Ulei de camfor – pentru sănătatea pielii, reducerea durerii si multe altele

1

Extractele din camfor au fost râvnite din cele mai vechi timpuri. Camforul a fost folosit în mod tradițional ca fumigant în timpul morții negre și a fost un ingredient apreciat în parfumuri și lichid de îmbălsămare.
Astăzi, extractul de camfor este utilizat local în produsele de îngrijire a corpului pentru ameliorarea durerii, inflamației și iritației pielii. Este una dintre cele mai cunoscute și utilizate substanțe chimice aromatice pe scară largă, dar poate fi utilizată doar topic.
Ce este uleiul de camfor?
Uleiul de camfor este extras din lemnul de laur de camfor ( Cinnamomum camphora ) cu distilare cu abur. Extractele sunt utilizate într-o gamă largă de produse pentru corp, inclusiv loțiuni și unguente.
Este utilizat în mod similar cu capsaicina și mentolul, doi agenți care sunt adăugați în mod obișnuit la loțiuni și unguente pentru ameliorarea durerii.
Camforul este un solid ceros, alb sau limpede, care are un miros puternic aromatic. Componentele sale terpenice sunt adesea utilizate pe piele pentru efectele lor terapeutice.
Eucaliptolul și limonenul sunt două terpene găsite în extractele de camfor, care sunt cercetate pe scară largă pentru proprietățile lor de suprimare a tusei și antiseptice.
Uleiul de camfor este, de asemenea, apreciat pentru proprietățile sale antifungice, antibacteriene și antiinflamatoare. Este utilizat doar topic, deoarece utilizarea internă poate fi toxică.
Tipuri / Soiuri
Uleiul de camfor vine în diferite culori care disting ce tipuri sunt sigure pentru uz terapeutic. Doar uleiul alb de camfor, care este limpede sau are o culoare lăptoasă, este sigur pentru aplicații topice.
Uleiul de camfor poate fi, de asemenea, galben sau maro, ceea ce înseamnă că are niveluri ridicate de safrol, un compus care are efecte cancerigene și a fost interzis.
Orice altceva decât uleiul alb de camfor nu trebuie utilizat, deoarece poate fi toxic!
Beneficii / Utilizări
1. Promovează vindecarea
Camforul are proprietăți antibacteriene și antiinflamatorii, făcându-l un agent natural pentru combaterea infecțiilor pielii. Este adesea folosit topic pentru a calma iritațiile și mâncărimile pielii și a accelera vindecarea rănilor.
Studiile arată că Cinnamomum camphora are efecte antibacteriene și posedă activitate antimicrobiană. Acest lucru face ca produsele de îngrijire a pielii care îl conțin sa devina agenți naturali pentru combaterea infecțiilor și promovarea vindecării.
Cremele și produsele corporale care conțin C. camphora sunt de asemenea utilizate pentru a crește producția de elastină și colagen pentru piele, promovând îmbătrânirea sănătoasă și un aspect mai tânăr.
2. Ameliorează durerea
Camforul este adesea folosit în spray-uri, unguente, balsamuri și creme pentru ameliorarea durerii. Este capabil să reducă umflarea și durerea care afectează mușchii și articulațiile, iar studiile arată că este folosit pentru a atenua durerile de spate și poate stimula terminațiile nervoase.
Are atât proprietăți de încălzire, cât și de răcire, permițându-i să amelioreze rigiditatea și să ușureze disconfortul.
Este, de asemenea, un agent antiinflamator natural, deci este folosit pentru a ușura durerile musculare și articulare cauzate de inflamații și umflături. De asemenea, se știe că stimulează circulația și s-a dovedit că interacționează cu receptorii nervoși senzoriali.
3. Reduce inflamația
Un studiu din 2019 publicat în Toxicological Research indică faptul că extractul de camfor este capabil să atenueze răspunsurile inflamatorii alergice ale pielii. Pentru studiu, șoarecii au fost tratați cu frunze de camfor C. pe dermatită atopică.
Cercetătorii au descoperit că metoda de tratament a îmbunătățit simptomele prin reducerea nivelurilor de imunoglobulină E, reducerea inflamației ganglionilor limfatici și scăderea umflăturii urechii. Aceste modificări sugerează că uleiul de camfor este capabil să atenueze producția inflamatorie de chemokine.

