Ceară pentru epilat naturală (rețetă) din zahăr, miere și lămâie – pentru o piele catifelată

0

Ați auzit de ceară de epilat din zahăr? În timp ce consumul de zahăr pare să fie foarte discutat în zilele noastre, ceara de zahăr pentru îndepărtarea părului a fost folosită de femeile egiptene și grecești de secole.
La fel ca alte tipuri de ceară, ceara de zahăr este aplicată pe piele și apoi îndepărtată, luând părul corpului împreună cu ea. Puteți folosi și pentru față.
Ce este ceara de zahăr?
Ceara de zahăr este o pastă făcută dintr-o combinație de zahăr, miere, apă și suc de lămâie.
Ceara de zahăr este dureroasă?
Ceea ce este minunat la această ceară de zahăr făcută in casă este că atunci când o îndepărtați – spre deosebire de ceara tradițională făcută la salon – nu trage stratul superior al pielii, ceea ce cauzează o mare parte din disconfortul epilatului tradițional.
În schimb, ceara de zahăr îndepărtează părul, deoarece zahărul se leagă de păr, nu de piele. Pentru ca acest lucru să funcționeze, părul trebuie să aibă o lungime de aproximativ un sfert de centimetru, astfel încât zahărul să poată adera cu ușurință la el.
Deși poate fi un pic incomod, ar trebui să se simtă mai bine decât alte metode de epilare cu ceară.
Epilarea cu ceară de zahăr este mai bună decât epilarea cu ceară normală pentru pielea ta?
Dacă aveți o piele sensibilă, această ceară poate fi perfectă pentru dvs. și o opțiune mai bună decât ceara tradițională.
În plus, zahărul acționează ca un exfoliant pentru piele, adăugând și mai multă catifelare. Poate dura câteva runde, dar aceasta este o modalitate excelentă de a vă îngriji pielea.
Un alt avantaj: Ceara de zahăr vă ajută să evitați ingredientele pe bază de petrol care se găsesc în produsele tipice de îndepărtare a părului. Este fabricată doar din zahăr, apă și suc de lămâie, ceea ce înseamnă că este simplu de făcut, ieftin, netoxic și ușor de curățat.
Cât timp va rămâne pielea netedă?
Potrivit experților, epilarea cu zahăr este bună pentru șase până la opt săptămâni. Părul care crește înapoi poate fi, de asemenea, mai moale decât era inițial.
Metode de folosire
Pentru a folosi ceara de zahăr pentru a îndepărta părul de pe corp sau părul de pe față, există două metode principale: folosirea fie a degetelor pentru a îndepărta ceara, fie folosirea unor bucăți de pânză pentru a îndepărta ceara și părul.
Unii oameni consideră că obțin cele mai bune rezultate atunci când își folosesc degetele pentru a rostogoli zahărul într-o bilă lipicioasă, care poate fi apoi aplicată pe piele. Cu toate acestea, alții consideră că ceara este prea lipicioasă și nu se desprinde ușor fără o cârpă.
Folosirea unei benzi de pânză pentru a îndepărta ceara este o metodă care seamănă mai mult cu cea tradițională.
Cum se face ceara de zahăr
Ingrediente:
⅓ ceașcă de suc proaspăt de lămâie
⅓ ceașcă de apă
2 căni zahăr organic din trestie
2 linguri miere
Necesare pentru pregătire:
Tigaie mică
Prosop moale
Mică spatulă din plastic
Bucăți mici de țesătură subțire de bumbac (aproximativ 2,5 cm pe 7 cm fiecare)
Recipient de sticlă etanș pentru depozitarea restului de ceară
Mod de preparare:
Începeți prin a pune sucul de lămâie și apa într-o tigaie de dimensiuni medii pe aragaz. Se încălzește încet. Puteți face ceară de zahăr fără lămâie, dar este recomandat să o includeți dacă este posibil. Sucul proaspăt de lămâie este excelent, deoarece ajută la combaterea bacteriilor care ar putea provoca erupții, hrănind profund pielea cu vitamina C. Acționează și ca un exfoliant natural prin îndepărtarea celulelor moarte ale pielii care vă pot înfunda porii.
Acum, adăugați mierea și zahărul și amestecați. Puneți la foc mare. Utilizarea mierii locale crude ajută la prevenirea erupțiilor cauzate de bacterii. Mierea crudă poate ajuta, de asemenea, la accelerarea timpului de vindecare, în cazul apariției unei erupții. Zahărul ajută pielea să obțină o atingere suplă și moale în timp ce hidratează și acționează, de asemenea, ca un exfoliant delicat pentru piele.
Odată ce amestecul face bule, reduceți focul la mediu și amestecați continuu (critic!) Pentru încă 5 minute cel puțin. Când amestecul este neted și de culoare aurie, ar trebui să fie gata.
Asigurați-vă că nu fierbeți prea mult, deoarece poate cauza întărirea, ceea ce face dificilă manipularea. În plus, dacă este prea subțire, poate fi prea fierbinte.
Ceara ar trebui să aibă o consistență lipicioasă și o culoare asemănătoare mierii. Odată încălzită și bine amestecată, luați de pe foc. Testați o lingură de amestec punând-o în frigider. Lăsați să se răcească și apoi verificați consistența. Dacă este groasă și lipicioasă, atunci ați făcut o treabă foarte buna! Dacă nu, puneți înapoi pe aragaz încă câteva minute la foc mediu, amestecând din nou tot timpul.
Dacă ați terminat, transferați conținutul într-un vas din sticlă sau oțel inoxidabil și lăsați să se răcească timp de 30 de minute.

