Infecția cu Helicobacter pylori – simptome + 9 tratamente naturale

0

Helicobacter pylori ( H. pylori ) este un tip de bacterie care există de cel puțin două sute de mii de ani. Nu este neobișnuit ca o persoană să aibă această bacterie și nici măcar să nu știe asta!
Potrivit CDC, aproximativ 66% din populația lumii este infectată cu Helicobacter pylori . În țările în curs de dezvoltare, cifrele sunt și mai rele, până la 80% dintre adulți și 10% dintre copii având probabil o infecție cu H. pylori . Dacă aveți această infecție, cel mai probabil nu aveți niciun simptom. Dar această bacterie care trăiește în corpul tău poate crește riscul de a dezvolta cancer gastric de până la șase ori mai mare. În plus,  bacteria H. pylori este adesea la rădăcina altor probleme digestive majore, cum ar fi ulcerul peptic și  gastrita. Deci, nu numai H. pylori poate provoca ulcere gastrice, dar poate provoca ulcere și în esofag sau intestinul subțire.
👉 Cum se transmite infecția cu H. pylori?
Din păcate, aceasta bacterie se transmite foarte ușor doar prin împărțirea unei băuturi sau unor ustensile cu cineva care este deja infectat. Există tratamente convenționale pentru această infecție, dar nu sunt lipsite de efectele secundare negative. Antibioticele, de exemplu, pot ucide sau nu bacteriile rele care cauzează o infecție cu H. pylori , dar vor anihila și bacteriile bune. Din fericire, există modalități naturale de a trata, precum și de a preveni, o infecție cu Helicobacter pylori .
👉 Ce este H. pylori?
Deci, ce este exact H. pylori ? Helicobacter pylori ( H. pylori ) este o bacterie în formă de spirală. Provoacă inflamație cronică și infecție în stomac și duoden (prima parte a intestinului subțire imediat dincolo de stomac). Acest tip de bacterii este adesea numit „bacterie ulceroasă” deoarece creează o citotoxină (citotoxina A sau Vac-A care vacuolează) care poate forma un ulcer în sistemul digestiv.
👉 Unde exact poate fi găsit H. pylori în organism?
Bacteriile Helicobacter pylori se află în mod obișnuit în stratul mucos, care acoperă și protejează țesuturile care căptușesc stomacul și intestinul subțire. Când această bacterie inflamează cu succes stratul interior al stomacului, se poate forma un ulcer. Se spune că H. pylori cauzează mai mult de 90% din ulcerele duodenale (intestinul subțire superior) și până la 80% din ulcerele gastrice (de stomac).
👉 Este H. pylori contagios?
Da, o infecție cu H. pylori pare a fi contagioasă, potrivit experților. Deoarece  H. pylori apare adeseori la mai mulți membri ai unei familii și pare să fie mai frecventă în situații de viață aglomerate și condiții insalubre, toate indică natura contagioasă a H. pylori.
👉 Semne și simptome
Majoritatea persoanelor cu o infecție cu H. pylori nici măcar nu știu că o au, deoarece nu are simptome.
Alteori, infecția va manifesta simptome precum:
– Balonare
– Greaţă
– Disconfort abdominal
– Vărsături
Alte infecții mai grave pot provoca simptome precum:
– Durere abdominală
– Oboseală
– Arsuri la stomac
– Greață și vărsături
– Scaune închise la culoare
– Diaree
– Respiratie urat mirositoare
– Anemie (număr scăzut de globule roșii)
– Scăderea sau pierderea poftei de mâncare
– Ulcere peptice
9 Tratamente naturale pentru H. pylori
Dacă nu sunteți interesat de tratamentul convențional cu antibiotice, aveți câteva opțiuni pentru a trata  H. pylori în mod natural. În general, este foarte important ca noi (populația lumii) să găsim tratamente naturale de încredere pentru această bacterie, deoarece rezistența la antibiotice împotriva H. pylori este în creștere și nu pare să încetinească prea curând.
Acestea sunt unele dintre cele mai bune tratamente, susținute științific, pentru a combate în mod natural această infecție bacteriană:

