4 modalități ușoare pentru îmbunătățirea rezistenței osoase

0
rezistența osoasa

Un os rupt nu este niciodată o experiență plăcută. Pentru a evita acest lucru, este important să mențineți o rezistență osoasă bună și să evitați cu totul osteoporoza.
1. Oferă hrana oaselor tale
Procesul de construire a oaselor din corpul uman necesită calciu. O modalitate de creștere a conținutului de calciu din organism este iaurtul. Doar o ceașcă de iaurt oferă organismului aproximativ 300-400 mg de calciu. Un alt plus bun la dieta ta ar fi avocado. În afară că este o sursă bună de bor, avocado susține și absorbția calciului în oase.
În timp ce manganul prezent în nuci este important în crearea componentelor țesutului conjunctiv al osului, nucile conțin, de asemenea, acizi grași omega-3. Acești acizi grași omega-3 reduc inflamația în organism, reducând posibilitatea descompunerii oaselor. Somonul sălbatic este o altă sursă bună de omega-3. De asemenea, conține vitamina D, mangan și fosfor.
2. Ieși mai mult la soare
Vitamina D joacă un rol cheie în obținerea unei rezistențe osoase. Cel mai bun mod de a obține vitamina D pentru organism este prin expunerea la lumina soarelui. Un minim de 10 minute de expunere la lumina soarelui în fiecare zi este o necesitate pentru a produce vitamina D.
3. Spune nu fumatului

Potrivit studiilor, fumătorii au o creștere cu 25% a riscului de fractură și sunt de aproape două ori mai predispuși să sufere fracturi de șold. Renunțarea la țigări contribuie mult la menținerea osteoporozei la distanță.
4. Faceți mișcare
Exercițiul este un instrument util pentru îmbunătățirea sănătății oaselor. Prin antrenament se rezultă o producție crescută de osteoblasti. Acest lucru îmbunătățește formarea osoasă în corp. Mersul, alergatul și alte antrenamente cu greutăți zilnice sunt de mare ajutor în îmbunătățirea rezistenței oaselor.
Cel mai bine este să țineți cont de rezistența osoasă chiar de la o vârstă fragedă. În cazul în care aveți mai mulți factori de risc pentru osteoporoză, este recomandabil să discutați cu un medic despre efectuarea unui test de densitate osoasă. Urmați pașii menționați mai sus pentru a păstra sănătatea oaselor și a ține osteoporoza departe.

Niciun comentariu

Nu ratați!

Introduceți adresa dumneavoastră de email pentru a primi cele mai noi articole:

Prin abonarea la newsletter-ul nostru aveți șansa de a câștiga unul dintre cele trei coșuri cu produse naturiste, oferite lunar prin tragere la sorți.