Află cum poți folosi oțetul pentru a îndepărta vopseaua de păr – natural și benefic

0

Ai vrea să schimbi culoarea părului, dar te gândești la consecințele schimbărilor frecvente? Nu trebuie să vă faceți griji. Puteți folosi oțet pentru a îndepărta vopseaua de păr fără a provoca nicio deteriorare a părului. După cum știm cu toții, utilizarea produselor chimice poate duce la daune grave și unele dintre aceste produse sunt scumpe.
👉 Puteți folosi oțet pentru a îndepărta vopseaua de păr?
Există multe tipuri diferite de culoare a părului. Culoarea temporară a părului afectează doar cuticula părului, care este stratul exterior, unde culoarea părului semi-permanentă poate pătrunde în cortexul părului (adică, stratul interior). Între timp, vopseaua de păr permanentă poate pătrunde și mai adânc în păr prin oxidare. Prin urmare, este dificil de îndepărtat.
👉 Puteți lua în considerare utilizarea oțetului pentru îndepărtarea vopselei de păr?
Răspunsul scurt – da. Dar, răspunsul mai lung este mai complicat. Deși puteți folosi oțet pentru a îndepărta vopseaua temporară de păr, culoarea permanentă a părului este o problemă diferită.
Spre deosebire de produsele chimice, procesul de îndepărtare a vopselei folosind oțet durează, dar nu vă dăunează părului.
Pe lângă curățarea scalpului și a părului, oțetul are și o natură ușor acidă, care ajută la închiderea cuticulelor și la menținerea sănătății părului. Mai mult, acționează ca un dezinfectant microbian, care eradica multe probleme ale scalpului și părului.
În plus, ajută la rezolvarea multor probleme ale părului – cum ar fi părul încrețit – și oferă o strălucire netedă a acestuia.
Există diferite tipuri de oțet, precum oțetul alb și oțetul de mere, care ajută la îndepărtarea vopselei de păr. În timp ce oțetul alb poate îndepărta vopseaua de păr la fel de eficient, are un miros neplăcut. Prin urmare, majoritatea oamenilor folosesc oțet de cidru, care are un parfum plăcut.
Deci, care este procedura de îndepărtare naturală a vopselei de păr cu oțet?

👉 Cum se folosește oțetul pentru a îndepărta vopseaua de păr
Există mai multe moduri de a îndepărta vopseaua de păr folosind oțet care dăunează puțin sau deloc părului.
1. Clătire cu oțet de mere pentru a îndepărta vopseaua de păr
Timp de pregătire: 30 de minute
Timp de procesare: 20 de minute
✔️ Proces:
– Aveți nevoie de două căni de apă clocotită și două linguri de oțet de mere.
– Amestecă oțetul de mere cu apa clocotita si lasă-l să se răcească.
– După șamponarea și clătirea părului, turnați amestecul de oțet de mere peste tot și lăsați-l sa acționeze timp de 10-20 de minute acoperindu-l cu o cască de duș.
Repetați de 1-2 ori pe săptămână.
2. Oțet alb pentru a îndepărta vopseaua de păr
Timp de pregătire: 10 minute
Timp de procesare: 20 minute
✔️ Proces:
– Se amestecă o cantitate egală de apă fierbinte cu oțet alb și se lasă să se răcească.
– După ce vă spălați părul, clătiți-l cu amestecul de oțet alb pentru a vă îndepărta vopseaua de păr.
– Acoperiți-vă părul cu o cască de duș timp de 15-20 de minute.
– Clătiți oțetul alb amestecat cu apă caldă.
– Utilizarea oțetului alb pentru îndepărtarea vopselei de păr poate face părul să miroasă urât. Prin urmare, puteți adăuga câteva picături de ulei esențial cu miros dulce la amestecul cu oțet pentru a diminua mirosul.
Cât de des poți face asta: de 1-2 ori pe săptămână

Niciun comentariu

Nu ratați!

Introduceți adresa dumneavoastră de email pentru a primi cele mai noi articole:

Prin abonarea la newsletter-ul nostru aveți șansa de a câștiga unul dintre cele trei coșuri cu produse naturiste, oferite lunar prin tragere la sorți.