Supa de fructe – un deliciu foarte sănătos, plin de vitamine și energizant

0

Supă din fructe proaspete:
– 500 grame de căpșuni proaspete
– 100 grame căpșuni proaspete, felii, pentru servit
– 1/2 baton vanilie
– 1 lingură zahăr
– 1 linguriță suc de lămâie
– 40 ml suc de portocale roșii
– 40 ml vin alb sec
– 45 ml miere
– 1 lingură amidon din porumb
– 1 lingură apă rece
Mod de preparare:
1. Se pasează căpșunile într-un blender, apoi se strecoară printr-o sită deasă într-un castron potrivit. Se aruncă semințele.
2. Se răzuiesc semințele din batonul de vanilie și se amestecă în piureul de căpșuni împreună cu zahărul și sucul de lămâie.
3. Într-o cratiță se combină sucul de portocale, vinul și mierea și se amestecă pe foc potrivit până când se dizolvă mierea. Se adaugă piureul de căpșuni, se amestecă, se lasă până fierbe încet.
4. Într-un castronel se amestecă omogen amidonul de porumb cu apa. Se toarnă în supă. 5. Se amestecă până când se îngroașă supa, apoi se ia de pe foc. Se răcește la temperatura camerei.
6. Se pune la frigider pentru cel puțin 2 ore.
7. Cam cu 15 minute înainte de servire, se pregătește garnitura. Se pun feliile de căpșuni pe un platou mare – căpșuni mari tăiate în două.
8. Se pune supa cu polonicul în boluri sau cupe. Se împart căpșunile între boluri. Se servesc cu un moț de crème fraîche ornat cu mentă.
Pofta buna!

Supă rece din fructe
Ingrediente:
• 2 ananași proaspeți
• 5 frunze de busuioc
• 3 nectarine
• 4 caise
• 4 piersici
• 1 casoletă de zmeură
• gheață
• 6 frunze de mentă
• 14 physalis
Mod de preparare:
1. E important ca fructele sa fi stat o zi în frigider, au o consistență mai buna. Curăț ananasul de coajă și-l tai în bucăți mari. Tai bucăți piersicile si nectarinele. Le pun pe toate într-un storcător de fructe și colectez sucul.
2. Pun în blender sucul de ananas, piersici și nectarine, frunzele de busuioc și menta și 6 cuburi de gheață. Amestec până se omogenizează și se formează o spumă albă.
3. Într-un bol mare (sau in patru boluri individuale) torn supa rece de fructe, inclusiv spuma, care va forma un strat pufos deasupra. Adaug peste spuma fructe mici si ușoare, tăiate în jumătate (physalis, zmeura) și felii foarte subțiri de caisă. Decorez cu frunze proaspete de mentă. Supa se poate servi și în pahare sau cu paiul.

supa de fructe

Niciun comentariu

Nu ratați!