3 vitamine care te ajută să slăbești mai repede

0

Uneori, pierderea în greutate necesită mai mult decât abordarea tradițională „mai puține calorii consumate și mai multe calorii arse”. Se datorează faptului că deficiența de vitamine poate afecta procesele metabolice și capacitatea organismului de a elimina grăsimi. Soluția – fie consumați alimente bogate în vitamine, fie luați suplimente pentru a acoperi deficiențele de micronutrienți. Acest lucru vă va ajuta să pierdeți în greutate și să vă simțiți vigilenți și energici.
👉 Vitamine pentru pierderea în greutate
1. Vitaminele B
Vitaminele B joacă un rol crucial în stimularea metabolismului. Oamenii de știință au descoperit că aceste vitamine ar putea preveni creșterea în greutate și ar putea îmbunătăți activitățile enzimatice legate de metabolismul energetic. Există mai multe vitamine B:
– Tiamina (Vitamina B1)
– Riboflavină (vitamina B2)
– Niacina (vitamina B3)
– Acid pantotenic (vitamina B5)
– Piridoxina (Vitamina B6)
– Biotina (Vitamina B7)
– Folat (vitamina B9)
– Cobalamina (vitamina B12)
Consumați legume cu frunze verzi, fasole, ouă, carne, pește, carne de pasăre, produse lactate și pâine integrală. Vitamina B12 se găsește în principal în carne, iar dacă ești vegetarian sau vegan, s-ar putea să trebuiască să iei suplimente. Cel mai bun mod este să consultați un medic, să testați deficiențele de vitamina B și să vă modificați dieta sau să luați suplimente după cum este sugerat.
2. Vitamina D
Următoarea vitamina importantă pentru a accelera procesul de slăbire este vitamina D. Este cunoscută sub numele de vitamina soarelui, deoarece este sintetizată atunci când sunteți la soare. Cu toate acestea, a existat o creștere exponențială a cazurilor de deficit de vitamina D în trecutul recent. Această vitamină solubilă în grăsimi este responsabilă pentru o bună sănătate a oaselor și pentru protejarea ficatului. Deficiența de vitamina D a fost asociată cu boli autoimune, depresie, cancer, diabet și boli cardiovasculare.
Mai multe studii au descoperit o corelație între aportul de vitamina D și pierderea în greutate. S-a observat că deficitul de vitamina D era predominant la persoanele cu obezitate. Nivelurile îmbunătățite de vitamina D și o dietă de slăbire pot reduce IMC, greutatea corporală, circumferința șoldului, circumferința greutății și inflamația la persoanele cu obezitate clinică.

3. Vitamina C
Vitamina C este un micronutrient solubil în apă și un antioxidant care se găsește în principal în fructele citrice. Alte surse de vitamina C sunt fructele de pădure, ardeiul gras, chili, broccoli, varza, conopida, varza de Bruxelles, roșiile, spanacul și cartofii. Oamenii de știință cred că consumul de antioxidanți precum vitaminele C și E pot ajuta la reducerea stresului oxidativ și a riscului de obezitate și diabet de tip 2.
Un studiu a arătat că nivelurile adecvate de vitamina C din organism ar putea ajuta la oxidarea cu 30% mai multă grăsime în timpul exercițiilor de intensitate moderată.
Aceste trei vitamine reglează diferite procese metabolice din organism pentru a ajuta la pierderea eficientă în greutate.
👉 Precauții și sfaturi
– Luați suplimente numai după consultarea medicului dumneavoastră.
– Nu luați suplimente la care sunteți alergic.
– Consumați o dietă echilibrată. Concentrați-vă mai mult pe alimente integrale pentru a obține doza zilnică de vitamine și minerale.
– Fă sport regulat. Faceți o combinație de antrenament cardio și de forță.
– Stai departe de junk food încărcat cu grăsimi trans și grăsimi saturate.
– Bea cel puțin opt pahare de apă pe zi.
– Răsfățați-vă cu activități care ajută la îndepărtarea stresului.
– Dormi cel puțin 7 ore pe noapte.

Niciun comentariu

Nu ratați!