Semințele de dovleac crude sunt fenomenale pentru sănătate!

2

Mâncând doar o cantitate mică, vă oferă o multitudine de grăsimi sănătoase, magneziu și zinc, fibre, carbohidrați, proteine, vitamina E și K, fosfor, mangan, fier, zinc și cupru.
Beneficiile acestor semințe includ îmbunătățirea sănătății inimii, a prostatei, și protecția împotriva anumitor forme de cancer.
O ceașcă de semințe de dovleac conține mai mult de 200% din doza zilnică de vitamina A, benefică vederii, în special în lumină slabă, potrivit Institutului National de Sănătate din Statele Unite.
Semințele de dovleac conțin antioxidanți care reduc inflamația și vă protejează împotriva radicalilor liberi din corp. Din acest motiv, consumul de alimente bogate în antioxidanți vă poate feri de multe boli.
Dietele bogate în semințe de dovleac au fost asociate cu risc scăzut de cancer de stomac, sân, plămâni, prostată și colon.
Semințele de dovleac sunt una dintre cele mai bune surse naturale de magneziu. Acest lucru este important deoarece deficitul de magneziu este foarte comun. La nivel mondial, aproximativ 79% dintre adulți au un aport de magneziu sub valoarea zilnică recomandată. Magneziul este necesar pentru mai mult de 600 de reacții chimice din organism. Nivelurile de magneziu sunt importante pentru controlul tensiunii arteriale, reducerea bolilor cardiace, formarea și menținerea oaselor sănătoase și reglează nivelul de zahăr din sânge.
Semințele de dovleac sunt o sursă bună de antioxidanți, magneziu, zinc, acizi grași, toate acestea ajută la menținerea sănătății inimii. Studiile au arătat că uleiul din semințele de dovleac ajută la reducerea hipertensiunii arteriale și a nivelului ridicat de colesterol.

Acestea reduc nivelul de zahăr din sânge, acest lucru este deosebit de important pentru persoanele cu diabet zaharat.
Semințele de dovleac sunt o sursă excelentă de fibre dietetice, promovând o bună sănătate digestivă. În plus, dietele bogate în fibre au fost asociate cu un risc redus de boli cardiace, diabet zaharat și obezitate.
Nivelurile scăzute de zinc sunt asociate cu o calitate scăzută a spermei și un risc crescut de infertilitate la bărbați. Deoarece semințele de dovleac sunt o sursă bogată de zinc, ele ajută la îmbunătățirea calității spermei. Aceste semințe sunt bogate în antioxidanți și alți nutrienti care pot contribui la un nivel sănătos de testosteron și pot îmbunătăți sănătatea generală. Împreună, toți acești factori pot îmbunătăți nivelurile de fertilitate și funcția de reproducere, în special la bărbați.
Dacă aveți probleme cu somnul, poate doriți să mâncați niște semințe de dovleac înainte de culcare. Sunt o sursă naturală de triptofan, un aminoacid care ajută la promovarea somnului. În plus, sunt o sursă excelentă de magneziu, care este asociat cu un somn mai bun.

2 comments

Scrie un comentariu nou

Nu ratați!