Cele mai bune 3 alimente care mențin un creier sănătos

0
sănătatea creierului

Știați că există alimente care încurajează sănătatea creierului? Una dintre cele mai importante componente ale puterii cerebrale este memoria. A avea o memorie sănătoasă joacă un rol vital în viața ta de zi cu zi. O memorie puternică vă ajută să învățați lucruri noi și să rețineți informații.
Consultați aceste alimente care oferă putere creierului, care vă vor ajuta să protejați împotriva demenței și să susțineți o minte sănătoasă.
✔️ Ulei de măsline extra virgin
De ani de zile, uleiul de măsline extravirgin a fost lăudat pentru că susține o sănătate cardiovasculară excelentă, dar știați că oferă și beneficii sănătății mintale și a memoriei? Un studiu recent a constatat că dietele bogate în ulei de măsline extravirgin pot scădea dramatic progresul bolilor de demență neurodegenerativă.
Uleiul de măsline este plin de vitamina E, un puternic antioxidant care protejează celulele nervoase ale creierului. În plus, este bun și pentru pielea, părul și unghiile tale.
Pe lângă faptul că este hrănitor și excelent pentru creierul tău, uleiul de măsline este delicios. Amestecă-l cu orice salată, folosește-l ca bază pentru gătit carne, pește și legume. De asemenea, îl puteți folosi ca înlocuitor pentru unt sau margarină.
📌 Ulei de măsline pentru creier – beneficii la care nu te-ai fi gândit niciodată
✔️ Pești grași
Îți place să mănânci pește, precum somon, macrou, ton sau sardine? Atunci ai noroc. Peștele gras este o sursă bogată de acizi grași omega-3, esențială pentru menținerea unei bune sănătăți a creierului. Creierul folosește acizi grași omega-3 pentru a hrăni creierul și celulele nervoase, esențiale pentru dezvoltarea abilităților de învățare și memorie. S-a dovedit că ajută la prevenirea bolii Alzheimer prin ascuțirea memoriei și protejarea creierului împotriva declinului și, de asemenea, încurajează o sănătate mintală mai bună, deoarece pot ajuta la prevenirea depresiei.

Omega-3 călătorește prin membranele celulare ale creierului și interacționează cu moleculele specifice dispoziției, oferindu-le un impuls încurajator. Proprietățile antiinflamatorii ale acestor acizi grași pot contribui, de asemenea, la producerea unei dispoziții mai bune și la ameliorarea simptomelor depresive.
Este esențial să încorporați acești Omega-3 în dieta dvs. dacă doriți să vă hrăniți creierul cu substanțe nutritive și să vă îmbunătățiți memoria și bunăstarea emoțională generală. Corpul uman nu poate produce omega-3 de la zero; o poate obține doar din mâncare. Experții recomandă consumul de pește gras de două ori pe săptămână pentru a obține beneficiile necesare.
Luați în considerare grătarul sau coacerea unui file de somon și apoi așezarea acestuia deasupra unui pat de verdeață delicioasă pentru un prânz de vară sănătos și delicios. Adăugați legumele preferate, presărați nuci deasupra (care, de altfel, conțin și omega-3) și stropiți un dressing de casă făcut cu ulei de măsline și suc de lămâie.
✔️ Ciocolata neagra
Așa este, oameni buni. Ciocolata neagră este bună pentru sănătate. Este încărcată cu fibre și antioxidanți, care ajută la prevenirea deteriorării celulelor de radicalii liberi. De asemenea, poate reduce riscul bolilor cardiovasculare, scade tensiunea arterială și poate îmbunătăți fluxul sanguin. Studii recente au arătat, de asemenea, că ciocolata neagră influentează pozitiv undele creierului legate de amintire și memorie.
Antioxidanții din ciocolata neagră au capacitatea de a vă modifica frecvența creierului numită gamma. Undele gamma se activează atunci când procesați activ informații, rezolvați probleme și învățați. Frecvența gamma crește și accelerează datorită antioxidanților ciocolatei. Consumând ciocolată neagră, funcția dvs. cognitivă s-ar putea îmbunătăți, mai ales dacă sunteți senior. Un beneficiu al ciocolatei negre este de a ajuta procesele cognitive pe măsură ce îmbătrânesc.
Funcția cognitivă a ființelor umane tinde să se slăbească pe măsură ce îmbătrânim. Uneori pierdem capacitatea de gândire cognitivă, memorie, procesare și rechemare.
Bucurați-vă de niște ciocolată neagră delicioasă (și sănătoasă pentru creier). Nu uitați să optați la cele cu cacao de 70% sau mai mare pentru a beneficia de cei mai mulți antioxidanți și de beneficiile pentru sănătate.

Niciun comentariu

Nu ratați!

Introduceți adresa dumneavoastră de email pentru a primi cele mai noi articole:

Prin abonarea la newsletter-ul nostru aveți șansa de a câștiga unul dintre cele trei coșuri cu produse naturiste, oferite lunar prin tragere la sorți.