Ingredientul secret din plăcinta cu mere – cum aduci în casă gustul copilăriei

0

Vremea rece de afară ne îndeamnă să petrecem mai mult timp în casă. Dacă vrei să-i surprinzi pe cei dragi cu gustul copilăriei, atunci poți să pregătești una dintre cele mai îndrăgite rețete de iarnă. Gospodinele au dezvăluit care este ingredientul secret din plăcinta cu mere. Descoperă mai jos rețeta care îi va cuceri imediat pe cei iubiți.
Multe gospodine sunt de părere că aluatul pufos al plăcintei este cel care cucerește. Adevărul este că secretul unei plăcinte reușite stă în umplutura moale, ușor caramelizată. Alegerea merelor este la fel de importantă când vine vorba de obținerea unui desert aromat, cu gust de copilărie.
Ingredientul secret din plăcinta cu mere
Pentru rețeta de plăcintă cu mere există o mulțime de variante, în funcție de preferințe, dar și de zona din care provine.
Există plăcinta cu mere cu aluat sau cu foi, făcute în casă sau umpărate. Plăcinta poate fi preparată sub formă de ruladă sau cu foile întinse pe toată suprafața tăvii.
Indiferent de metoda pe care o alegi, compoziția este cea mai importantă. Pentru a alege cele mai bune mere pentru plăcintă trebuie să fii atentă la câteva aspecte importante. Plăcinta de mere trebuie să fie un echilibru perfect între dulce și acrișor.
Merele ideale pentru plăcinta cu mere trebuie să-și păstreze textura moale, dar crocantă în timpul coacerii. Merele care se sfărâmă ușor în timpul coacerii nu sunt potrivite pentru această rețetă.
Gospodinele recomandă merele din soiul Granny Smith, deoarece au o textură fermă, iar gustul acrișor contrastează foarte bine cu dulceața aluatului.
O altă opțiune delicioasă este cea a merelor Golden Delicious. Aceste două soiuri de mere vor face diferența în reușit plăcintei tale.

Ingredientul secret din plăcinta cu mere este dat de scorțișoară. Scorțișoara este ingredientul care schimba complet gustul plăcintei tale și care îi dă savoare.
Cum prepari rețeta de plăcintă cu mere și dulceață de gutui
Pentru a prepara o plăcintă cu mere și dulceață de gutui vei avea nevoie de câteva ingrediente simple. Aluatul se prepară rapid, dar vei avea nevoie de câteva ingrediente. Pentru aluatul fraged într-o tavă de 28/43 cm vei avea nevoie de:
– 600 gr făină
– 7 gr de praf copt
– 1 ou
– 50 gr de zahăr tos
– 25 gr de zahăr vanilinat
– 150 gr de unt gras
– 150 gr de iaurt grecesc
– 1 praf de sare
Cât privește umplutura, aici vei avea nevoie de:
– 500 gr de mere răzuite
– 30 gr de zahăr vanilinat
– 400 gr dulceață de gutui
– 1 linguriță de pudră de scorțișoară
– zahăr pudră pentru decor
Pregătirea plăcintei pas cu pas
Pentru pregătirea aluatului trebuie să pui în bolul mixerului untul moale, zahărul tos și pe cel vanilat, oul, sarea, iaurtul și bicarbonatul.
Pornește mixerul și amestecă ingredientele până la obținerea unei compoziții omogene. Amestecă făina cu praful de copt, trece amestecul printr-o sită și adaugă-l treptat în compoziție. La final vei obține un aluat compact și nelipicios.
Aluatul trebuie acoperit cu un ștergar și lăsat într-un loc răcoros pentru cel puțin 20 de minute. Pentru umplutură trebuie să dai merele pe o răzătoare, iar mai apoi să le pui într-o tigaie sau într-o cărticioară. Peste acestea vei adăuga zahărul vanilinat și pudra de scorțișoară.
Caramelizează merele până când își schimbă culoarea și formează un sirop. După ce s-au răcit poți să le amesteci cu dulceața de gutui.
Ultimul pas constă în montarea plăcintei. Pentru început, pornește cuptorul la 180 de grade și lasă-l să se preîncâlzească. Între timp, împarte aluatul în două părți egale. Întinde prima parte pe o masă presărată cu făină, apoi așeaz-o în tava tapetată cu hârtie de copt.
Ai grijă să înțepi foaia de aluat din loc în loc. Peste acesta întinde umplutura de mere cu dulceață de gutui, aoii adaugă a doua felie de aluat.
Tava trebuie pusă la cuptor la 180 de grade, pentru 35 de minute. Timpul de coacere este extrem de important pentru obținerea unui aluat fraged și pufos. La final poți să decorezi plăcinta cu puțin zahăr pudră.

Niciun comentariu

Nu ratați!