Cum sa faci vin de patrunjel si ce beneficii are pentru organism. Afla care este modul de preparare si la ce este folositor acest preparat. Stim ca suna ciudat, insa o sa vezi ca nu este deloc greu sa prepari aceasta reteta care apartine sfintei Hildergard von Bingen.
Cum sa faci vin de patrunjel
In cazul in care nu ai auzit despre acest vin de patrunjel, iti spunem ca se mai numeste si vin pentru inima, datorita faptului ca este extrem de benefic pentru cei ce sufera boli de inima serioase, dar si de angina pectorala sau insufucienta cardiaca.
Pentru a prepara aceasta reteta o sa ai nevoie de urmatoarele ingrediente:
– 10 tulpini proaspete de patrunjel
– 1 litru de vin alb sau rosu
– 2 linguri de otet obtinut din vin
– 300 grame de miere
Primul pas va fi sa speli foarte bine patrunjelul, iar apoi sa il lasi la scurs. Dupa aceea, vei avea nevoie de o oala in care sa pui patrunjelul, vinul, otetul, iar apoi sa il poi pe foc.
Amestecul se va lasa sa fiarba timp de 10 minute la foc mic, insa ar fi bine sa il tii sub supraveghere pentru ca este posibil sa fac spuma, iar aceasta va curge din oala. Iti recomandam sa amesteci usor, iar dupa ce au trecut cele 10 minute sa adaugi si mierea.
Totul se lasa la foc mic inca 4 minute. Mierea se poate adauga si dupa ce vinul s-a racit, insa e la alegerea fiecaruia. La final, va fi nevoie sa strecori totul si sa pui vinul in recipiente de sticla, pe care le-ai curatat foarte bine si le-ai sterilizat in prealabil. Dupa cum vezi, nu este chiar greu sa faci acest vin de patrunjel.
Dupa ce s-au racit, sticlele se pun la frigider, unde se pastreaza fara niciun fel de probleme. O sa vezi ca in timp se vor forma depuneri pe fundul sticlelor, insa nu este absolut nicio problema daca le consumi.
Tocarea tulpinilor
Si ca tot veni vorba de consum, trebuie sa stii ca se poate administra celor care au intepaturi la inima sau alter dureri din cauza emotiilor puternice. Vei avea nevoie de 2-3 linguri pe zi, pe care le iei cu 30 de minute inainte de masa. Urmeaza o cura de 3-4 saptamani si o sa vezi ce efecte benefice are acest preparat.
Daca nu vrei sa prepari la cald acest vin de patrunjel, acesta se poate prepara la rece. Va trebui sa toci marunt tulpinile proaspete de patrunjel, iar apoi sa le pui in vin, dupa care adaugi si cele doua linguri de otet de mere.
Totul se lasa la macerat timp de o saptamana, iar apoi se adauga miere. Amesteca totul foarte bine pana ce mierea se dizolva, iar apoi strecoara vinul si pune-l in recipiente de sticla.
La final, iti mai spunem ca acest vin de patrunjel va tine sub control tensiunea arteriala, are si un efect calmant la nivelul sistemului nervos central, dar in acelasi timp are si efecte diuretice.
Mai mult decat atat, preparatul ajuta si la mentinerea rezistentei peretilor vaselor de sange si a elasticitatii acestora, dar va previne si accidentele vasculare. Antioxidantii precum apigenina reduc si efectele nocive ale radicalilor liberi din organism.
Niciun comentariu