Dacă vă doriți un dulce rapid și delicios, vă recomand să încercați aceste batoane cu nuci și semințe. Se prepară în mai puțin de o oră și sunt absolut cuceritoare!
Aveți nevoie doar de nuci, semințe și un îndulcitor lichid, care poate fi miere, sirop de arțar, sirop de agave sau sirop de curmale.
Dacă nu aveți niciunul din acești îndulcitori, puteți utiliza curmale mixate în blender sau pastă de curmale. Acestea vor ajuta la legarea ingredientelor.
Autoarea rețetei a folosit un mix de arahide, alune de pădure, migdale, semințe de floarea-soarelui și semințe de dovleac. Voi puteți folosi orice combinație doriți.
Puteți face aceste batoane doar din 1-2 tipuri de nuci sau semințe. Acestea trebuie să fie coapte sau ușor rumenite înainte. Nu folosiți nuci și semințe crude.
Batoane cu nuci și semințe – rețetă
Ingrediente (pentru 7 batoane)
• 150 g de amestec de nuci și semințe
• 35 g de miere sau sirop de arțar/sirop de agave
• ¼ linguriță de sare
Mod de preparare
Puneți nucile și semințele într-un bol. Adăugați îndulcitorul și sarea. Amestecați bine și transferați compoziția într-o formă de silicon cu orificii pentru batoane. Presați bine cu dosul lingurii, ca să obțineți un baton compact.
Dacă nu aveți o astfel de formă, presați compoziția într-o tavă mică. Dați tava în cuptorul preîncălzit la 180 de grade Celsius pentru circa jumătate de oră.
Așteptați ca batoanele să se răcească de tot și abia scoateți-le din formă. Dacă ați copt toată masa într-o tavă, tăiați-o sub formă de batoane.
Niciun comentariu