Rețetă deodorant foarte eficient cu ingrediente naturale

0

Acest deodorant de casă eficient, sănătos și rentabil este fabricat din ingrediente naturale și vă va menține mirosul proaspăt pe tot parcursul zilei. Este făcut cu ingrediente pe care probabil că le aveți deja in casă, dar care nu au efecte secundare periculoase – spre deosebire de ingredientele care se găsesc adesea în deodorantele convenționale, cumpărate din magazin.
Probleme cu deodorantele convenționale, cumpărate din magazin
Suntem atât de conștienți de ceea ce punem pe farfurii și pe piele, dar când vine vorba de deodorante, mulți oameni par să fie mai puțin preocupați. Tocmai de aceea, deodorantele convenționale care pot conține ingrediente toxice sunt încă vândute și utilizate astăzi.
Unele ingrediente din deodorantele convenționale cumpărate din magazin pot avea un impact negativ asupra nivelului hormonal. Parabenii sunt folosiți ca conservanți în produsele deodorante, dar s-a dovedit că interferează cu producția de estrogen. Și ftalații au demonstrat că perturbă producția de testosteron.
Un alt ingredient obișnuit, triclosanul, este utilizat pentru a ucide bacteriile de pe suprafața pielii, dar poate afecta funcția tiroidiană. Între timp, s-a demonstrat că aluminiul interferează cu acțiunea estrogenică.
Este clar că este important să te menții la ingrediente naturale și sigure în deodorantul tău de casă, mai ales că este folosit zilnic pe o zonă atât de poroasă a corpului tău.
Cele mai bune ingrediente pentru deodorant de casa
1. Bicarbonat de sodiu
Bicarbonatul de sodiu are efecte antibacteriene și anti-fungice și absoarbe în mod eficient umezeala. Poate fi utilizat în destul de multe rețete, inclusiv pastă de dinți, șampon și produse de curățat pentru casă.
Când este amestecat cu un lichid sau ulei, va crea o pastă care poate fi frecată sub brațe pentru a combate mirosul. Unii oameni se confruntă cu uscăciunea și iritarea din cauza utilizării bicarbonatului de sodiu pe piele, dar există alternative care vor avea același scop.
2. Pulbere Arrowroot
Dacă sunteți sensibil la bicarbonat de sodiu sau aveți iritații după ce l-ați folosit o perioadă de timp, pulberea arrowroot este o alternativă excelentă. La fel ca bicarbonatul de sodiu, funcționează ca un absorbant cu proprietăți antimicrobiene. Îl puteți folosi în loc de bicarbonat sau combinați cele două pentru a face un deodorant solid de casă.

3. Ulei de cocos
Există multe beneficii ale uleiului de cocos pentru piele, inclusiv capacitatea sa de a calma pielea, de a ucide bacteriile și de a reduce inflamația. Atunci când este combinat cu o pulbere cum ar fi bicarbonat de sodiu sau arrowroot, va crea o pastă care se solidifică la temperatura camerei. Adăugarea de ulei de cocos la deodorantul de casă va reduce și uscăciunea și iritarea sub brațe.
4. Uleiuri esențiale
Utilizarea uleiurilor esențiale pentru deodorantul de casă va adăuga o aromă plăcută și va oferi beneficii suplimentare, cum ar fi furnizarea de proprietăți antibacteriene și antiinflamatorii. Vă puteți personaliza rețeta cu uleiuri blânde, cum ar fi lavandă, lămâie, salvie, rozmarin, bergamot și chiparos. Puteți alege parfumurile care vă atrag atenția. Dacă sunteți în căutarea unei arome simple și curate, alegeți lămâie sau bergamot.
Mod de preparare
Este ușor (și ieftin) să-ți faci propriul deodorant acasă și nu necesită multe ingrediente. Pur și simplu urmați acești pași simpli și păstrați bastonul la temperatura camerei pentru a-l menține solid. Dacă este expus la temperaturi mai ridicate și devine uleios, este în regulă să îl folosiți în continuare, trebuie doar sa îl amestecați din nou.
Primul pas este să adăugați ½ ceașcă de ulei de cocos într-un castron. Acesta va fi adezivul care va ține împreună pudra de deodorant de casă.
Apoi, amestecați ½ ceașcă de bicarbonat de sodiu (sau pulbere de arrowroot) până creează o pasta.
Ultimul pas este să adăugați uleiuri esențiale. Puteți alege parfumurile preferate, dar adăugați în total 40-60 picături.
Odată ce toate ingredientele sunt combinate, turnați-l într-un recipient de deodorant sau borcan de sticlă și păstrați-l într-un loc răcoros.

Niciun comentariu

Nu ratați!

Introduceți adresa dumneavoastră de email pentru a primi cele mai noi articole:

Prin abonarea la newsletter-ul nostru aveți șansa de a câștiga unul dintre cele trei coșuri cu produse naturiste, oferite lunar prin tragere la sorți.