Pepene galben – 10 beneficii impresionante pentru sănătate și starea de bine

0
Pepene galben beneficii

Cu toții suntem familiarizați cu acest fruct delicios de vară, dar nu suntem conștienți de beneficiile sale potențiale. Ați fi fericit să știți că nu este doar o gustare incredibil de răcoritoare, ci și o sursă nutrițională excelentă.
Mai mult, pentru femeile însărcinate, sucul de pepene galben este foarte recomandat de medici datorită conținutului ridicat de folat care ajută la prevenirea retenției de apă prin eradicarea excesului de sodiu din organism.
Numeroasele beneficii ale pepenelui galben pentru sănătate pot fi atribuite conținutului său nutritiv bogat, necesar pentru o funcționare sănătoasă a corpului.
👉 100 de grame de pepene galben conține:
– Calorii – 34
– Fibra dietetică – 0,9 grame
– Grăsime – 0,19 grame
– Proteine – 0,84 grame
– Carbohidrați – 8,6 grame
👉 10 beneficii pentru sănătate ale pepenelui galben
Toată lumea iubește gustul de pepene rece și suculent în timpul verilor. Deși este uimitor de dulce și crocant, are diferite beneficii pentru sănătate pe care toată lumea trebuie să le cunoască. Următoarele sunt câteva dintre beneficiile dovedite ale pepenelui galben pentru sănătate:
✔️ Sistem digestiv sănătos
Pepenele galben are un conținut ridicat de fibre și apă, ceea ce îl face un vindecător natural excelent pentru persoanele care suferă de indigestie, constipație și alte probleme ale sistemului digestiv. Conținutul de fibre din pepenele galben ajută la reglarea mișcărilor intestinale adecvate, cu un efect calmant și răcoritor asupra stomacului. Fibrele adaugă volum în scaun și menține foamea la distanță. În plus, conținutul ridicat de vitamina C ajută la tratarea ulcerelor de stomac.
✔️ Reglarea tensiunii arteriale
Persoanelor care suferă de hipertensiune arterială li se recomandă să adauge pepene galben în dieta lor, deoarece acest fruct bogat în potasiu ajută la relaxarea vaselor de sânge, ajutând fluxul lin de sânge. Potasiul acționează ca un vasodilatator care vă menține tensiunea sub control și se asigură că nu crește.
✔️ Creșterea părului
Există studii care au dovedit beneficiile potențiale ale pepenelui galben pentru creșterea părului. Conținutul de vitamina A poate face minuni pentru părul tău pe care niciun alt produs nu le poate face. Vitamina A este cunoscută pentru stimularea producției de sebum, care este o secreție uleioasă a glandelor sebacee care vă ajută să vă păstrați părul sănătos. Mai mult decât atât, aplicarea directă a pulpei de pepene galben pe scalp poate ajuta la creșterea sănătății părului, rezultând păr lung, strălucitor.