4. Combate infecțiile fungice
Cercetările indică faptul că camforul pur este un agent antifungic eficient. O serie de cazuri clinice a constatat că un produs fabricat cu camfor, mentol și eucalipt, este o alternativă sigură și rentabilă pentru tratarea ciupercilor unghiilor de la picioare.
Un alt studiu a concluzionat că camforul, mentolul, timolul și uleiul de eucalipt au fost cele mai eficiente componente împotriva agenților patogeni fungici.
5. Ameliorează tusea
C. camphora este adesea folosită la frecții pe piept pentru a ajuta la calmarea tusei atât la copii, cât și la adulți. Funcționează ca un antitusiv, ajutând la reducerea congestiei și atenuând tusea consistentă.
Datorită efectelor sale duale calde și reci, poate fi frecat pe piept pentru a ușura simptomele de frig.
Un studiu realizat de publicația Pediatrics a comparat eficacitatea frecției cu camfor si petrolat, fără alt tratament, pentru copiii cu tuse nocturnă și simptome de răceală.
Sondajul studiului a inclus 138 de copii cu vârste cuprinse între 2 și 11 ani care au prezentat simptome de tuse și răceală, ducând la dificultăți de somn. Comparațiile au demonstrat superioritatea frecției cu camfor și petrolat, fără alt tratament.
6. Relaxează mușchii
Camforul are efecte antispastice, deci poate fi utilizat pentru ameliorarea spasmelor musculare și probleme precum sindromul picioarelor neliniștite, rigiditatea picioarelor și crampele stomacale. Studiile la animale arată că uleiul de camfor funcționează ca un relaxant și poate reduce contractilitatea mușchilor netezi.
Riscuri și efecte secundare
Atunci când sunt utilizate corespunzător, urmând instrucțiunile produsului, extractele de C. camphora sunt considerate sigure atunci când sunt aplicate pe piele.
În timp ce utilizarea topică are beneficiile sale, camforul este considerat o substanță foarte toxică și au existat numeroase cazuri documentate de otrăvire cu camfor. Dacă este ingerat, poate provoca convulsii, confuzie, iritabilitate și hiperactivitate neuromusculară.
Nu este sigur să aplicați ulei de camfor și produse care conțin compusul pe pielea ruptă sau rănită. Dacă provoacă iritații ale pielii sau roșeață sau duce la probleme respiratorii, cum ar fi tusea, întrerupeți imediat utilizarea.
De asemenea, este important să păstrați uleiul departe de ochi.
Nu încălziți produsele care conțin ulei de camfor, deoarece acesta poate exploda sau chiar arde pielea dacă este aplicat ulterior.
Produse / Dozare
Cinnamomum camphora este disponibil în mai multe forme, dar este întotdeauna utilizat topic. Utilizarea internă poate fi toxică și poate duce chiar la moarte.
Este folosit ca ingredient în unele produse bine cunoscute, inclusiv balsamul de tigru si alte produse cunoscute si larg utilizate. Este utilizat într-o gamă largă de produse, inclusiv:
Unguente
Creme
Loțiuni
Spray-uri
Balsamuri
lotiune pentru frectii
Dozajul variază în funcție de formă. Unguentele topice sunt în general făcute cu camfor de 3% până la 11%, iar pentru frectii se recomandă în mod obișnuit un unguent de 4,7% până la 5,3%. Nu depășiți 11% în topice, cu excepția cazului în care este recomandat altfel de un profesionist din domeniul sănătății.

1 comment

  1. 17 beneficii ale camforului pentru frumusețe și sănătate - cum se utilizează și precauții – Natura Vindecătoare 1 februarie, 2022 at 13:41 Răspunde

