9 metode naturale de a obține un ten fără imperfecțiuni, strălucitor și tânăr

0

Pielea feței este foarte fragilă. Fără o îngrijire adecvată, devine uscată. Cu toate acestea, îngrijirea necorespunzătoare nu este singurul vinovat. Poluarea, machiajul frecvent, cofeina, somnul slab și o grămadă de alți factori vă suprasolicită tenul.
Mai mult, deoarece tenul este delicat, nu puteți camufla ușor aceste semne. Dar nu vă faceți griji, cu ajutorul ingredientelor naturale puteți combate pielea uscată făcând-o strălucitoare si uniformă.
1. Gel de Aloe Vera
Aloe vera hidratează și hrănește pielea. De asemenea, promovează producția de colagen prin stimularea fibroblastelor, prevenind astfel ridurile. Acest lucru este benefic în special pentru tratarea pielii uscate.
Aplicați gel de Aloe Vera si masați pielea feței. Lăsați sa acționeze 30 de minute apoi clătiți. Repetați procedura zilnic.
2. Ulei de migdale
Uleiul de migdale este un excelent emolient care poate vindeca pielea uscată. De asemenea, este benefic în gestionarea eczemelor și psoriazisului.
Masați ușor câteva picături de ulei de migdale pe față si lăsați sa acționeze peste noapte. Spălați-vă fața a 2a zi dimineața și repetați procesul în fiecare seară.
3. Ulei de vitamina E
Vitamina E este un excelent antioxidant. Crește producția de colagen, are efecte anti-îmbătrânire și reduce cearcănele. De asemenea, păstrează tenul sănătos cu aspect tânăr.
Spargeți 2 capsulele cu grijă și extrageți uleiul. Masați ușor pe față si lăsați sa acționeze peste noapte. Spălați-vă fața a 2a zi dimineața și repetați procesul în fiecare seară.
4. Glicerina
Glicerina îți menține pielea hidratată și previne uscarea. Un studiu a constatat că crema care conține glicerină a fost eficientă în tratarea pielii atopice uscate.
Picură câteva picături de glicerină pe un tampon de bumbac. Tamponați tenul și lăsați sa acționeze peste noapte. Repetați asta în fiecare seară.

5. Vaselină cosmetică
Vaselina ajută la prevenirea pierderii de umiditate a pielii. Această proprietate a vaselinei vă menține pielea hidratată și previne uscarea. Cu toate acestea, este grasă, ceea ce poate fi neplăcută pentru unele persoane.
Masați ușor pe toată fața o cantitate mică de vaselină. Spălați-vă fața a 2-a zi dimineața și repetați procesul în fiecare seară.
6. Ulei de Avocado
Uleiul de avocado este extrem de hrănitor pentru pielea uscată și deteriorată. Aplicarea sa locală a arătat că crește sinteza colagenului în studiile la șobolani. Acest lucru poate ajuta la reducerea aspectului ridurilor din jurul ochilor. Pulpa de avocado a prezentat proprietăți mai rapide de vindecare a rănilor.
Masați ușor pe toată fața câteva picături de ulei de avocado. Spălați-vă fața a 2-a zi dimineața și repetați procesul în fiecare seară.
7. Miere
Mierea a fost folosită pentru vindecarea și tratarea afecțiunilor pielii încă din cele mai vechi timpuri. Mierea este extrem de hidratantă și un excelent emolient și umectant care vă menține pielea sănătoasă, prevenind pierderea de apă și menținând-o hidratată.
Aplicați un strat subțire de miere pe toată fața. Lăsați-o sa acționeze 15-20 de minute apoi spălați. Repetați această rutină în fiecare seară.
8. Ulei de măsline
Aplicarea topică a uleiului de măsline are un efect antiinflamator asupra pielii. Reduce daunele oxidative, vă vindecă pielea și promovează reconstrucția dermică.
Masați ușor câteva picături de ulei de măsline pe față și lăsați sa acționeze peste noapte. Spălați-vă fața a 2-a zi dimineața și repetați procesul în fiecare seară.
9. Apa de trandafiri
Apa de trandafiri vă întinerește pielea. Are un efect antiinflamator asupra pielii și ajută la reducerea roșeții, umflăturilor și inflamațiilor. Este posibil să nu prevină uscarea, dar poate ajuta la menținerea pielii calme și întinerite. Puteți prepara cu ușurință apă de trandafiri acasă. Apa de trandafiri preparată acasă este mai benefică decât cele disponibile în comerț.
Pulverizați de mai multe ori pe zi apa de trandafir pe fața curată.

Niciun comentariu

Nu ratați!