7 moduri eficiente prin care puteți folosi cuișoarele pentru tratarea durerilor dentare + precauții și posibile efecte secundare

0

Cercetările indică numeroase beneficii ale cuișoarelor și preparatele derivate din acestea. Unul dintre aceste beneficii este importanța sa ca agent antiinflamator, dată fiind prezența unui compus numit eugenol.
Uleiul de cuișoare ajută la tratarea unor afecțiuni precum acneea și candida. Uleiul de cuișoare este extrem de bogat în antioxidanți și vă ajută sănătatea în numeroase alte moduri.
Conform studiilor, uleiul de cuișoare poate fi utilizat pentru a trata alte afecțiuni precum tuse, răceală, sinuzită și dureri în gât. Acționează ca un ajutor digestiv și previne greața și vărsăturile. Acționează și ca un antiseptic – abordează infecțiile fungice și ajută la ameliorarea piciorului atletului.
Cum funcționează cuișoarele pentru durerea de dinți
Eugenolul este un compus al cuișoarelor cu proprietăți anestezice și antiseptice naturale – ambele contribuind la reducerea inflamației în gură. Conform unui studiu, eugenolul este mult mai eficient decât orice alt analgezic atunci când vine vorba de intervenții chirurgicale orale și extracția dinților.
Rețineți însă că uleiul de cuișoare sau cuișoarele au un gust neplăcut și poate provoca anumite efecte secundare – motiv pentru care trebuie administrat numai adulților și copiilor mai mari care nu l-ar înghiți (cuișorul) din greșeală.
Eugenolul ajută, de asemenea, să amorțească zona cu probleme – ceea ce face mai ușoară efectuarea unei intervenții chirurgicale.
Să știi cum funcționează cuișoarele pentru tratarea durerilor de dinți nu este mare lucru – multe site-uri îți pot oferi aceste informații în câteva secunde. Ceea ce contează este modul în care puteți folosi cuișoarele pentru a vă ajuta să vă tratați durerea de dinți.
Modalități de utilizare a uleiului de cuișoare pentru ameliorarea durerii de dinți
1. Cuisoare întregi pentru durerea de dinți
1.Luați una până la trei cuișoare întregi și așezați-le lângă dintele care provoacă durere.
2.Acum, așteaptă puțin. Cuișoarele se vor înmuia încet. Mestecați-le ușor. Acest lucru eliberează uleiurile naturale în gură. Acestea trec peste zona afectată și ușurează inflamația și durerea.
3.Puteți lăsa bucățile de cuișoare în zona dintelui afectat timp de aproximativ 20 de minute.
De asemenea, puteți mesteca și mânca cuișoarele sau le puteți scuipa și vă puteți clăti gura cu o soluție caldă de sare (½ linguriță de sare în 30 ml de apă). Nu vă faceți griji dacă aveți o senzație de furnicături care persistă în gură. E ceva normal. Va dispărea în 10 minute.
2 . Sirop de scorțișoară și cuișoare
De ce ai nevoie
•1 cana de zahăr
•1 cana de apa
•1 băț de scorțișoară, rupt în bucăți
•1 lingura cuișoare măcinate sau întregi
Indicații
1.Luați o cratiță mică și combinați toate ingredientele în ea.
2.Aduceți-l la fierbere, amestecând tot timpul zahărul pentru a-l dizolva.
3.Dați focul mai încet și lăsați-l să fiarbă timp de aproximativ 10 minute.
4. Lasă-l să se răcească. Scoateți bucățile de scorțișoară și cuișoarele. Dacă ați folosit pulbere de cuișoare în locul cuișoarelor întregi, strecurați lichidul printr-o pânză de tifon.
5.Se toarnă siropul într-un recipient de sticlă cu capac și se păstrează la frigider.
Puteți utiliza acest sirop ca îndulcitor pentru ceaiuri sau pentru alte băuturi nealcoolice.
3 . Cuișoare și ulei de măsline pentru durerea de dinți
1.Puneți 1/8 linguriță de cuișoare măcinate într-un castron. Adăugați peste ele ¼ linguriță de ulei de măsline.
2.Se amestecă bine până se omogenizează.
3.Înmuiați un tampon de bumbac în amestec și apoi aplicați-l pe zona inflamată din gură – recomandabil pe dintele dureros și zona înconjurătoare.
4.Lăsați tamponul de vată pe dinte timp de aproximativ 20 de minute. Scuipă-l și clătește-ți gura cu apă caldă sărată.

