Ceai de isop – ce puteți trata cu această plantă sfântă

0
ceai de isop beneficii

Isopul este o plantă veșnic verde, care a crescut inițial în sudul Europei de-a lungul Mediteranei, precum și în Asia centrală. Mulți oameni consumă ceai de isop pentru a ajuta la eliminarea mucusului, pentru a face față bronșitei sau chiar pentru a calma tusea, precum și durerile de gât.
Ceaiul de isop se prepara prin înmuierea unei linguri de plantă uscată într-o cană cu apă fierbinte timp de 10 minute. Se consumă 2 până la 3 căni de ceai în fiecare zi.
Ceaiul de isop este cel mai adesea recomandat pentru a face față simptomelor de răceală. Lichidul cald poate ameliora durerea gâtului și, de asemenea, isopul poate elimina flegma, care ar putea duce la o tuse continuă sau poate la o infecție sinusală.
Ceaiul de isop poate acționa și pentru calmarea nervilor. Mulți oameni îl consumă pentru a ușura anxietatea. Isopul încurajează, de obicei, atât un apetit sănătos, cât și digestia normală a alimentelor.
Ceaiul de isop ar putea fi, de asemenea, capabil să ajute persoanele care încearcă să adopte diete scăzute în colesterol sau zahăr.
Ceaiul de isop a fost folosit de-a lungul istoriei ca medicament. În vremurile biblice, isopul era folosit pentru a crea un ceai sfânt. Se credea că are calități religioase care pot curăța temeinic sfintele sanctuare. Mulți oameni au băut acest ceai special, crezând că le-ar putea curăța sufletele de rău.
Isopul este în general sigur de consumat, însă nu este recomandat femeilor însărcinate.
👉 Beneficiile pentru sănătate ale ceaiului de isop
1. Controlul zahărului din sânge
Ceaiul de isop poate oferi avantaje de scădere a zahărului din sânge, în conformitate cu o cercetare publicată în revista „Phytochemistry”. Cercetătorii au descoperit compușii antioxidanți ai frunzelor de isop care inhibă activitatea enzimei alfa-glucozidază.
O cercetare pe animale de laborator publicată în „Journal of Nutrition Science and Vitaminology” a descoperit că extractul de isop administrat înainte de o masă bogată în carbohidrați a evitat creșterea glicemiei prin prevenirea digestiei glucidelor. Cercetătorii au considerat că isopul ar putea fi benefic ca un supliment pentru gestionarea nivelurilor crescute de glucoză din sânge.

2. Sănătatea celulelor sanguine
Ceaiul de isop poate ajuta la evitarea distrugerii celulelor roșii din sânge, în conformitate cu o cercetare publicată în „Acta Poloniae Pharmaceutica”. În cadrul cercetării, frunzele de isop au prezentat o capacitate mult mai bună decât tulpinile sau florile pentru a proteja celulele roșii din sânge de daunele oxidative. Un studiu comparativ al antioxidanților din patru plante medicinale terapeutice a arătat că isopul este cel mai puternic.
3. Sănătate respiratorie
Isopul este bun pentru ameliorarea problemelor respiratorii, notează dr. Steven Bratman, autorul cărții „Collins Alternative Health Guide”. Folosiți ceai de isop pentru a face gargară. Isopul poate acționa ca un expectorant pentru a slăbi mucoasele activând sistemul imunitar pentru a combate infecțiile, în conformitate cu CoxHealth. Pentru ameliorarea simptomelor tusei și a frigului, consumați 2 până la 3 căni de ceai de isop, produs din 3 lingurițe de plantă uscată înmuiată într-o singură cană de apă fierbinte.
4. Beneficii digestive
Limonenul, una dintre componentele principale ale uleiului esențial de isop, neutralizează acidul stomacului și încurajează funcția musculară sănătoasă a tractului digestiv, ceea ce îl face util pentru reducerea semnelor de arsuri la stomac, precum și a bolii de reflux gastroesofagian sau GERD, în conformitate cu un studiu publicat în „Alternative Medicine Review”.
5. Proprietăți antibiotice
Ceaiul de isop are mai multe calități antibiotice, așa că ar putea fi o modalitate sigură de a încetini sau opri creșterea bacteriilor dăunătoare din corp. Flavonoidele conținute au numeroase calități antibiotice, fiind capabile să ajute la tratarea infecțiilor interne din corp, cum ar fi infecțiile gâtului și cele nazale.
6. Ușurarea tusei și răcelii
Numeroasele uleiuri calmante prezente în ceai ar putea ajuta la ameliorarea durerilor de gât și tusei. Deoarece isopul este considerat un expectorant, acesta rupe mucusul care se acumulează în gât și plămâni, făcând loc pentru o ușurare și o vindecare mai rapidă a răcelii sau gripei.
7. Curățarea plămânilor
În ceea ce privește anii de viață în oraș, fumatul, respirația slabă, alergiile sau infecțiile respiratorii recurente, plămânii pot rămâne afectați. O mulțime de oameni descoperă că, chiar și după ce aceste probleme au fost vindecate și rezolvate, plămânii încă se simt „încărcați”. Ceaiul din isop este o alegere excelentă pentru curățarea pieptului și pentru a oferi plămânilor o curățare ușoară, dar aprofundată. Ajută la slăbirea și la eliminarea mucoaselor și flegmei, îmbunătățind sănătatea și funcțiile plămânilor.
8. Reglarea tensiunii arteriale
Tensiunea arterială ridicată poate determina creșterea grosimii pereților arteriali, diminuând spațiul necesar circulației normale a sângelui. Acest lucru va face dificilă funcționarea eficientă a diferitelor organe, sporind probabilitatea insuficiențelor cardiace congestive, precum și a accidentelor vasculare cerebrale. Testele științifice au demonstrat că utilizarea ceaiului de isop ajută la gestionarea nivelului tensiunii arteriale și, prin urmare, ajută la menținerea unui flux sanguin stabil.
9. Paraziți intestinali
Paraziții intestinali pot provoca dureri de stomac, greață, diaree, precum și dizenterie. Consumul regulat al ceaiului de isop scade în mod natural simptomele, facilitând, de asemenea, eliminarea acestor tipuri de paraziți dăunători.
10. Pierderea în greutate
Aportul excesiv de calorii pe perioade foarte lungi poate duce la obezitate. Constituenții primari din isop ajută la reducerea absorbției glucidelor prin tractul gastro-intestinal, reducând astfel aportul de energie. Rezultatele preliminare ale studiilor declară că utilizarea acestuia ajută la scăderea în greutate.
11. Infecția tractului urinar
Deoarece are calități anti-bacteriene, consumul acestui ceai reduce frecvent semnele și simptomele infecției vezicii urinare, și ajută la prevenirea răspândirii acesteia la rinichi.

Niciun comentariu

Nu ratați!

Introduceți adresa dumneavoastră de email pentru a primi cele mai noi articole:

Prin abonarea la newsletter-ul nostru aveți șansa de a câștiga unul dintre cele trei coșuri cu produse naturiste, oferite lunar prin tragere la sorți.