Rețetă cu fulgi de ovăz pentru micul dejun – începe-ți ziua sănătos

0

Fulgii de ovăz sunt o opțiune grozavă pentru un mic dejun sănătos. Sunt ușor de preparat și o hrană bogată în fibre, care vă va face să vă simțiți sătul și mulțumit. Sunt adesea trecuți cu vederea și nu este greu de ghicit de ce. Fără ingredientele potrivite care îi însoțesc, fulgii de ovăz pot fi de-a dreptul greu de mâncat. Deoarece sunt lipsiți de aromă, nu este tipul de fel de mâncare care te entuziasmează la micul dejun. Asta până vei încerca rețeta de mai jos.
Este ușor de preparat și, spre deosebire de acele batoane cu fulgi de ovăz vândute în magazin, aceștia sunt total naturali. Încercați această rețetă cu fulgi de ovăz peste noapte:
Fulgii de ovăz sunt o sursă excelentă de fibre, oligominerale și chiar proteine pe bază de plante și acizi grași sănătoși!
✔️ Ingrediente:
– 4 cești de apă
– 1 ceașcă cu fulgi de ovăz
– ½ ceașcă de curmale
– 1 linguriță scorțișoară
✔️ Mod de preparare:
– Adăugați apa și ovăzul într-o oală și aduceți la fierbere.
– Opriți focul și acoperiți oala pentru a înmuia ovăzul peste noapte.
– Dimineața, puneți peste ovăz o ceașcă de apă. Se încălzește la foc mediu-mare. Aduceți amestecul la fierbere, apoi reduceți focul și lăsați să fiarbă timp de 5 minute, amestecând mereu.
– Adăugați ovăzul și curmalele în robotul de bucătărie și amestecați până se omogenizează bine.
– Puneți în boluri și presărați scorțișoară deasupra, împreună cu orice alte fructe proaspete, cum ar fi căpșuni sau banane tăiate, afine sau zmeură.
– Dacă vrei să mai adaugi puțin lichid, pune puțin lapte de migdale neîndulcit.
👉 Articole recomandate:
📌 4 rețete delicioase și ușor de pregătit cu fulgi de ovăz
📌 Fulgii de ovaz sunt o sursa importanta de vitamine, minerale, fibre si antioxidanti, oferind importante beneficii pentru sanatate
📌 Făina de ovăz: făina fără gluten care promovează o inima sănătoasa – cum o prepari acasă

Niciun comentariu

Nu ratați!