REȚETĂ de DOVLECEI PANE de POST – varianta sănătoasă, fără ulei

0

Dovleceii sunt  legume versatile, ușor de inclus în diferite rețete. Îi găsim în magazine pe tot parcursul anului. Vă arăt cum puteți face dovlecei pane de post fără prăjire în ulei.

De fapt, acești dovlecei pane nu au deloc ulei. Pot fi consumați și în cadrul unei diete de slăbit.

Dacă aveți un diagnostic de boala celiacă sau intoleranță la gluten, vă sugerez să înlocuiți făina de grâu cu făină de năut. Aceasta din urmă nu conține gluten și leagă foarte bine compozițiile, datorită conținutului bogat în proteine.

➡️ Dovlecei pane de post fără ulei – rețetă

✔️ Ingrediente
• 1 dovlecel
• 100 ml de apă minerală
• 100 g de făină
• 1 linguriță de muștar
• 2-3 căței de usturoi
• sare, piper, curry după gust
✔️ Mod de preparare

Curățați dovlecelul de coajă. Tăiați-l în două pe lățime, apoi fiecare jumătate felii potrivit de groase. Presărați feliile de dovlecei cu sare și masați-le puțin. Se lasă să stea câteva minute, să elibereze sucul, după care se tamponează cu un șervețel.

Puneți într-un bol apa minerală. Adăugați muștarul, usturoiul dat prin răzătoarea mică sau prin presă, sarea și condimentele. Amestecați bine și incorporați făina. Amestecați cu un tel mic. Compoziția trebuie să fie puțin mai groasă decât smântâna.

Puneți o tigaie antiaderentă pe aragaz la foc mic. Luați câte o felie de dovlecel și treceți-l prin compoziția de făină. trebuie să fie bine acoperit, pe ambele părți.

Dovleceii pane se coc în tigaia încinsă, fără ulei. Puteți pune capacul dacă vreți. Se întorc pe cealaltă parte când s-au rumenit pe talpă. Se lasă focul la mic, pentru a îngădui dovleceilor să se pătrundă bine.

Acești dovlecei pane sunt fragezi și foarte gustoși. Îi puteți pune pe pâine, ca niște șnițele, cu roșii, castraveți, salată verde etc.

Sau îi puteți servi cu un sos de usturoi sau roșii, cu salate de legume, cu orez, piure etc.

Niciun comentariu

Nu ratați!