Suc de smochine – beneficii și mod de preparare

0

Fiind bogat în calciu și potasiu, sucul de smochine este deosebit de benefic pentru femei, deoarece ajută la creșterea densității osoase și, prin urmare, acestea își pot reduce aportul de produse lactate pentru a obține calciul necesar. Astfel, smochinul este un substitut perfect pentru grăsimi și mai puțin colesterol față de produsele lactate. De asemenea, crește puterea și rezistența și adesea face parte din dieta sportivilor. Acest suc nu are efecte secundare și poate fi administrat și copiilor.
Deoarece smochinele sunt extrem de hrănitoare, mai multe beneficii pentru sănătate sunt asociate cu sucul de smochine. Mai jos sunt prezentate beneficiile pentru sănătate ale consumului de suc de smochine:
🍹 Laxativ:
Smochinele sunt surse excelente de vitamina B6 și, prin urmare, sucul de smochine este un laxativ excelent.
🍹 Somn:
Consumul de suc de smochine seara sau înainte de culcare poate vindeca insomnia. Acest lucru se datorează triptofanului, unul dintre cei 20 de aminoacizi bazici, care este un inductor natural al somnului.
🍹 Infecții bronșice:
Sucul de smochine este eficient în eliminarea infecțiilor bronșice, deoarece calmează membranele mucoase din gât și ajută la reducerea iritației.
🍹 Constipație:
Sucul de smochine poate fi folosit și în vindecarea constipației. Sucul de smochine combinat cu lapte de ovăz ajută la ameliorarea simptomelor de constipație. În acest scop, puteți lua în jur de 300 ml de lapte de ovăz și 90 ml de suc de smochine cu un extract de lemn dulce. Acest lucru ar trebui consumat la scurt timp după trezire pentru o ușurare rapidă. Alternativ, combinația de suc de smochine și suc de prune poate fi luată și dimineața devreme pentru a vindeca constipația.
🍹 Combate pietrele vezicii urinare:
Pietrele vezicii urinare pot fi cauzate de acumularea de depozite minerale în vezică. Sucul de smochine concentrat este o sursă bună de minerale și substanțe nutritive, pe lângă faptul că este sărac în colesterol și sodiu. Astfel, poate fi eficient în combaterea calculilor vezicii urinare.

🍹 Ajută la arderea excesului de calorii:
Acest suc este favorabil pierderii în greutate datorită conținutului ridicat de fibre. Consumul de suc de smochine ca parte a unei diete de slăbit va ajuta la reducerea caloriilor inutile și va oferi în continuare organismului nutriția necesară. În unele țări, extractul de smochine este folosit în loc de zahăr în deserturile destinate diabeticilor.
🍹 Previne degenerarea maculară:
Sucul de smochine poate ajuta la prevenirea degenerescenței maculare, adică slăbiciune a vederii indusă de vârstă.
🍹 Alte beneficii:
Pe lângă beneficiile de mai sus, sucul de smochine reduce riscul de cancer mamar, vindecă hemoroizii și reglează tensiunea arterială.
👉 Beneficii pentru piele
La fel ca și restul corpului, pielea are nevoie de un aport adecvat de substanțe nutritive vitale, vitamine și antioxidanți pentru a-și menține sănătatea. Sucurile de fructe joacă un rol important în a vă oferi o piele strălucitoare și a îndepărta problemele pielii, iar sucul de smochine nu face excepție.
🍹 Vindeca răni, negi, acnee și coșuri:
Acest suc are proprietăți curative bune și poate vindeca pielea. Aplicarea sucului de piure de smochine proaspete pe față timp de 10 până la 15 minute este utilă în tratarea acneei și a coșurilor.
🍹 Previne semnele îmbătrânirii:
Smochinele conțin și vitamina C. Această vitamină acționează ca un antioxidant luptând împotriva radicalilor liberi care vă afectează pielea, prevenind astfel semnele îmbătrânirii.
👉 Beneficii pentru păr
Consumul de fructe bogate în anumite vitamine, cum ar fi vitaminele C și E și minerale, poate favoriza creșterea părului și combate căderea acestuia. Conținutul nutrițional al sucului de smochine este favorabil pentru părul sănătos.
🍹 Contribuie la creșterea părului:
Magneziul este un mineral care contribuie la creșterea părului și se poate consuma suc de smochine pentru a crește aportul acestui mineral.
🍹 Contribuie la formarea colagenului:
Sucul de smochine conține calciu, care contribuie la formarea de colagen care mențin părul și pielea frumoase și sănătoase.
Mod de preparare:
Sucul de smochine poate fi preparat acasă cu ajutorul unui storcător. După extragere, sucul trebuie strecurat cu ajutorul unui filtru.
Dacă nu aveți un storcator puteți pune la blender pulpa câtorva smochine împreuna cu o cantitate de apa (în funcție de preferința voastră, dacă doriți mai dens sau mai lichid), strecurați printr-un filtru și bucurați-vă de aroma delicioasa a sucului de smochine!

Niciun comentariu

Nu ratați!

Introduceți adresa dumneavoastră de email pentru a primi cele mai noi articole:

Prin abonarea la newsletter-ul nostru aveți șansa de a câștiga unul dintre cele trei coșuri cu produse naturiste, oferite lunar prin tragere la sorți.