✔️ Vederea și sănătatea ochilor
Pepenele galben conține trei antioxidanți puternici – beta-caroten, zeaxantină și luteină – care sunt bine cunoscuți pentru susținerea sănătății ochilor. Consumul regulat de pepene galben poate ajuta la prevenirea dezvoltării pierderii vederii legate de vârstă și poate susține funcționarea corectă a ochilor pe tot parcursul vieții. Cercetările arată că consumul regulat de alimente bogate în acești antioxidanți, împreună cu vitaminele A și C, cum ar fi pepenele galben, poate duce la o funcționare sănătoasă a ochilor. Beta-carotenul este ceea ce conferă pepeneluigalben culoarea sa strălucitoare. Potrivit experților în sănătate, beta-carotenul este responsabil pentru funcționarea corectă a ochilor. Deci, ar trebui să introduceți pepenele galben în dieta dvs. pentru ochi sănătoși.
✔️ Imunitate
Pepenele galben este bogat în vitamina C, care este un antioxidant puternic care vă poate crește imunitatea. Pe lângă faptul că are o concentrație ridicată de vitamina C, pepenele galben conține și fitochimicale, beta-caroten și vitamina A, care vă ajută să vă mențineți sănătatea intestinului. Sănătatea intestinului este direct asociată cu sistemul imunitar. Bacteriile bune din intestin vă ajută la buna funcționare a corpului. Mai mult decât atât, vitamina C ajută la stimularea producției de celule albe din sânge care ajută la distrugerea a numeroase microorganisme periculoase, viruși, bacterii și alte toxine care ar putea să vă invadeze corpul și să răspândească boli.
✔️ Piele
Antioxidanții din pepenele galben ajută la îndepărtarea impurităților de pe piele. Este, de asemenea, ambalat cu colagen, o proteină care ajută la menținerea țesuturilor moi și strânse. Din moment ce pepenele galben are un conținut mare de vitamina C, ajută la menținerea strălucirii naturale a pielii. Toate aceste aspecte îl fac un aliment care trebuie adăugat în dieta dvs. pentru o piele sănătoasă.
✔️ Combaterea stresului
Trăim într-o lume în care stilul nostru de viață a devenit mai agitat. Consumul anumitor alimente poate avea și un impact asupra nivelului stresului. Pepenele galben, fiind bogat în potasiu, este considerat un aliment care calmează stresul, care te poate ajuta să te simți mai concentrat și mai relaxat. Potasiul poate ajuta la normalizarea bătăilor inimii și poate promova aprovizionarea cu oxigen a creierului. Acest lucru vă ajută creierul să se calmeze și să se concentreze.
✔️ Artrită
Pepenele galben are proprietăți antiinflamatorii care pot ajuta la ameliorarea durerii asociate cu artrita. Artrita poate provoca inflamații la nivelul articulațiilor genunchilor și picioarelor, care pot fi extrem de dureroase. Face ca activitățile zilnice precum mersul pe jos, în picioare, așezat etc. să fie mai obositoare. Persoanelor care suferă de artrită reumatoidă li se prescrie să includă alimente foarte antiinflamatoare. Consumul de pepene galben poate ajuta la prevenirea stresului oxidativ din oase și articulații, reducând astfel inflamația. Mai multe studii indică faptul că includerea pepenelui galben în dieta zilnică ar putea ajuta la tratarea inflamației și a problemelor legate de os, cum ar fi osteoporoza
✔️ Durerea de dinți
Unul dintre beneficiile surprinzătoare ale pepenelui galben este că vă poate ajuta să vindecați durerea de dinți și alte probleme orale. Un studiu publicat în Biblioteca Națională de Medicină a SUA în 2016 a subliniat beneficiile pepenelui galben pentru tratarea durerilor dentare. Potrivit experților, consumul de pepene galben crud sau clătirea gurii cu o soluție din coajă de pepene galben poate ajuta la tratarea durerilor dentare. Experții recomandă să-ți faci propria ta apă de gură acasă. Luați câteva coji de pepene galben, adăugați apă și fierbeți câteva minute. Strecurați amestecul folosind un filtru și așteptați până se răcește. La răcire, clătiți-vă gura cu această soluție de câteva ori pe zi. Dacă v-a mai rămas, păstrați-o în frigider și folosiți-o în decurs de o zi sau două.
✔️ Plămâni
Aportul regulat de pepene galben îți umple corpul cu vitamina A. În timp, conținutul de vitamina A din corpul tău se epuizează din cauza mai multor factori, printre care fumatul, poluarea, ingerarea de substanțe poluante, consumul de alimente procesate etc. Acest lucru face ca plămânii să devină mai slabi. Vitamina A din corpul dumneavoastră ajută la menținerea plămânilor sănătoși, permițându-vă să respirați complet și corect. Acest lucru este benefic în special pentru cei care fumează pasiv și pentru copiii care suferă de probleme respiratorii. Substanțele nutritive și mineralele din pepenele galben vă ajută să scăpați de congestia plămânilor.
📌 Fresh de pepene galben – reteta si beneficii

Niciun comentariu

Nu ratați!