Fresh de pepene galben – reteta si beneficii

0

Ingrediente:
• 1 pepene galben
• 4 mandarine
Mod de preparare:
Stoarce mandarinele. Curata pepenele si taie-l cuburi. Pune-l in blender odata cu sucul de mandarine si paseaza. Pune amestecul in pahare bine racite si orneaza cu bucati de pepene.
Aromat si racoritor, pepenele galben se numara printre cele mai consumate fructe ale verii. Acesta nu este o simpla gustare de vara, ci un adevarat tratament de insanatosire si de prevenire a afectiunilor. Este incredibil ca intr-un singur fruct se afla atat de multe beneficii. Dintre componenetele pepenelui galben, cele mai importante sunt vitaminele A, C, E, B3, B5, B6, B9, glucidele, lipidele, fibrele, magneziul si calciul. De asemenea, fructul este sarac in calorii.
Continutul ridicat de carotenoizi din pepenele galben poate preveni cancerul si reduce riscul de cancer pulmonar.  Consumul regulat al acestui fruct este eficient in prevenirea si uciderea celulelor canceroase. Studiile au aratat ca oamenii ce consuma produse bogate in antioxidanti au un risc mai scazut de a se imbolnavi de cancer.
Mai multe despre beneficiile pepenelui galben puteti citi aici.

Daca mancati sau beti in mod regulat suc proaspat stors de mandarine, va incarcati sistemul imunitar cu substante pretioase. 
Mandarinele contin o gama impresionanta de antioxidanti, precum carotenoizi, zeaxantina, luteina si hesperidina, ce duc o puternica lupta impotriva radicalilor liberi si ne protejeaza organismul de toxine. Mai mult de atat, concentratia de antioxidanti din mandarine este chiar mai mare decat cea din portocale.
Sunt o sursa pretioasa de vitamina C, cel mai puternic antioxidant liposolubil, care ne regenereaza pielea, ajuta la productia de colagen si sprijina functiile imunitare. Vitamina C este esentiala pentru organismul uman. O sigura mandarina aduce 45% din necesarul zilnic de vitamina C.
Cercetatorii au ajuns la concluzia ca sucul de mandarine este foarte eficient, atunci cand vorbim de bolile pulmonare.

Niciun comentariu

Nu ratați!