1. Probiotice
Deoarece H. pylor i este o „bacterie nedorită” sau „rea” în intestin, este absolut logic ca probioticele („bacteriile bune”) să poată ajuta la combaterea naturală a acestui tip de infecție.
Un studiu din 2017 evidențiază un punct excelent – antibioticele comune folosite pentru a scăpa de H. pylori (inclusiv amoxicilină, claritromicină și metronidazol) adesea nu elimină cu succes H. pylori din cauza rezistenței la antibiotice, care devine din ce în ce mai răspândită.
Așadar, uneori oamenii iau antibiotice pentru H. pylori și nu numai că își ucid toate bacteriile bune vitale care promovează sănătatea, dar nici măcar nu ucid bacteriile rele  H. pylori!
Lactobacillus fermentum ,  Lactobacillus casei  și  Lactobacillus brevis  sunt trei tulpini specifice de probiotice care au fost evidențiate în cercetările științifice pentru capacitatea lor de a lupta împotriva bacteriilor H. pylori.
2. Negrilica ( Nigella Sativa )
Semințele negre (negrilica) au multe beneficii dovedite, inclusiv combaterea cu succes a infecțiilor cu H. pylori.  Cercetările au descoperit că administrarea zilnică a două grame de semințe negre măcinate împreună cu omeprazol (un blocant al acidului) a fost mai eficientă în tratarea H. pylori decât „terapia triplă” standard convențională a unui blocant al acidului plus două antibiotice diferite.
Studiul concluzionează că „ semințele de N. sativa posedă activitate anti- H. pylori utilă clinic, comparabilă cu terapia triplă.” Semințele negre au, de asemenea, abilități de reducere a acidului și gastro-protectoare.
3. Germeni de broccoli
Germenii de broccoli conțin niveluri extrem de ridicate de sulforafan. Sulforafanul este cunoscut pentru beneficiile sale antioxidante și detoxifiante. Aceștia sunt folosiți pentru a face ulei de semințe de broccoli  pentru uz extern, precum și suplimente pentru uz intern. Cercetările publicate în Digestive Diseases and Sciences  au descoperit că 78% (șapte din nouă) dintre subiecții care au consumat germeni de broccoli (fie 14, 28 sau 56 de grame) de două ori pe zi timp de o săptămână au fost testați negativ pentru  Helicobacter pylori.
Cel mai studiu publicat în revista  Current Pharmaceutical Design  demonstrează că sulforafanul din germenii de broccoli nu numai că poate lupta împotriva H. pylori și a gastritei pe care o poate provoca, dar ajută și la protejarea împotriva daunelor gastrointestinale cauzate în mod obișnuit de medicamentele antiinflamatoare periculoase.
4. Ceai verde
Ceaiul verde nu este doar o băutură populară, s-a demonstrat că inhibă creșterea  bacteriilor Helicobacter pylori. Studiile in vitro au arătat „efectele efectele puternice ale ceaiului verde împotriva Helicobacter și, mai important, demonstrează că acest ceai poate preveni inflamația mucoasei gastrice dacă este ingerat înainte de expunerea la infecția cu Helicobacter”. Studiul concluzionează că ceaiul verde este o substanță naturală care poate fi folosită atât pentru prevenirea cât și pentru tratarea gastritei cauzate de  bacteriile Helicobacter pylori .
Alte studii arată că catechinele, în special galatul de epigalocatechină, din ceaiul verde au puteri antibacteriene puternice atunci când vine vorba de combaterea bacteriilor H. pylori. Ceaiul verde este o sursă excelentă de catechine. Catechinele au fost, de asemenea, asociate cu  efecte antioxidante, antivirale, anti-formatoare de plăci și anti-cancer.
5. Usturoiul
Usturoiul este un antiinflamator natural și are proprietăți antibiotice naturale. Consumul de usturoi fiert și crud  poate ajuta la uciderea   bacteriilor Helicobacter pylori. Un studiu din 2016 a constatat că persoanele cu Helicobacter pylori  care au consumat doi căței de usturoi de mărime medie (aproximativ 3 grame) la prânz și la cină au avut o reducere semnificativă a bacteriilor Helicobacter pylori . Acest lucru demonstrează că usturoiul are efecte antibacteriene în special față de H. pylori.
6. Propolis
Propolisul este un amestec rășinos colectat de albine dintr-o varietate de surse vegetale, folosit pentru a menține structura solidă a stupului. Oamenii de știință care analizează compoziția chimică exactă a propolisului au descoperit că acesta conține de fapt peste 300 de compuși naturali. Acești compuși includ aminoacizi, cumarine, aldehide fenolice, polifenoli, chinine sequiterpene și steroizi. Mai multe studii au descoperit că extractul de propolis, care este disponibil ca supliment, este capabil să inhibe creșterea bacteriilor H. pylori datorită conținutului său ridicat de compuși fenolici.
7.   Dieta generală H. pylori
✔️ Ce să consumi mai mult:
– Alimente bogate în probiotice, cum ar fi chefirul
– Pește sălbatic (capturat) bogat în acizi grași omega-3
– Semințele de in și chia sunt bogate în omega-3
– Miere crudă, în special mierea de manuka, folosită cu moderație în ceaiul verde/negru
– Fructe de pădure, în special zmeură, căpșuni, mure, afine
– Legume crucifere, în special broccoli și germeni de broccoli
✔️ Ce să nu consumați, sau cel puțin să reduceți, pentru a combate  simptomele Helicobacter pylori:
– Cofeină
– Băuturi carbogazoase
– Mâncăruri picante
– Cereale rafinate cu conținut scăzut de fibre
8. Ierburi
În cercetările științifice s-a demonstrat că extractele din următoarele plante medicinale inhibă creșterea  bacteriilor Helicobacter pylori:
Agrimonia eupatoria (Turiță mare)
Hydrastis canadensis ( orangeroot sau puccoon galben )
Filipendula ulmaria (Crețușca)
Salvia officinalis (Salvie)
9. Reduceți stresul
Dacă aveți  Helicobacter pylori, stresul nu face decât să înrăutățească simptomele. În plus, persoanele cu anxietate și cantități mari de stres au prezentat o funcționare imunitară mai slabă, rate mai mari decât cele normale de infecții cu H. pylori și inflamații ale stomacului/ulcere gastrice. Asigurați-vă că includeți mai multe  remedii pentru ameliorarea stresului în viața dvs. zilnic. Unele idei grozave includ respirația profundă, yoga, tai chi, acupunctura și meditația.

Niciun comentariu

Nu ratați!