Descopera cateva deserturi rapide, potrivite pentru diabetici sau pentru cei care au adoptat stilul de viata raw vegan

0

Desert cu dovleac
Ingrediente:
🍪 200 grame dovleac placintar
🍪 50 grame migdale
🍪 2 lingurite de indulcitor lichid (sirop de curmale, spre exemplu)
🍪 un praf de vanilie pudra
🍪 un praf scortisoara
🍪 un praf de nucsoara
Preparare:
Dovleacul se taie bucati, se mixeaza bine la blender pana se obtine o pasta, apoi se scurge bine de apa din el. Se amesteca cu indulcitorul, vanilia, scortisoara si nucsoara.
Migdalele se zdrobesc grosier, se aseaza la baza unei forme/pahar, peste ele se pune crema de dovleac obtinuta.
Din aceste cantitati au iesit 4 portii in pahare de 100 ml. Se orneaza cu migdale, fistic, seminte de susan negru sau orice altceva va place.
Mousse cu ciocolata
Ingrediente:
🍪 1 lingurita extract vanilie
🍪 optional: seminte de chia sau fulgi migdale
🍪 2 lingurite indulcitor stevia
🍪 60ml lapte de cocos sau lapte de migdale
🍪 30g cacao
🍪 1 avocado
Mod de preparare:
Paseaza avocado cu un blender pana obtii un piure.
Amesteca cacaua in lapte si apoi adauga peste avocado. Adauga stevia si extractul de vanilie si fulgi de migdale daca doresti. Incorporeaza-le.
Pune mousse-ul in doua pahare, decoreaza cu fulgi de migdale sau seminte de chia si pune la frigider pana inainte de servire.

Prajitura cu mere
🍪 2- 4 linguri faina de samburi de floarea soarelui in functie de cat cere reteta
🍪 2 mere
🍪 50 stafide aurii
🍪 1/2 lingurita scortisoara
🍪 1 varf de cutit de pudra de cuisoare
🍪 1-2 linguri de apa
Mod de preparare prajitura cu mere:
In robot se vor procesa: un mar impreuna cu stafidele aurii, 2 linguri de apa si jumatate din cantitate de scortisoara. Daca nu aveti robot, puteti sa dati merele pe razatoare si sa tocati marunt stafidele.
Continutul se va scoate din robot si se va amesteca cu faina din samburi de floarea soarelui care se poate pregati in prealabil in rasnita sau in masina de tocat nuci. Celalalt mar se va marunti in robot impreuna cu o lingurita de faina de floarea soarelui, restul scortisoarei si praful de cuisoare.
Intr-o forma culinara de inox sau plastic, vom presa 1-3 linguri din prima compozitie si inca 2-3 linguri din a doua compozitie. Prajiturica se orneaza cu zmeura si stafide.

Niciun comentariu

Nu ratați!