Salată cu pepene verde și brânză feta (rețetă)

0

Această salată cu feta si pepene verde are ingrediente care, la prima vedere, s-ar putea să nu pară că merg împreună. Pepene verde și fistic? Kale și feta? Încercați totuși această salată cu pepene verde si veti vedea ce gust minunat are! Amestecul de arome vă va face papilele gustative să explodeze de plăcere si veți introduce, cu siguranță, aceasta salată in lista de favorite.
Dulce și sărat: de ce funcționează
S-ar putea să vă bucurați deja de combinații de alimente dulci și sărate, cum ar fi floricele de porumb cu caramel sau covrigi acoperiți cu ciocolată. Dar de ce aceste două arome ne încântă papilele gustative?
La fel ca majoritatea duo-urilor minunate, atunci când dulcele și săratul sunt împerecheate, ele scot în evidență ce e mai bun dintre ele. Gusturile dulci sunt de fapt amplificate de sare (mulți oameni pun putină sare in cana cu lapte dulce pentru a spori dulceața laptelui); stratificând cele două arome în aceeași mușcătură, obțineți un deliciu.
Dacă ai mânca doar alimente dulci, în cele din urmă te-ai sătura de ele – la fel și cu chestii sărate. Când le mănânci împreună, totuși, în loc de o „plictiseala” a aromei, obții o combinație unică de care creierul tău pur și simplu nu se poate sătura.
În această salată cu feta si pepene verde, vom profita de aromele contrastante prin îmbinarea mai multor elemente ce vor crea o aromă generală desăvârșită. Completăm un sos de arțar și oțet de nucă de cocos.
Informații nutriționale
Nu numai că această salată de pepene verde și feta este cu adevărat gustoasă, dar este bună și pentru sanatate. O porție conține aproximativ:
387 de calorii
6 grame proteină
35 grame grăsime
15 grame carbohidrați
10 grame zahăr
2 grame de fibre
98 micrograme vitamina K (110% Doza Zilnica)
2359 UI vitamina A (101% DZ)
5 miligrame vitamina E (30% DZ)
0,3 miligrame cupru (28% DZ)
140 miligrame fosfor (20% DZ)
0,3 miligrame mangan (18% DZ)
260 miligrame sodiu
Această salată de pepene verde este încărcată cu ingrediente bune pentru tine. Pepenele verde este un aliment bogat în antioxidanți, care ajută la creșterea imunității și la protejarea celulelor de radicalii liberi. Este, de asemenea, o opțiune bună dacă aveți tensiune arterială crescută sau boli cardiovasculare. Deoarece are un conținut ridicat de apă, păstrează pielea arătând bine, ajutându-vă, de asemenea, să pierdeți în greutate, deoarece are și un conținut scăzut de calorii. Și este, de asemenea, foarte răcoritor în lunile fierbinți de vară!
Kale are o abundentă de vitamine, în special vitamina K și vitamina A. Ca aliment antiinflamator, kale ajută la protejarea organismului de una dintre principalele cauze ale bolilor. Este, de asemenea, un aliment care luptă împotriva cancerului și bun pentru inimă, deoarece s-a dovedit că scade nivelul colesterolului rău.

Rucola reprezintă cea mai mare parte a acestei salate. Gustul ușor amar este un contrast frumos cu pepenele dulce, dar această legumă are mai mult decât un gust bun. Rucola este excelentă pentru menținerea sănătății ochilor și a inimii și ajută la digestie prin echilibrarea nivelurilor de pH.
În cele din urmă, brânza feta întregește această salată. Este unul dintre cele mai sănătoase brânzeturi și este mai ușor de digerat decât cele preparate din lapte de vacă.
Sa trecem la treabă
Ingrediente:
SALATĂ:
3 cești de rucola
3 frunze de varză kale, tulpini îndepărtate, tocate
2 cești de pepene verde, tăiat in cubulețe, fără semințe
½ ceașcă de castravete, înjumătățit și tăiat felii
1 ceașcă roșii cherry, înjumătățite
½ ceașcă feta
¼ ceașcă de fistic, zdrobit
3 frunze de mentă, tulpini îndepărtate și tocate
1 ceapa verde, tocată mărunt
SOS:
3 linguri de oțet de cocos (se poate înlocui si cu oțet de mere)
suc de la o lămâie Lime
1 lingură zahăr de arțar
½ ceașcă de ulei de măsline
⅛ linguriță sare de mare
⅛ linguriță de piper
Mod de preparare:
Începeți prin combinarea ingredientelor de sos pentru salată și puneți deoparte. Dacă nu aveți oțet de nucă de cocos, oțetul de mere poate fi un înlocuitor.
Împărțiți rucola și kale in trei-patru farfurii.
Adăugați pepene verde, castravete, roșii, brânză de capră și fistic, asigurându-vă că le combinați bine pe farfurie.
Puneți peste fiecare farfurie mentă proaspătă și ceapă verde.
Stropiți salata cu sosul pregătit la primul pas.
Bucurați-vă de această salată proaspătă de pepene verde toată vara la prânz sau cină. Puteți asocia cu pui sau pește la grătar.
Poftă bună!

Niciun comentariu

Nu ratați!