Pete albe pe dinți – ce sunt și cum scapi de ele natural

0
Pete albe pe dinti remedii

Petele albe de pe dinți sunt destul de răspândite. Te-ai întrebat vreodată de ce apar și cum să scapi de ele? Studiile arată că unul dintre factorii responsabili pentru apariția petelor albe este expunerea prea mare la fluor. American Dental Association sugerează că unele practici simple aplicate zi de zi pot elimina sau preveni apariția petelor albe.
❓De ce am pete albe pe dinți
Petele albe se dezvoltă datorită pierderii de minerale de pe smalț, ceea ce duce la înfățișarea dinților decolorați. Nu vă faceți griji, deoarece medicii stomatologi și ortodontiști au o serie de proceduri care ajută la eliminarea acestor pete albe. Dar, înainte de a merge la opțiunile de tratament, să înțelegem mai întâi ce cauzează pete albe pe dinți. Următorii sunt factori despre care se știe că contribuie la dezvoltarea petelor albe pe dinți.
– Fluoroza dentară
Fluoroza dentară apare atunci când dezvoltați pete albe pe dinți datorită expunerii constante la fluor pe o perioadă lungă de timp. Aceasta este o afecțiune care se dezvoltă numai la copii, nu și la adulți. Puteți recunoaște dacă copiii dvs. au fluoroză dentară verificând dacă există dungi albe pe dinți. Un studiu a fost efectuat pentru a examina prevalența fluorozei dentare între adolescenți din 1986-1987 și 1999-2004. Studiul a constatat că adolescenții cu vârsta cuprinsă între 12-15 ani între 1999-2004 au avut o rată de prevalență mai mare de 41% decât adolescenții cu aceeași grupă de vârstă în sondajul din 1986-1987.
– Hipoplazia de smalț
Hipoplazia smalțului este un defect al smalțului, care are ca rezultat dezvoltarea smalțului subțire. ” Aceasta este o afecțiune care se dezvoltă în timpul copilăriei când se formează dinții și poate duce la apariția de pete albe pe dinți.

– Prezența bacteriilor și a altor microbi
Știați că gura dvs. este terenul ideal de reproducere pentru bacterii? Cercetătorii au analizat literatura existentă privind petele albe și au constatat că prezența bacteriilor în gura noastră poate contribui la dezvoltarea petelor albe.
– Dietă
Poate că nu știți acest lucru, dar mâncarea pe care o consumați are un impact asupra aspectului dinților. Alimentele foarte acide și zaharurile pot duce la formarea de pete albe pe dinți. Cum se întâmplă asta? Când aveți un nivel ridicat de acid și zahăr prezent în gură, acesta poate duce la uzarea mineralului din dinți, ceea ce duce la dezvoltarea unor pete albe.
👉 Cum scapi de petele albe de pe dinți în mod natural?
Pasta de dinți remineralizantă
Este ușor să-ți prepari propria pastă de dinți remineralizantă pentru a ajuta la eliminarea petelor albe de pe dinți.
✔️ Vei avea nevoi de:
– 5 lingurițe pulbere de calciu
– 3-5 lingurițe de ulei de cocos virgin
✔️ Mod de preparare:
– Se amestecă treptat cele doua ingrediente până se formează o pasta groasă și fină.
– Adăugați o picătură de ulei de mentă alimentar pentru a da un gust proaspăt pastei de dinți.
– Spălați dinții cu această pastă de 2-3 ori/zi.

Niciun comentariu

Nu ratați!

Introduceți adresa dumneavoastră de email pentru a primi cele mai noi articole:

Prin abonarea la newsletter-ul nostru aveți șansa de a câștiga unul dintre cele trei coșuri cu produse naturiste, oferite lunar prin tragere la sorți.