4 . Ulei de cuișoare
Puteți aplica uleiul direct pe dinte pentru a ajuta la ameliorarea durerii.
1.Luați un tampon de bumbac și înmuiați un capăt al acestuia în uleiul de cuișoare.
2.Aplicați uleiul direct pe dintele dureros și zona inflamată care îl înconjoară.
3.Scoateți tamponul și lăsați uleiul să acționeze pe zona afectată timp de aproximativ 20 de minute.
4.Clătiți-vă gura cu o soluție de apă sărată.
Un lucru de menționat este că nervul dintelui ar putea fi expus. În acest caz, trebuie să fii foarte precaut. Și da, acest ulei nu va avea un gust bun. Va dura ceva timp să vă obișnuiți.
De asemenea, încercați să nu înghițiți uleiul.
5 . Ulei de cuișoare comprimat
Aceasta a fost susținută ca fiind cea mai eficientă metodă pentru tratarea durerii de dinți. Aceasta este o veste bună pentru oricine detestă punerea cuișorului direct în gură.
1.Adăugați ½ linguriță de ulei de măsline într-un castron. La aceasta, adăugați 2 până la 3 picături de ulei de cuișoare. Se amestecă bine.
2.Luați un tampon de bumbac și înmuiați-l în amestec.
3.Aplicați-l pe dintele dureros și zona înconjurătoare.
4.Ține tamponul strâns pe zona afectată.
5.Lăsați-l așa cum este timp de aproximativ 20 de minute. Apoi, scoateți bila și clătiți-vă gura cu o soluție caldă de sare.
6 . Ceai de cuișoare
Are o aromă picantă. Are o aromă bogată. Și cel mai important, vă ajută să vă vindecați durerea de dinți. Deși nu există o doză specifică de ceai de cuișoare recomandată pentru tratarea durerii de dinți, puteți pur și simplu să adăugați o linguriță de cuișoare în 500 ml de apă clocotită. Cu toate acestea, asigurați-vă că nu consumați ceaiul în cantități mari.
Cuișoarele ar putea avea efecte anticoagulante, ceea ce înseamnă că vă poate subția sângele.
Dacă sunteți pe punctul de a avea o intervenție chirurgicală de extracție a dinților, evitați cuișoarele, deoarece ar putea provoca sângerări excesive. Așadar cereți părerea medicului.
7 . Gargară cu apă de cuișoare
Luați câțiva cuișoare și măcinați-le. Adăugați această pulbere într-un pahar cu apă caldă. Faceți gargară cu apă cu pulbere de cuișoare pentru durerea de dinți. Acest proces ajută la eliminarea bacteriilor prezente în gură (în special în jurul zonei infectate) și acționează și ca un calmant.
Riscuri, avertismente și efecte secundare ale cuișoarelor
•Alergii
Dacă aveți orice reacție alergică, cum ar fi urticarie, umflarea feței, limbii sau buzelor sau dificultăți de respirație, opriți consumul și vizitați medicul.
•Durere musculară și oboseală
Consumul cuișoarelor poate provoca dureri sau slăbiciune musculară, numită și acidoză lactică. De asemenea, s-ar putea să vă simțiți amorțit în brațe sau picioare. Frecvența cardiacă inegală și amețeala sau oboseala extremă sunt alte efecte secundare de care trebuie să țineți cont.
•Probleme cu nivelurile de glucoză din sânge
Uleiul de cuișoare, atunci când este luat intern, ar putea scădea nivelul glicemiei. Prin urmare, persoanele care sunt predispuse la scăderea zahărului din sânge trebuie să fie prudente înainte de a lua cuișoare. Același lucru se aplică persoanelor care iau medicamente împotriva diabetului.
•Toxicitate
Acest lucru s-ar putea întâmpla după administrarea de doze mari de ulei de cuișoare nediluat. Efectele secundare pot include greață, dureri în gât și chiar convulsii. În anumite cazuri, poate provoca tulburări ale sângelui și leziuni ale rinichilor sau ficatului.
•Alte posibile efecte secundare
Câteva alte efecte secundare ale cuișoarelor aplicate local includ probleme cu erecția, ejaculare întârziată, erupții cutanate și mâncărime și gingii dureroase.
Prin urmare, ai grijă. Dacă aportul de ulei de cuișoare vă supără stomacul sau vă provoacă senzația de arsură, opriți-vă imediat.
Puteți folosi cuișoare și în numeroase alte moduri.

Niciun comentariu

Nu ratați!