrâșnirea dinților, cauzele și simptomele acestei afecțiuni și modalitățile de tratare naturală, continuați să citiți:
👉 Ce este bruxismul sau scrâșnitul dinților în somn?
Scrâșnitul dinților este o activitate parafuncțională și involuntară. Bruxismul este un termen medical care este folosit pentru a defini această afecțiune. Deși bruxismul este mai frecvent în timpul somnului, persoanele afectate pot continua să facă acest lucru chiar și în timp ce sunt treji. Această condiție nu este o amenințare dacă apariția sa este ocazională. Dar ar putea avea consecințe extreme dacă apare în mod regulat.
👉 Ce cauzează scrâșnitul dinților?
Scrâșnitul din dinți poate apărea ca urmare a mai multor factori. Cele mai frecvente cauze includ:
– Anxietate: Persoanele care se confruntă cu stresul și anxietatea au o probabilitate mai mare de a dezvolta această afecțiune.
– Medicamente: În anumite cazuri, scrâșnitul dinților este un efect secundar al medicamentelor eliberate pe bază de rețetă, cum ar fi antidepresivele.
– Tulburări ale somnului: dacă sforăiți în timp ce dormiți sau întâmpinați dificultăți de adormire, sunteți mai predispus să vă scrâșniți dinții în timp ce dormiți.
– Paralizia somnului: fenomen care duce la imobilitate temporară în timp ce adormi sau te trezești. Paralizia somnului poate duce și la scrâșnirea dinților.
– Fumatul și băutul: consumul de tutun și consumul de alcool sunt alți factori care determină măcinarea dinților.
– Cofeina: băuturile cofeinizate, cum ar fi ceaiul și cafeaua, pot crește, de asemenea, riscul de bruxism.
👉 Semne și simptome ale scrâșnitul dinților (bruxism)
Semnele și simptomele asociate cu măcinarea dinților ar putea varia în funcție de severitatea lor. Cu toate acestea, este important să identificați simptomele cel mai devreme pentru a beneficia de un tratament adecvat. Acestea sunt cele enumerate mai jos:
– Strângerea dură sau scrâșnitul dinților care vă pot determina să vă treziți
– Dinți aplatizați și tăiați
– Smalțul dinților uzat
– Mușchii maxilarului strânși și dureroși
– Durere de ureche
– Dureri de cap frecvente
– Durere în mușchii feței

