5 flori care iti pot fi de folos pentru ingrijirea pielii si a parului

0

Stiati ca aplicarea topica a extractelor de flori sau a uleiurilor derivate din ele este cunoscuta pentru a imbunatati in mod natural pielea si parul? Incercati sa incorporati aceste flori in regimul dumneavoastra de infrumusetare.
Iasomnia
Iasomnia este cunoscuta pentru proprietatile sale de hidratare a pielii, lasand pielea neteda si fina. Mirosul relaxant este, de asemenea, cunoscut pentru a te calma. Uleiul de iasomnie poate face parul moale si va mentine scalpul sanatos.
Galbenelele
Este cunoscut faptul ca galbenelele sunt capabile sa reduca iritatia pielii si acneea. De asemenea, sunt folosite si pentru hidratare.
Uleiul de galbenele este cunoscut pentru a imbunatati circulatia sangelui, si confera astfel o stralucire sanatoasa parului. Acesta poate ajuta la intarirea firului de par prin stimularea circulatiei sangelui in scalp, stimuland cresterea mai rapida a parului.
Pentru a-ti prepara acasa propriul ulei de galbenele ai nevoie de:
🏵 1 lingura de petale de galbenele uscate
🏵 1 lingura de ulei de avocado sau de masline
Mod de preparare
🏵 Pune petalele de galbenele intr-un borcan si toarna uleiul vegetal pana cand acestea sunt acoperite. Acopera recipientul cu un capac, apoi scutura-l bine pentru ca petalele sa se distribuie cat mai uniform.
🏵 Aseaza borcanul intr-un vas, pe un prosop de bucatarie.
🏵 Umple vasul cu apa pentru a acoperi jumatate din borcan.
🏵 Tine vasul pe foc mic pentru aproximativ 4 ore.
🏵 Scoate borcanul si strecoara uleiul de petale.
🏵 Pastreaza uleiul infuzat cu galbenele intr-un recipient curat, departe de caldura excesiva sau lumina.
Pe langa faptul ca stimuleaza vindecarea, uleiul de galbenele are un efect benefic asupra aspectului pielii: previne aparitia ridurilor si a petelor si estompeaza cicatricele. De asemenea, calmeaza pielea dupa ras sau epilat, hranind-o in profunzime. Galbenelele sunt excelente pentru regenerarea pielii, chiar daca este uscata sau sensibila. Apeleaza cu incredere la uleiurile si cremele cu galbenele inclusiv pentru a ingriji pielea delicata a bebelusilor si a alina iritatiile de scutec.

Trandafiri
Din Antichitate si pana in prezent, trandafirul a fost pretuit nu numai pentru frumusetea si parfumul sau, ci si pentru calitatile vindecatoare. Medicii antici considerau trandafirul panaceu. Hipocrate, “parintele medicinei”, recomanda, in tratatele sale, folosirea trandafirilor in obstetrica. De asemenea, floarea era folosita impotriva durerilor de cap, dinti si de gat.
Apa de trandafiri este excelenta pentru tratarea acneei. Petalele de trandafiri au proprietati antibacteriene care ajuta acneea sa se usuce si sa se vindece rapid. De asemenea, ajuta la diminuarea semnelor de acnee.
Hibiscus
Hibiscusul are puterea de a stimula productia de colagen, ceea ce il face excelent pentru par. Uleiul de hibiscus poate imbunatati textura parului. Este bogat intr-un aminoacid care ajuta la intarirea radacinilor parului si poate intra adanc in interiorul foliculilor de par pentru a-l hrani.
In afara de proprietatile pe care le are la nivel intern, hibiscus este folosit extern pentru tratamentul pielii: protejeaza pielea de factori externi (raze ultraviolete, vant, frig, tratamente chimice), grabeste vindecarea ranilor, trateaza afectiunile pielii (rani, zgarieturi, ulceratii), este antiinflamator, calmant, astringent si previne imbatrinirea pielii (se foloseste pentru o piele ridata si uscata).
🏵 hidrateaza scalpul, are un efect calmant si racoritor asupra acestuia, vindeca mancarimile si iritatiile pielii, reduce roseata si inflamatia acestuia
🏵 previne si indeparteaza matreata – pentru a scapa de matreata, spala parul de 2 ori pe saptamana cu infuzie de hibiscus
🏵 trateaza parul gras prin actiunea asupra glandelor seboreice
🏵 stimuleaza circulatia sangvinica de la nivelul scalpului
🏵 ajuta la eliminarea toxinelor din piele si neutralizeaza actiunea factorilor externi, precum folosirea de diverse tratamente chimice pentru par
🏵 previne caderea parului – este eficient in tratamentul alopeciei
🏵 stimuleaza cresterea parului
🏵 coloreaza parul in mod natural in nuante care variaza de la roz pana la pruna
🏵 actioneaza ca un balsam, lasand parul catifelat, usor de pieptanat si stralucitor
Lavanda
Lavanda este inclusa intr-o serie de produse naturale de frumusete. Aceasta are proprietati antiseptice si antiinflamatorii care ajuta la combaterea acneei si ajuta la reducerea umflaturii si rosetii cauzate de cosuri. Uleiul de lavanda este cunoscut pentru a ajuta la reducerea aspectului ridurilor si liniilor fine.
Daca credeti ca va luptati cu subtierea parului, este cu siguranta posibil sa obtineti unele beneficii dupa ce folositi ulei de lavanda. 
Mainile unei femei au nevoie de o ingrijire speciala, pentru ca sunt expuse constant la apa si substante iritante. Pentru intarirea unghiilor aveti nevoie de cinci picaturi de ulei de lavanda pe care le amestecati cu cinci picaturi de ulei de masline. Se maseaza fiecare unghie pentru a se absoarbe repede uleiul. Dupa terminarea masajului este indicat sa va spalati pe maini cu apa, fara a folosi sapun.
Sursa: www.thehealthsite.com

Niciun comentariu

Nu ratați!