Suc de varza – beneficii si retete simple si delicioase

0

Un singur pahar de suc de varza poate furniza cantitati semnificative de vitamina K, A, E si C, calciu, fier, potasiu, glutamina, fosfor, iod, vitamina din familia B, fitonutrienti, enzime si compusi antioxidanti.
Ingrijirea pielii
Sucul de varza este incarcat cu antioxidanti, inclusiv vitamina C si E, toate ajutand la imbunatatirea sanatatii si aspectului pielii. Poate elimina radicalii liberi de pe suprafata pielii si reduce semnele de imbatranire, cum ar fi ridurile si petele, dand pielii dumneavoastra o stralucire sanatoasa.
Detoxifica corpul
Considerat un suc diuretic, oamenii folosesc sucul de varza pentru a scapa de toxinele din organism. Glucozinolatii care se gasesc in sucul de varza ajuta la eliminarea multor toxine si a hormonilor inutili. De asemenea, ajuta la detoxifierea ficatului si a rinichilor.
Pierdere in greutate
Sucul de varza este extrem de scazut in calorii, avand numai 18/pahar. Cu toate acestea, sucul de varza este destul de nutritiv si poate ajuta organismul sa simta satietate. Astfel, scade pofta de gustari intre mese.
Imbunatateste imunitatea
Prezenta viaminei C, a antioxidantilor si a altor minerale  din acest suc il face excelent pentru intarirea sistemului imunitar.
Reduce nivelul de colesterol
Numeroase studii au constatat ca sucul de varza baut regulat poate ajuta la scaderea nivelului de colesterol LDL, care este forma “rea” a grasimilor care poate duce la probleme cardiace. Prin echilibrarea nivelului colesterolului, acest suc poate ajuta la scaderea in greutate si la imbunatatirea sanatatii.
Tratamentul tulburarilor de stomac
Sucul de varza echilibreaza nivelul de aciditate din stomac si reduce prezenta ulcerelor de stomac. Datorita prezentei enzimelor naturale, mucoasa care inveleste stomacul va fi imbunatatita.
De asemenea, un pahar sau doua cu suc de varza te scapa de constipatie si imbunatateste tranzitul intestinal.
Studiile au aratat ca 4 – 6 cani de suc de varza pe zi poate elimina ulcerele de stomac in mai putin de 2 saptamani.
Imbunatateste functia creierului
Cercetarile au asociat unele dintre ingredientele active din sucul de varza cu imbunatatirea functiei creierului. Acesta scade riscul de a dezvolta boala Alzheimer si a altor tulburari neurodegenerative.
Echilibreaza nivelul de hormoni
Exista o cantitate semnificativa de iod gasita in varza, ceea ce inseamna ca acest suc poate ajuta la reglarea monitorizarii glandei tiroide si a producerii de hormoni. Acesta este un mineral esential, in care multi oameni sunt deficienti.

Anti-cancerigen
Exista un numar de antioxidanti unici in sucul de varza, incluzand compusii sulfurici si izocianatul, ambii putand preveni stresul oxidativ si carcinogeni de la celulele cu impact negativ. Cercetarile au legat aceste ingrediente active cu un risc mai mic de cancer, incluzand cancer de colon, stomac si de prostata.
Reduce tensiunea arteriala
Sucul de varza ofera o doza sanatoasa de potasiu, ceea ce inseamna o tensiune arteriala mai mica datorita functiei vasodilatatoare. Acest lucru poate reduce tensiunea in vasele de sange si artere, reducand astfel riscul de ateroscleroza, infarct miocardic, accident vascular cerebral si, imbunatatind in acelasi timp musculatura si functia sistemului nervos.
Retete suc de varza
Ingrediente:
🍹 o jumatate de varza medie
🍹 2 morcovi (optional)
🍹 60 ml de apa plata
Mod de preparare:
Se curata varza de foile exterioare, se spala bine si se toaca, iar morcovul se decojeste si se taie in bucati. Cele doua legume se pun in storcator, iar spre final se adauga si putina apa. Pentru a te bucura de toate proprietatile sucului de varza este indicat sa il bei imediat.
Daca nu aveti storcator de fructe, le puteti adauga la blender impreuna cu apa, dupa care puteti strecura sucul pentru o textura mai fina.
Ingrediente:
🍹 ½ varza mica
🍹 1 portocala
🍹 1 feliuta de ghimbir
🍹 300 ml de apa
Mod de preparare:
Spalati varza si taiati-o fideluta. Puneti bucatile in blender si adaugati portocala curatata de coaja si taiata in doua sau in bucati mai mici.
Adaugati bucatica de ghimbir si apa. Mixati pana obtineti o compozitie lichida omogena. Daca doriti, puteti strecura sucul printr-o strecuratoare fina sau printr-o bucata de tifon. Va veti lipsi insa de fibrele din varza si portocala.
Ingrediente:
🍹 2 kiwi
🍹 O bucata de ghimbir proaspat
🍹 O mana de varza
🍹 2 mere
🍹 500 ml de apa
Mod de preparare:
Se pun toate ingredientele in blender la viteza mare, circa 1 minut. Se consuma jumatate din amestec dimineata pe stomacul gol si cealalalta jumatate pe parcursul intregii zile. Se pastreaza la frigider.
Sursa: https://www.organicfacts.net/cabbage-juice.html?&utm_source=internal&utm_medium=link&utm_campaign=home-page

Niciun comentariu

Nu ratați!