    […] 👉 Care sunt beneficiile camforului pentru sănătate? 11. Poate ameliora durerile musculare Uleiul de camfor, în combinație cu mentol, poate fi folosit pentru ameliorarea durerilor, în special pentru durerile de spate. Acest amestec ușurează și tensiunea musculară cu ajutorul proprietăților sale antiinflamatorii. Masați mușchii dureroși cu ulei de camfor pentru a crește fluxul de sânge în acea zonă și pentru a reduce durerea și rigiditatea. 12. Poate trata artrita Un studiu efectuat de Academia Chineză de Științe Medicale Chineze pe șobolani a constatat că efectul antiinflamator al camforului poate ajuta la tratarea artritei. Cu toate acestea, sunt necesare mai multe studii pentru a înțelege acest beneficiu al camforului la om. 13. Poate trata problemele spasmodice Proprietățile antispastice ale camforului pot ajuta la calmarea nervilor. Se crede că vaporii de ulei aromatic de camfor promovează un sentiment de calmitate prin reducerea stresului. Masarea cu acest ulei vă poate oferi o oarecare alinare. 14. Ajută la inducerea somnului Uleiul de camfor poate ajuta la relaxarea corpului și a minții și poate induce somnul deoarece conține P-cimen. Cu toate acestea, sunt disponibile cercetări limitate pentru a susține această afirmație. 15. Poate trata răceala și tusea Camforul se dovedește a fi foarte eficient împotriva răcelii și a tusei. Este un ingredient activ în multe decongestionante și vaporub. Există multe modalități de a utiliza camfor pentru a trata tusea și congestia, inclusiv inhalarea, frecarea și utilizarea acestuia ca vaporizare cu abur. Dizolvarea camforului în apă fierbinte timp de zece minute și inhalarea acestuia prin abur poate face minuni. Chiar calmează iritația gâtului și tratează bronșita. 16. Poate ajuta la tratarea problemelor cardiovasculare Un studiu efectuat pe 190 de pacienți cu tulburări cardiovasculare funcționale a constatat că o combinație de camfor și crataegus poate oferi ameliorarea simptomelor tulburărilor cardiovasculare. 17. Poate promova circulația sângelui Fluxul anormal de sânge în corpul dumneavoastră duce la multe probleme de sănătate, dar inhalarea camforului poate ajuta la corectarea acestei probleme. Camforul îmbunătățește circulația sângelui. Îmbunătățirea circulației sângelui poate atenua simptomele bolilor reumatice, gutei și artritei. Cercetările sunt extrem de limitate cu privire la unele utilizări ale camforului. Cu toate acestea, dovezile anecdotice sugerează că poate fi benefic în tratarea următoarelor afecțiuni: – Negi – Libido scăzut – herpes labial – Dureri de urechi – flatulență – Anxietate și depresie – Hemoroizi 👉 Cum se folosește camforul 1. Camfor ca liniment Pentru a obține o ușurare instantanee de durere, puteți face propriul spray pentru ameliorarea durerii acasă, folosind camfor. ✔️ Vei avea nevoie de: – 2 picături de ulei esențial de camfor – 28 ml alcool pur de cereale – 1 sticla cu pulverizator ✔️ Proces: Amestecați alcoolul și uleiul esențial de camfor. Se toarnă soluția într-o sticlă cu pulverizator. Aplicați-l pe mușchii dureroși sau entorse pentru a calma durerea. 👉 Care sunt efectele secundare ale camforului? Camforul este în general sigur atunci când este utilizat în cantitățile recomandate. Cu toate acestea, chiar și o ușoară supradoză de camfor, fie prin inhalare, fie prin aplicarea pe piele, poate provoca unele efecte secundare, cum ar fi intoxicație, vărsături și scăderea temperaturii corpului. Nu uitați să păstrați produsele cu camfor departe de copii! O supradoză de camfor poate duce la convulsii la copii și chiar la deces. De obicei, simptomele unei supradoze și otrăvire apar în câteva minute. O supradoză poate provoca iritații ale ochilor, ale pielii și ale mucoaselor. Acest lucru poate duce la diaree, greață, vărsături, dureri de cap, leșin și convulsii. Deci, limitați-i utilizarea și consultați un medic în caz de urgență. Înainte de a începe să utilizați camfor pe piele și păr, verificați măsurile de siguranță pe care trebuie să le aveți în vedere. ❗️Riscuri și precauții❗️ Camforul își manifestă toxicitatea în 5 până la 90 de minute de la ingestie. Simptomele includ contracții musculare, efect asupra sistemului nervos și confuzie. Țineți departe de foc produsele care conțin camfor ca ingredient. Nu luați camfor sub nicio formă (intern sau local) dacă aveți probleme cu ficatul. Persoanele cu astm bronșic sunt, de asemenea, sfătuite să evite utilizarea camforului. Ingerarea unor doze mici de camfor poate provoca convulsii la copii! Unele medicamente care conțin camfor pot fi fatale pentru copiii mici! 📌 Ulei de camfor – pentru sănătatea pielii, reducerea durerii si multe altele […]

Scrie un comentariu nou

Nu ratați!