O apariție prelungită a bruxismului poate duce la deteriorarea ireversibilă a dinților. Prin urmare, este necesar să se trateze această afecțiune cel mai devreme. Menționate mai jos sunt câteva remedii naturale care pot ajuta la oprirea scrâșnitului dinților:
1. Uleiuri esențiale
A. Ulei esențial de lavandă
✔️ Vei avea nevoie de:
– 3 – 4 picături de ulei esențial de lavandă
– 1 linguriță de ulei de măsline
✔️ Ce trebuie să faci:
– Se amestecă câteva picături de ulei esențial de lavandă cu ulei de măsline.
– Aplicați acest amestec pe tot gâtul și maxilar.
– Masează ușor.
✔️ Cât de des?
Aplicați acest amestec cel puțin de două ori pe zi.
❓ Cum funcționează
Uleiul de lavandă conține compuși bioactivi despre care se știe că induc relaxarea. De asemenea, reduce stresul și anxietatea și te ajută să dormi corect. Uleiul de lavandă calmează nervii și mușchii din jurul maxilarului, rezolvând astfel problema tratării dinților.
B. Ulei esențial de mentă
✔️ Vei avea nevoie de:
– 3 – 4 picături de ulei esențial de mentă
1 linguriță de ulei de cocos
✔️ Ce trebuie să faci:
– Se amestecă câteva picături de ulei esențial de mentă cu ulei de cocos.
– Aplicați acest amestec pe tot gâtul și maxilar și masați ușor.
✔️ Cât de des?
Aplicați acest amestec cel puțin de două ori pe zi.
❓Cum funcționează
Acest ulei te face să te simți reîmprospătat și, de asemenea, ajută la calmarea sistemului nervos. Un masaj cu ulei de mentă înainte de culcare vă va împiedica să scrâșniți dinții.
2. Compresie caldă
✔️ Vei avea nevoie de:
– Un prosop
– Apă fierbinte
✔️ Ce trebuie să faci:
– Luați un prosop curat și înmuiați-l în apă fierbinte.
– Stoarceți excesul de apă și acoperiți-vă gâtul și maxilarul cu prosopul.
– Repetați acest lucru de 4 – 5 ori.
✔️ Cât de des?
Faceți acest lucru cel puțin de două ori pe zi.
❓ Cum funcționează
Aplicarea unei comprese calde pe gât și maxilar va relaxa mușchii din acea zonă. Acest lucru vă va împiedica să scrâșniți dinții și să vă încordați maxilarul.
3. Rădăcină de valeriană
✔️ Vei avea nevoie de:
– 1 lingură rădăcină de valeriană
– 1 cană de apă
– Miere (opțional)
✔️ Ce trebuie să faci:
Adăugați rădăcina de valeriană la o cană de apă.
Aduceți acest amestec la fiert. Se fierbe timp de 5 minute.
Se strecoară ceaiul și se adaugă miere pentru aromă.
✔️ Cât de des?
Beți o cana de ceai de valeriana în fiecare seară.
❓ Cum funcționează acest lucru
Rădăcina de valeriană este adesea utilizată pentru a trata insomnia, anxietatea și neliniștea datorită proprietăților sale sedative. Studiile au dovedit că ceaiul de valeriana este eficient în tratarea unei afecțiuni numite sindromul picioarelor neliniștite, care este destul de asemănătoare cu scrâșnitul dinților.
4. Curcuma cu lapte
✔️ Vei avea nevoie de:
– 1 linguriță de pudră de curcuma
– 1 cană de lapte
– Miere (opțional)
✔️ Ce trebuie să faci:
– Fierbeți laptele într-un ibric.
– Adăugați pudră de curcumă și amestecați continuu.
– Înainte de consum dăugați miere pentru aromă.
✔️ Cât de des?
Beți o cana de lapte cu curcuma înainte de somn.
❓ Cum funcționează
În timp ce curcuma este bine cunoscută pentru proprietățile sale antiinflamatoare și antioxidante, laptele conține un aminoacid sedativ numit triptofan. Atunci când sunt combinate, laptele și curcuma vă pot ajuta să vă relaxați mușchii maxilarului și să ușurați durerea asociată cu scrâșnitul dinților.
5. Vitamine și minerale
Echilibrul corect de vitamine și minerale este necesar pentru a vă ajuta corpul să funcționeze corect. Se știe că o deficiență în oricare dintre ele provoacă o varietate de probleme de sănătate, inclusiv stres și anxietate.
Vitaminele precum vitamina C și vitaminele din complexul B sunt necesare pentru buna funcționare a glandelor suprarenale și pentru gestionarea nivelului de stres. Orice deficiență a acestor vitamine poate duce la schimbări de dispoziție recurente și stres psihologic crescut.
În mod similar, o deficiență a mineralelor precum calciu și magneziu poate duce la insomnie, hiperactivitate, anxietate și neliniște. Toate aceste deficiențe de nutrienți au potențialul de a agrava simptomele măcinării dinților. Astfel, se recomandă să vă consultați medicul și să restabiliți aceste deficiențe, dacă există.
6. Gutieră
Gutierele sunt unele dintre cele mai bune și mai convenționale tratamente. Dacă sunteți în căutarea unei soluții rapide pentru problema dvs., cea mai rapidă soluție este o vizită la dentist pentru o gutieră. În afară de protejarea dinților împotriva deteriorării ulterioare, acestea pot ajuta, de asemenea, la atenuarea durerii maxilarului.

Niciun comentariu

Nu ratați!