Considerată unul dintre cele mai vechi lecuri din cămara bunicii, această băutură simplă de preparat în casă poate ameliora sau chiar vindeca o serie de afecţiuni medicale.
Este vorba de combinația de miere și scorțișoară, care are certe proprietăţi terapeutice dovedite ştiinţific de a lungul timpului. Substanțele active din scorțișoară omoară virusurile de răceală, iar mierea împiedică formarea radicalilor liberi, întărind sistemul imunitar.
Mierea este o un îndulcitor natural, produs de albine din nectarul plantelor, bogată în carbohidrați, fructoză, dar și glucoză. La fel ca scorțișoara, mierea are proprietăți antioxidante și antibacteriene. Fiind și un puternic antiinflamator, mierea poate reduce cu succes inflamația de la nivelul țesuturilor.
Băutura de miere și scorțișoară se prepară astfel: Se dizolvă scorţişoara într-o cană cu 300 de ml de apă fierbinte. Se lasă să se răcească şi se adaugă 2 linguriţe de miere. Se bea o jumătate de pahar înainte de micul dejun și o jumătate de pahar înainte de a merge la culcare.
7 beneficii ale consumului de miere şi scorţişoară
1. Întărește sistemul imunitar
Combinația de miere și scorțișoară are un efect extrem de benefic asupra sistemului imunitar. Datorită acestui amestec, bogat în fier și alte vitamine utile, îți poți proteja organismul de bacteriile și virusurile dăunătoare.
2. Vindecă mai rapid virozele de sezon
Gustul amestecului este foarte placut si chiar il poti adauga in ceaiul pe care il consumi. Cu el, vei putea lupta împotriva gripei și răcelilor în 3 zile. Acest amestec va ajuta, de asemenea, la tratarea tusei cronice.
3. Reduce riscul bolilor de inimă
Un amestec de miere și scorțișoară are potențialul de a reduce riscul de boli de inimă, deoarece poate ajuta la reducerea mai multor factori de risc, cum ar fi nivelurile ridicate de colesterol rău (LDL) și trigliceride, potrivit doc.ro. Tensiunea arterială mărită și nivelurile scăzute de colesterol bun (HDL) sunt factori suplimentari care pot crește riscul de boală.
Studiile au arătat că aportul de miere scade colesterolul LDL (rău) cu 6-11% și nivelul trigliceridelor cu până la 11%. Mierea poate crește, de asemenea, colesterolul bun cu aproximativ 3%.
4. Ajuta la gestionarea diabetului
Este bine documentat că scorțișoara poate ajuta la prevenirea diabetului. Numeroase studii au arătat că scorțișoara scade nivelul glicemiei pe nemâncate la persoanele cu această afecțiune.
Mierea are, de asemenea, unele beneficii potențiale pentru cei cu diabet. Studiile au arătat că mierea afectează nivelul zahărului din sânge mai puțin decât zahărul și, în plus, mierea poate reduce colesterolul rău LDL și trigliceridele la persoanele cu diabet, în timp ce crește nivelul colesterolului bun HDL.
Atenție, mierea este bogată în carbohidrați, astfel încât persoanele cu diabet zaharat ar trebui să o folosească doar cu moderație!
5. Balsam pentru stomac
Se spune că amestecul este preferat de persoanele care suferă de ulcer şi/sau gastrită sau de cele care se confruntă cu greață, constipație şi alte tulburări digestive. Mierea este ușor descompusă de organism și calmează sistemul digestiv iritat. În plus, combate infecțiile cu E. coli și bacteriile H.Pylori.
6. Artrită
Mierea și scorțișoara au capacitatea de a reduce inflamația. Pentru ameliorarea simptomelor date de artrită, preparați o pastă de miere și scorțișoară. Se aplică pe locul dureros și se masează cu mișcări blânde. În plus, este recomandat şi consumul de ceai cu miere și scorțișoară.
7. Luptă cu kilogramele în plus
Daca vreţi să slăbiţi, în fiecare dimineaţă înainte de micul dejun, consumaţi o linguriţă de miere cu o jumătate de linguriţă de scorţişoară dizolvată în apă călduţă pentru accelerarea metabolismului şi arderea mai rapidă a caloriilor.
Niciun comentariu