Cantitatea de ceară de care aveți nevoie depinde de câtă suprafață acoperiți. Luați în considerare mai întâi încercarea acestei rețete, care ar trebui să producă suficient pentru unul sau două picioare – în funcție de cât de mult păr îndepărtați.
Dacă va rămâne ceară după epilare, lăsați la frigider într-un recipient etanș de sticlă până la patru sau cinci săptămâni, apoi reîncălziți când este gata de utilizare.
Cum să pregătiți pielea
Acum, că știi cum să faci ceara de zahăr, să vorbim despre pregătirea pielii tale.
Vrei ca părul tău să aibă o lungime de aproximativ un sfert de centimetru până la jumătate de centimetru (25 mm – 50 mm). Pentru cele mai bune rezultate, în timp ce amestecul de ceară de zahăr se răcește, spălați zona pe care doriți să o cerați. Chiar mai bine, exfoliați folosind un exfoliant din zahăr. Apoi uscați foarte bine pielea. De asemenea, asigurați-vă că pielea este lipsită de loțiune sau machiaj.
Poate doriți să faceți mai întâi un test pe o suprafață mică de piele pentru a vă asigura că este în regulă pentru pielea dumneavoastră. Dacă observați orice sensibilitate neobișnuită, opriți-vă.
Cu toate acestea, deoarece aceste ingrediente sunt pure, ar trebui să fie un tratament pe care pielea ta îl va iubi.
Cum se folosește:
Dacă vă folosiți mâinile pentru a îndepărta ceara:
Trebuie să scoateți o bucată de ceară în timp ce este caldă și să o frământați întinzând-o între mâini. Trebuie să întinzi și să pliezi până când devine opacă și poate fi rulată într-o minge.
Apăsați bila de ceară de zahăr pe piele și folosiți-vă degetele pentru a împinge mingea în piele și în sus împotriva direcției de creștere a părului. Întindeți ceara pe zona de piele pe care o vizați.
Apoi, ținând pielea încordată, trageți RAPID ceara de zahăr de pe piele ÎMPOTRIVA direcției de creștere a părului și cât mai paralelă posibil cu corpul dumneavoastră.
Reformați mingea și continuați până nu mai este lipicioasă (3-5 utilizări), apoi folosiți o bilă de ceară nou formată.
Dacă doriți să folosiți o cârpă pentru a îndepărta ceara:
Folosiți mai întâi o spatulă mică din plastic pentru a răspândi o acoperire subțire și uniformă a cerii de zahăr pe o zonă mică de piele. Asigurați-vă că aplicați în direcția opusă creșterii părului. (Înainte de a face acest lucru, efectuați un mic test de plasture pentru a vă asigura că ceara nu provoacă iritații neobișnuite.)
Apoi, așezați o bandă de țesătură de bumbac pe zonă și neteziți-o apăsând și frecând-o. Lăsați să se răcească pe piele.
Apoi, ținând pielea încordată, trageți foarte repede cârpa în direcția creșterii părului. De asemenea, este posibil să aplicați și să îndepărtați ceara fără a utiliza benzile de pânză. Repetați dacă este necesar.
Riscuri și efecte secundare
Ceara de zahăr este sigură? Este sigură pentru majoritatea tipurilor de piele dacă urmați instrucțiunile și aveți grijă să nu vă ardeți.
Rețineți că această rețetă funcționează cel mai bine pentru părul mai moale, cum ar fi părul de pe picioare, spate și piept.
Majoritatea experților avertizează împotriva zonelor de epilare cu zahăr, cum ar fi axila sau linia de bikini, în care părul este mai grosier. Asigurați-vă că testați mai întâi o zonă mică dacă alegeți să epilați aceste zone cu ceara din zahăr.
Sprâncenele pot fi, de asemenea, o zonă provocatoare. Buza superioară poate fi OK, dar vă rugăm să testați mai întâi.
După epilare:
Când ați terminat, clătiți zona cu apă caldă și folosiți o cârpă pentru a îndepărta ușor orice zahăr rezidual de pe piele. Aplicați o cremă hidratantă naturală și asigurați-vă că evitați orice exfoliere suplimentară, apă fierbinte și saună timp de câteva zile pentru a permite pielii să se vindece de procesul de îndepărtare a părului.
Așteptați 24 de ore înainte de a face duș fierbinte, activități repetitive de mișcare (de exemplu, alergare) sau unguente sau seruri liniștitoare. După aproximativ 48 de ore, vă puteți exfolia pielea dacă doriți.
Acum, sunteți gata si aveți o piele moale și catifelată.

Niciun comentariu

Nu ratați!