Cremă hidratantă naturală pentru piele uscată cu ulei de lavandă, ulei de cocos și unt de shea (rețetă)

0

Este acea perioadă a anului în care pielea noastră simte adesea mâncărime din cauza schimbărilor vremii. Temperaturile reci de afară, combinate cu umiditatea scăzută și aerul uscat pot crea această senzație sâcâitoare de piele uscată și mâncărime. Există câteva remedii naturale uimitoare de îngrijire a pielii pentru a rezolva această problemă, inclusiv această cremă naturală hidratantă pentru piele uscată cu ulei de lavandă, ulei de cocos și unt de shea.
Trecerea de la produsele cumpărate din magazin la fabricarea propriilor produse este unul dintre cele mai bune lucruri pe care le poți face pentru a evita substanțele chimice artificiale si dăunătoare prezente in majoritatea produselor cosmetice. Cred că este ușor să uităm cum ceea ce punem pe corpul nostru – cum ar fi o cremă hidratantă pentru pielea uscată – este la fel de important ca ceea ce punem în corpul nostru.
Feriți-vă de majoritatea produselor de frumusețe
Breast Cancer Fund Organization din Statele Unite a împărtășit modul în care produsele de înfrumusețare ne afectează dincolo de nivelul pielii. „Când vine vorba de produse de înfrumusețare, efectele ingredientelor pe care le conțin pot fi mai mult decât doar la nivelul pielii. Industria cosmetică folosește mii de substanțe chimice sintetice în produsele sale, în orice, de la ruj și loțiune până la șampon și cremă de ras.”
Multe dintre ingredientele folosite pentru curățarea echipamentelor industriale sunt aceleași ingrediente utilizate în majoritatea produselor de îngrijire a pielii. Acestea ar trebui să fie suficiente informații pentru a vă ajuta să alegeți o abordare naturală a cosmeticelor! Industriei cosmetice i se permite să introducă mii de substanțe chimice sintetice în produsele de îngrijire personală, indiferent de legătura lor cu cancer, infertilitate sau malformații congenitale.
Sfaturi pentru îngrijirea pielii iarna
Există câteva lucruri simple pe care le poți face pentru a face iarna mai confortabilă pentru pielea ta:
Evitați dușurile frecvente și băile prea fierbinți. Apa fierbinte vă poate îndepărta pielea de uleiurile sale naturale, determinând-o să se simtă uscată și cu mâncărime.
Evitați săpunurile încărcate cu substanțe chimice, cum ar fi cele care conțin parfumuri, alcool și sintetice. Acestea pot provoca multe iritații prin uscarea pielii.
Încercați să vă hidratați pielea imediat ce ieșiți de la duș sau de la baie. Pur și simplu uscați-vă cu un prosop și, în timp ce pielea este încă umedă, aplicați o cremă hidratantă naturală excelentă, precum cea de mai jos. Apoi, lăsați-l să se usuce la aer.
Ingrediente hidratante
Iată o cremă hidratantă excelentă pentru pielea uscată, pe care o puteți face chiar acasă, cu doar câteva ingrediente, inclusiv ulei de cocos și ulei de lavandă, cu foarte multe beneficii. Uleiul de cocos conține grăsimi saturate care ajută pielea să rămână hidratată, grăsimea prevenind pierderea umidității prin porii pielii. Aceste grăsimi oferă pielii un tonus sănătos, neted și uniform.
Între timp, uleiul de lavandă posedă caracteristici naturale antimicrobiene și antioxidante care ajută la hrănirea și protejarea pielii.

Celelalte ingrediente includ unt de shea, ulei de jojoba, ulei de vitamina E și aloe. Untul de shea ultra-hidratant poate încuraja regenerarea celulelor țesuturilor și înmuierea pielii, ceea ce poate ajuta la scăderea aspectului liniilor fine și ridurilor.
Știați că uleiul de jojoba vă ajută să vă mențineți echilibrul nivelului de uleiuri naturale? Acest lucru îl face foarte potrivit pentru afecțiunile pielii uscate. Uleiul de vitamina E este uneori numit „vitamina pielii”, deoarece are proprietăți excelente antioxidante, antiinflamatorii și de vindecare a pielii.
Cremă Hidratantă DIY Pentru Piele Uscată
Umiditatea scăzută și aerul uscat pot face pielea uscată, cu mâncărimi. Există câteva remedii naturale uimitoare de îngrijire a pielii pentru a rezolva această problemă, inclusiv această cremă naturală hidratantă pentru piele uscată cu ulei de lavandă, ulei de cocos și unt de shea.
INGREDIENTE:
90 ml ulei de cocos presat la rece, nerafinat
15 – 20 de picături de ulei esențial de lavandă
30 g unt de shea
30 g ulei de jojoba
½ linguriță ulei de vitamina E
INSTRUCȚIUNI
Pune ingredientele într-un bol. Amestecă toate ingredientele folosind un mixer de mână până când se ajunge la o consistență ușoară și pufoasă.
Se pune in borcan de sticla cu capac si se aplica o data sau de doua ori pe zi pe piele. Dacă este posibil, aplicați pe piele în timp ce este umedă pentru a ajuta la etanșarea umidității.
NOTE
Această cremă hidratantă de casă poate fi păstrată la temperatura camerei și poate fi folosită în siguranță luni de zile.

Niciun comentariu

Nu ratați!